Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DSC TÁMOP 2. 3. 3 Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DSC TÁMOP 2. 3. 3 Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009."— Előadás másolata:

1 DSC TÁMOP 2. 3. 3 Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009

2 DSC Nemzetközi kutatás magyar eredményei (HVG, 2009.07.04.) 3300 európai cég – köztük 70 magyar vállalat – megkérdezésével VÁLSÁGKEZELÉSI CÉGTAKTIKÁK Fontos, de nem túl sürgős a stratégiai munkaerő-tervezés a HR szerepének növekedése a teljesítmények értékelésének és jutalmazásának fejlesztése az alkalmazotti kötődés fokozódása Fontos és sürgős a tehetséggondozás a vezetői képességek fejlesztése a vállalati tanulóképesség növelése

3 DSC AKIK INDULHATNAK Jogi forma: gazdasági társaságok, szövetkezetek, (Iparági megkötés nélkül, kivéve TEÁOR 01.11-05.02) Pályázati kiírás Méret: Kisvállalkozások (50 főnél kevesebb alkalmazott, max. 10 millió euro árbevétel) Közepes vállalkozások (250 főnél kevesebb alkalmazott, max. 50 millió euro árbevétel) Keret: 20 MRD Forint (három szakaszra osztva)

4 DSC KIZÁRÓ OKOK 1 évnél nem régebbi működés Rendezetlen munkaügyi kapcsolatok, köztartozások Munkaügyi bírság az elmúlt két évben Le nem zárt projekttel rendelkezik (lezárt egy projekt, amennyiben a zárójelentés elfogadásra került) a következő pályázatokon: –HEFOP –TÁMOP Támogatást nyert az alábbi (bértámogatási) pályázatokon: –ÁFSZ: „Munkahelyek megőrzéséért” –OFA: „Megőrzés 9122”, „Munkába 9124”, „Új kilátások 9111” / 2009. Pályázati kiírás

5 DSC TÁMOGATÁS ÖSSZEGE Az elnyerhető utófinanszírozott támogatás mértéke minimum 2 millió Ft, maximum 150 millió Ft lehet. (Projekt időtartam: 3-12 hónap) A támogatási összeg 40%-a előlegként megigényelhető! Pályázati kiírás TÁMOGATÁSI INTENZITÁS Kisvállalatok: A képzési és kieső bérköltség legfeljebb 80 %-a Középvállalatok: A képzési és kieső bérköltség legfeljebb 70 %-a 8-8 millió forintos határ alatt elérhető a 100 % is!

6 DSC A VÁLLALÁS A statisztikai létszám megtartása a képzési időszak (3-12 hónap) kétszereséig. Kiindulási alap a pályázat beadását megelőző második hónap utolsó napjának létszáma. Nem lehet felmondani a dolgozóknak. (kivéve a fegyelmit) Példa: Egy győri cég augusztusban adja be a pályázatát, a június 30-i statisztikai létszáma 35 fő, de csak 11 dolgozót von be a képzésbe, ami 6 hónapig tart: azaz 12 hónapig kell tartania a 35 fős létszámot!

7 DSC TÁMOGATHATÓ KÉPZÉSEK vezetőképzés a vállalkozás vezető tisztségviselői és középvezetői számára; a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási, műszaki stb.); szakmai képzés és az Európai Unióval kapcsolatos képzések idegen nyelvi képzés; számítástechnikai, informatikai képzés Pályázati kiírás Kizárólag akkreditált intézmény által nyújtott képzés vehető igénybe; Az igénybe vett képzés kizárólag akkreditált vagy OKJ-s képzés lehet.

8 DSC ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK Képzések (pl. tréningek, nyelvtanfolyamok) költségei Képzések idejére jutó személyi költségek (munkabér és járulékai) (számítási alapként a minimálbér kétszerese vehető figyelembe) Egyéb költségek (nyilvánosság biztosítása, bankköltség stb.) Pályázati kiírás A PROJEKT KEZDETE A pályázat benyújtásának napjától saját felelősségre Pályázat meghirdetése és lezárása:a keret kimerüléséig Értesítés a befogadásról: legfeljebb 50 nap A projekt befejezése: 2011. december 31-ig.

9 DSC Az ideális menetrend Előminősítés Képzési igények felmérése Pályázatírás és -beadás Képzések megtartása és dokumentáció Támogatási összeg lehívása és projektzárás A legjobb változat szerint valamennyi költség és dokumentáció egy helyen összpontosul.

10 DSC Jelen együttműködés keretében időpontokat tudunk biztosítani a személyes – cégre szabott – tanácsadáshoz. Meszlényi Zsolt: 70/424-1390 zsolt.meszlenyi@deltasales.eu


Letölteni ppt "DSC TÁMOP 2. 3. 3 Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009."

Hasonló előadás


Google Hirdetések