Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGFEJLESZTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK A TÁMOP-3.1.8 KIEMELT UNIÓS PROJEKTBEN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGFEJLESZTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK A TÁMOP-3.1.8 KIEMELT UNIÓS PROJEKTBEN."— Előadás másolata:

1 AZ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGFEJLESZTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK A TÁMOP-3.1.8 KIEMELT UNIÓS PROJEKTBEN

2 TÁMOP-3.1.8 A köznevelés minőségének fejlesztése A tanulói teljesítménymérés rendszerének fejlesztése Az intézményi külső és belső értékelési rendszerek fejlesztése A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése

3 AZ INTÉZMÉNYI KÜLSŐ ÉS BELSŐ ÉRTÉKELÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE A 2011. november 15-i projektkezdést követően az Oktatási Hivatal megkezdte az eredetileg OFI-OH konzorcium által készített projektjavaslat szakmai tartalmának aktualizálását. Az új javaslat elemei: A tanfelügyeleti standardok tesztverzióinak kidolgozása, intézményi kipróbálása 50 intézmény bevonásával. A tanfelügyeleti standardok véglegesítése a tapasztalatok alapján. 30 órás szakértői képzés kidolgozása. 40 fő szakértő képzése. Az önértékelési standardok tesztverzióinak kidolgozása, intézményi kipróbálása 50 intézmény bevonásával. Az önértékelési standardok véglegesítése a tapasztalatok alapján. 30 órás szakértői képzés kidolgozása. 40 fő szakértő képzése. Intézményi minőségstandardok kidolgozása, tesztelése. 30 órás szakértői képzés kidolgozása. 40 fő szakértő képzése. A módosított projektjavaslat elfogadása: 2013. március

4 AZ INTÉZMÉNYI KÜLSŐ ÉS BELSŐ ÉRTÉKELÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE A következő módosítás: 2013. szeptember Forrásbevonást követően a projektben új feladatok jelentek meg. Felhatalmazás 1000 fő tanfelügyeleti képzésére. A munka folyamatos: Lezárult az intézményi minőségstandardokra irányuló kutatás. Megszületett a tanfelügyeleti standardok tesztelést követő változata, 2013. decemberben a emberi erőforrások minisztere elfogadta az általános iskolai kézikönyvet. Az óvoda, szakképzés, gyógypedagógia, AMI, kollégium, gimnázium kézikönyveit is kidolgoztuk, ezek 2014. márciusban jelentek meg. Megkezdődött a pedagógiai szakmai szolgáltatás és a pedagógiai szakszolgálatok standardjainak kidolgozása is. Megszületett a szakértői képzés első változata, 2014. márciusra 100 fő tréner vizsgázott belőle.

5 AZ INTÉZMÉNYI KÜLSŐ ÉS BELSŐ ÉRTÉKELÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE A következő módosítás: 2014. április Forrásbevonást követően további 4000 fő tanfelügyeleti képzésére nyílt lehetőség. A munka folyamatos: Az intézményi minőségstandardokat adaptáltuk az elfogadott tanfelügyeleti rendszerhez. A Central 5 alapján meghatároztuk a vezetői minőségstandardokat. A pedagógusminősítés indikátorrendszerét hozzáillesztettük a tanfelügyeleti standardokhoz. Elkészültek a pedagógiai szakmai szolgáltatás és a pedagógiai szakszolgálat tanfelügyeleti kézikönyvei. Közben folyik az 5000 tanfelügyeleti szakértő képzése. Megszületett az önértékelési standardok első változata, elindult a tesztelés.

6 A TESZTELÉS FOLYAMATA A minőségstandardok egységes, zárt rendszere Az eddigi gyakorlattal működtethető önértékelési standardok Hatékony támogató rendszer - Önértékelési standardok (területek, szempontok, elvárások, eszközök) - Intézményi képzés - Intézményi gyakorlat Korrekció Tapasztalatok Önértékelés Felkészülés Kutatási kérdések: -alkalmazhatóság -szakterületi specifikumok -támogatási rendszer

7 KÉPZÉSEK Tanfelügyelő és pedagógusminősítő szakértői képzések: Próba-tanfelügyelettel és próbaminősítéssel záruló, gyakorlatorientált képzések a pedagógusminősítés és a tanfelügyelet standardjai alapján. A cél a szükséges kapacitás megteremtése december 31-ig a 2015. évi minősítési és ellenőrzési tervek alapján. Jelenleg 4500 fős létszám, folyik a hiányterületek feltöltése. További képzések: Az intézményi önértékelést támogató távoktatásos (?) képzés. A tanfelügyeletre és önértékelésre épülő minőségfejlesztést támogató képzés.

8 AZ INTÉZMÉNYI KÜLSŐ ÉS BELSŐ ÉRTÉKELÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE További feladataink: A pedagógiai szakmai szolgáltató intézmények, pedagógiai szakszolgálatok számára készült tanfelügyeleti kézikönyvek megjelenése 2014. október. Az önértékelési standardok véglegesítése 2014. decemberig. A szakértői képzések lebonyolítása 2014. decemberig. Az informatikai támogató rendszer kifejlesztése 2014. decemberig. Elektronikus kézikönyvek fejlesztése. A tanfelügyelet, önértékelés és a pedagógusminősítés „éles” működésének monitorozása, a tapasztalatok alapján továbbfejlesztési javaslatok megfogalmazása 2015. első felében.

9 AZ INTÉZMÉNYI KÜLSŐ ÉS BELSŐ ÉRTÉKELÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE További feladataink: A pedagógiai szakmai szolgáltató intézmények, pedagógiai szakszolgálatok számára készült tanfelügyeleti kézikönyvek megjelenése 2014. október. Az önértékelési standardok véglegesítése 2014. decemberig. A szakértői képzések lebonyolítása 2014. decemberig. Az informatikai támogató rendszer kifejlesztése 2014. decemberig. Elektronikus kézikönyvek fejlesztése. A tanfelügyelet, önértékelés és a pedagógusminősítés „éles” működésének monitorozása, a tapasztalatok alapján továbbfejlesztési javaslatok megfogalmazása 2015. első felében.

10 A PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ÉRTÉKELÉSI RENDSZEREK BEVEZETÉSE TÁMOP-3.1.15: A 2015. évi pedagógusminősítési és tanfelügyeleti eljárások megtervezése. 18.000 pedagógusminősítés 18.000 tanfelügyeleti ellenőrzés további 12.000 tanfelügyeleti ellenőrzés A szereplők felkészítése (pedagógusok, intézményvezetők, kormányhivatalok). képzések fórumok előadások kézikönyvek Az eljárások lebonyolítása (Koordinációs Központ). folyamatos minőségbiztosítás ügyfélszolgálat működtetése

11 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "AZ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGFEJLESZTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK A TÁMOP-3.1.8 KIEMELT UNIÓS PROJEKTBEN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések