Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA BEMUTATÁSA.
A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Folyamatosan emelkedik a lakosság képzettségi szintje – 15 éves a pécsi és a székesfehérvári regionális képző központ október 10.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
VÁLTOZÁSOK A SZAKKÉPZÉSBEN április 04. dr. Harangozó Ildikó Fejér Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
A MAGYAR SZAKKÉPZÉSI RENDSZER ÁTALAKULÁSA Szegedi Szakképzési Centrum – A Jövőd itt kezdődik! |
Békés megye szakképzése vállalkozó szemmel Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Üzletközpont március 27. Juhos János alelnök.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
„Dolgozva tanulj!” Tájékoztató a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című TÁMOP B-13/ projekt feladatairól
AZ OEFI TÁMOP / SZÁMÚ ”EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI SZAKMAI HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA” CÍMŰ KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJE FELADATAI
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Új helyzet a felsőoktatásban: a bolognai folyamat László Gyula PTE KTK november 15.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
RFKB- MFKB* SZAKKÉPZÉSI FÓRUM Nagykanizsa, szeptember 26.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
Az alapító okirat: (latinul: memorandum) egy jogi aktus írásba foglalása, mely például egy intézmény létrehozására irányul. Célja, hogy egységes szerkezetben,
Üdvözöljük a iskolaév beiskolázási bemutatóján
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
A TANULÓSZERZŐDÉS, MINT A DUÁLIS KÉPZÉS MOTORJA InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat Szeptember 8. Soproni kereskedelmi.
Pályaválasztási szülői értekezlet Készítette: Gede Eszter
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Középfokú felvételi eljárás a 2016/2017. tanévben
Tanulószerződés-kötés
Az „első lépés” TÁMOP
Szakképzés, foglalkoztatás, demográfia egyensúlya
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Pályaválasztási tanácsadás
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Mayer József Budapest február 27.
PÁLYAVÁLASZTÁS? SZAKMAVÁLASZTÁS?
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Folyamatosan emelkedik a lakosság
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Az EQAVET szerepe a szakképzés fejlesztésében
A Zala megyei foglalkoztatási stratégia Aktualizálása Remete Zsuzsa Projektvezető Hétfa Elemző Központ.
Baranya Megyei Paktum Konferencia
Hallgatói juttatási rendszer
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Pályaválasztási tájékoztató
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A statisztikus elemző specializió
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák

MFKB feladatok

a munkaerő piaci, foglalkoztatási információk és prognózisok alapján a gazdasági igények és a szakképzési igények összehangolásának koordinálása javaslattétel a szakképzés megyei igényeire, a gazdaság és a munkaerőpiaci helyzet figyelembe vételével javaslat készítése a szakképzés irányaira és arányaira (szakképesítések keretszámaira)

MFKB feladatok a megyére vonatkozóan a szakképzés irányainak és a beiskolázási arányok rövid- és középtávú tervét tartalmazó koncepció kidolgozása ajánlás a szakiskolai, tanulmányi ösztöndíjról szóló kormányrendeletben meghatározott ösztöndíjra jogosító szakképesítésekre részvétel az iskolai rendszerű szakképzés fejlesztésével összefüggő és egyéb szakképzési pályázatok elkészítésében, kiírásában és értékelésében.

MFKB feladatok fenntartói megkeresés esetén elemzés, értékelés készítése a szakképzést érintő fenntartói döntések megyei munkaerő - piaci kereslettel összefüggő kérdéseiről közreműködés a pályaorientációs és pályakövetési feladatok megvalósításában

 Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal  Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  Tatabányai Szakképzési Centrum  Klebelsberg Intézményfenntartó Központ  A megye gazdálkodó szervezetei, vállalkozásai  Munkavállalói, munkáltatói érdekképviseletek Együttműködő partnerek

Hiányszakmák Komárom-Esztergom megyében a 2015 – 2016 tanévben Gépi forgácsoló Hegesztő Ipari gépész Kőműves és hidegburkoló Mezőgazdasági gépész Műanyagfeldolgozó Szakács Szerszámkészítő Szociális gondozó és ápoló Vájár Villanyszerelő Lovász

2015 – 2016 tanév 12 hiányszakma 8 szakmával bővül a hiányszakmák listája 4 technikus szakma is bekerül a listába 2016 – 2017 tanév 20 hiányszakma Hiányszakma választása esetén a tanulót ösztöndíj illeti meg. Ösztöndíj összege az első félévben egységesen Ft/hó. A továbbiakban a tanulmányi eredménytől függően akár Ft/hó is lehet. ezenfelül tanulószerződéssel további pénzbeli juttatást kap a szakmát tanuló diák a gyakorlati képzőhelyén

Hiányszakmák Komárom-Esztergom megyében a 2016 – 2017 tanévre 297/2015. (X.13.) Kormányrendelete Általános iskola után választható szakmák ÁcsGépi forgácsoló Elektromechanikai műszerészGyártósori gépbeállító Épület és szerkezetlakatosHegesztő Villanyszerelő Lovász Mezőgazdasági gépészMűanyag feldolgozó Női SzabóPék SzerszámkészítőSzociális gondozó ápoló ÚtépítőVájár

Hiányszakmák Érettségire épülő szakmák Vegyipari technikus Gumiipari technikus Gyakorló ápoló Gépgyártástechnológiai technikus

Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér Esztergom, Deák F. u. 14. Telefon: 06-33/ / Honlap: Dr. Bartuszek – Juhász Eszter MFKB koordinátor

Köszönöm megtisztelő figyelmüket !