SZ Á R NY Szabad Ágyszámok Nyilvántartó Rendszere Bemutató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Advertisements

DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
E-BANKING SUMMIT március 3. Biztonságos kommunikáció biztosítása a pénzintézetek és a hatóságok között Szabó Katalin Termékmenedzsment osztályvezető.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
IT hálózati biztonság a szabvány tükrében avagy az MSZ/ISO szabvány sorozat Harsán Péter szervező mérnök alapító tag Hétpecsét Információbiztonsági.
Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár szeptember 7. Könyvtárosok Teadélutánja / „Next Generation” Önképzőkör Beke Gabriella Semmelweis Egyetem Központi.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Iskolai információs rendszer. Alapkövetelmények Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett.
Innovatív értékesítési lehetőség a mezőgazdasági vállalkozók számára.
Az alapító okirat: (latinul: memorandum) egy jogi aktus írásba foglalása, mely például egy intézmény létrehozására irányul. Célja, hogy egységes szerkezetben,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Internet tudományos használata
Epidemiológiai Felügyeleti Rendszer és Informatikai Rendszer
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Nemzeti Audiovizuális Archívum
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Vírusvédelem - ESET NOD32 cseréje – KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS ADVANCED vírusvédelmi megoldás - piacvezető, legmodernebb megoldás - központalag.
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Gyűjtőköri szabályzat
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Az Internet megismerése
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban

Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Magyar Tudományos Művek Tára
MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
középfokú felvételi eljárás
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
A modern hőközpontok jelentősége a távfűtésben Kovács Lajos ügyvezető
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, február 8.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A MATARKA és az EPA közötti együttműködés
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Munkaszámos munkaidő nyilvántartás
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

SZ Á R NY Szabad Ágyszámok Nyilvántartó Rendszere Bemutató

Napirend 1.A rendszer célja 2.A SZÁRNY rendszer áttekintése 3.Szerepkörök 4.Folyamatok, funkcióik 5.API-k

A rendszer célját a május 7-én keltezett miniszteri megkeresésben Dr. Székely Tamás miniszter úr határozta meg az alábbiak szerint: Célrendszer: A sürgősségi betegszállítás munkáját segítendő létre kell hozni egy olyan rendszert, mely real-time adatokkal rendelkezik a fekvőbeteg ellátó intézmények betegágy foglaltságára vonatkozólag; A kompetens szervezeteknek (pl.: ÁNTSZ, OMSZ) hozzáféréssel kell rendelkezni ehhez a rendszerhez; A kialakítandó rendszernek a jogviszony ellenőrzés alapján, annak elvi, és strukturális megközelítése mentén kell kiépülni, alapul szolgálva további rendszerek kapcsolatához; A rendszer célja

A mérföldköveket szintén Dr. Székely Tamás miniszter úr határozta meg, az alábbiak szerint: A feladathoz kapcsolódó főbb mérföldkövek: október 15.: az elkészült rendszer tesztüzemének indítása; december 15.: tesztüzem lezárása, kiértékelése; január 1.: a rendszer éles indulása. Mérföldkövek

Tervezési szempontok: -Résztvevők -Költségek -Kockázatok -Határidők Megvalósítás módja: Központi ágynyilvántartás OJOTE alapokon történő megvalósítással Tervezés

Működési architektúra OEP DMZ Felhasználó azonosítás (OID) Adminisztrációs webalkalmazás DB Eü. szolg. OEP adminisztrátor Adminisztráció Ágyszámok megadása Ágyszámok lekérdezése, foglalása Webalkalmazás Lekérdező (OMSZ) Azonosítás

Szerepkörök: Lekérdező Lekérdező Mentésirányítás Ágyszám karbantartó Ágyszám karbantartó Aktív fekvőbeteg ellátó intézmények Betekintő Betekintő ÁNTSZ, OEP, egyéb felügyeleti szervek SZÁRNY szerepkörök

Szabad ágy kereséseSzabad ágy keresése –Szabad ágyszám lekérdezés –Előfoglalás –Előfoglalás felszabadítás Ágyszám karbantartásÁgyszám karbantartás –Előfoglalás átvétele –Új foglalás –Előfoglalás saját, vagy más intézménybe –Felszabadítás BetekintésBetekintés –Ágyszám lekérdezés Naplóállományok lekérdezéseNaplóállományok lekérdezése SZÁRNY támogatott folyamatok

WEB-es felületen elérhető funkciók: LekérdezőknekLekérdezőknek –Szabad ágyak keresése –Előfoglalás (eseményazonosítóval) –Előfoglalás feloldása –Napló lekérdezése Eü. szolgáltatóknakEü. szolgáltatóknak –Ágyszámok megadása osztályonként –Előfoglalás átvétele (intézményi törzsszámmal) –Új foglalás (intézményi törzsszámmal) –Foglalás feloldása –Törzsszám módosítása –Előfoglalás saját osztályra –Előfoglalás más intézménybe –Saját előfoglalás feloldása –Napló lekérdezése Ágyszám betekintőknekÁgyszám betekintőknek –Ágyak keresése –Naplók lekérdezése SZÁRNY funkcionalitása I.

SZÁRNY Jogosultságkezelés Jogosultság: A WEB felület és a WEB szolgáltatások is csak regisztrált felhasználók számára érhetők el a felhasználó szervezete és szerepköre által meghatározott adatkörre és funkciókörre.

SZÁRNY API szolgáltatások jellemzői: SZÁRNY-API I. Az interfészt szabványos WEB SERVICE technológia segítségével valósítottuk meg. A webservice XML adatfolyamok formájában kommunikál WSSE Security szabványt használ Elérés: Tesztkörnyezet: Éles környezet:

SZÁRNY-API II. Elérhető API szolgáltatások:

SZÁRNY-API III. 1. Osztályadatok lekérdezése - getBedInfoWs Egy adott intézmény összes foglalt, előfoglalt és szabad ágyszámát, egyéb – a SZÁRNY rendszerben tárolt – adatát kérdezheti le az intézmény ennek a szolgáltatásnak a használatával.

SZÁRNY-API III. 2. Ágyfoglalások lekérdezése adott osztályon - getBedResInfoWs Egy adott intézmény adott osztályán levő – a SZÁRNY rendszerben tárolt - összes foglalt ágy törzsszámát kérdezheti le az intézmény ennek a szolgáltatásnak a használatával.

SZÁRNY-API III. 3. Ágy foglalása - putBedResWs Egy adott intézmény adott osztályán egy ágy lefoglalását végezheti el az intézmény ennek a szolgáltatásnak a használatával

SZÁRNY-API III. 4. Ágy felszabadítása - putBedFreeWs Egy adott intézmény adott osztályán egy foglalás, vagy egy előfoglalás felszabadítását végezheti el az intézmény ennek a szolgáltatásnak a használatával.

SZÁRNY-API III. 5. Előfoglalások lekérdezése - getBedPreResInfoWs Egy adott intézmény adott osztályán az előfoglalások lekérdezését végezheti el az intézmény ennek a szolgáltatásnak a használatával.

SZÁRNY-API III. 6. Ágy előfoglalás - putBedPreResWs Egy adott intézmény adott osztályára lehet előfoglalást végezni ennek a szolgáltatásnak a használatával.

SZÁRNY-API III. 7. Ágyszám szinkronizálás - putBedSync Egy adott intézményre, vagy egy adott osztályára lehet megadni a jelenlegi aktív foglalás adatokat, és a rendszer ehhez aktualizálja a SZÁRNY foglalás adatait ennek a szolgáltatásnak a használatával.

Elérhető dokumentációk, segédletek: SZÁRNY-Dokumentációk Rendszerhasználathoz: SZÁRNY felhasználói kézikönyv a web-es felülethez SZÁRNY 2 oldalas web felhasználói segédlet ágyszám lekérdezőnek SZÁRNY 2 oldalas web felhasználói segédlet ágyszám karbantartónak SZÁRNY API felhasználói leírás SZÁRNY rendszerterv SZÁRNY üzemeltetői leírás Video segédlet ágyszámlekérdezőnek Video segédlet ágyszámkarbantartónak Teszteléshez: SZÁRNY folyamat tesztelési jegyzőkönyv SZÁRNY API tesztelői alkalmazás SZÁRNY API tesztelői alkalmazás használati leírása SZÁRNY API tesztelési jegyzőkönyv

Élő bemutató lépései: SZÁRNY-Élő bemutató Mentésirányítás: Belépés Szabad ágyszám lekérdezés Előfoglalás Előfoglalások megtekintése, felszabadítás Kórház: Belépés Előfoglalás átvétele Új foglalás Felszabadítás Előfoglalás saját intézménybe Előfoglalás más intézménybe Élő előfoglalások megtekintése Előfoglalás felszabadítás OEP Betekintő: Belépés Napló lekérdezés