Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS 2010. Február. Mi határozza meg a szervezetek méretét? A szervezet létszáma A szervezet létszáma Lekötött eszközök értéke.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS 2010. Február. Mi határozza meg a szervezetek méretét? A szervezet létszáma A szervezet létszáma Lekötött eszközök értéke."— Előadás másolata:

1 EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS Február

2 Mi határozza meg a szervezetek méretét? A szervezet létszáma A szervezet létszáma Lekötött eszközök értéke Lekötött eszközök értéke Forgalom nagysága Forgalom nagysága Szervezet mérete  munkamegosztás (specializáció) mértéke Szervezet mérete  munkamegosztás (specializáció) mértéke

3 Az értékesítés személyi feltételei Az élőmunkával kapcsolatos szervezési feladatok: munkakörök meghatározása munkakörök meghatározása alkalmassági feltételek alkalmassági feltételek szervezet felépítésének kialakítása szervezet felépítésének kialakítása személyi kapcsolatok személyi kapcsolatok anyagi ösztönzés módja anyagi ösztönzés módja szakmai képzés feltételeinek biztosítása szakmai képzés feltételeinek biztosítása

4 Az értékesítés munkakörei A szervezet legkisebb egysége a munkakör. A munkakörbe tartozó feladatok leírását a munkaköri leírás tartalmazza: a munkakör helye a szervezetben, a munkakör helye a szervezetben, a munkakör betöltőjének feladatköre, a munkakör betöltőjének feladatköre, a munkakör betöltőjének hatásköre, a munkakör betöltőjének hatásköre, a munkakör betöltőjének felelősségi köre. a munkakör betöltőjének felelősségi köre.

5 Az értékesítés néhány munkaköre Üzletvezető Üzletvezető Teremfőnök Teremfőnök Felszolgáló Felszolgáló Mixer Mixer Kávéfőző Kávéfőző Italmérő Italmérő Pénztáros Pénztáros Felíró Számlázó Kalkulátor Üzemi adminisztrátor Zenészek Ruhatáros Portás

6 Alkalmassági feltételek Az értékesítés és szolgáltatás dolgozóinak kiválasztásakor az alkalmasság minőségi feltételeinek meghatározásakor általános általános szakmai szakmai különleges különleges követelmények támaszthatók.

7 Általános követelmények Egészséges szervezet – orvosi vizsgálatok, orvosi vélemény Jellembeli, erkölcsi tulajdonságok. Személyi higiéniával kapcsolatos követelmények.

8 Szakmai követelmények Az 5/1990. (IV.5.) kelt rendelet alapján a vendéglátásban szakképesítéshez kötött néhány tevékenység (munkakör): 4-5 *-os szálloda, I. kategóriájú vendéglátó egység vezetője Szakirányú, egyetemi, főiskolai végzettség Cukrásztermékek előállítása, kivétel lángos, porfagylalt Cukrász szakmunkás bizonyítvány Meleg- és hidegkonyhai ételek előállítása, kivétel…. Szakács szakmunkás bizonyítvány Vendéglátó tevékenység Legalább felszolgáló, vagy vendéglátó eladó szakmunkás biz. Vendéglátóipari szórakoztató zenei szolgáltatás és bemutatás OSZK-szakvizsga

9 Különleges követelmények Nyelvtudás, egyes esetekben nyelvvizsga- bizonyítvány Nyelvtudás, egyes esetekben nyelvvizsga- bizonyítvány Erkölcsi bizonyítvány Erkölcsi bizonyítvány

10 A létszám meghatározása Mitől függ a létszám: az üzleti választéktól az üzleti választéktól az egyes munkaköröktől az egyes munkaköröktől a nyitva tartási időtől (műszakok száma) a nyitva tartási időtől (műszakok száma) az értékesítési formától az értékesítési formától a felszolgálási módtól a felszolgálási módtól a munkaerő „árától” (járulékok) a munkaerő „árától” (járulékok) a vendég elvárásaitól a vendég elvárásaitól A kategóriába sorolástól A kategóriába sorolástól Az üzleti kapacitástól Az üzleti kapacitástól A vendég átlagos tartózkodási idejétől A vendég átlagos tartózkodási idejétől

11 A létszám meghatározása A szükséges létszám meghatározása az egyik legnehezebb feladat: kis üzlet kis üzlet kisebb melegkonyhás egység vagy cukrászda kisebb melegkonyhás egység vagy cukrászda nagyobb üzlet nagyobb üzlet

12 A felszolgálás időszükséglete Angol felszolgálási mód esetében perc Francia felszolgálás esetén perc Svájci felszolgálás esetén perc Ételbár-pultnál fogyasztva perc

13 Létszám meghatározása A vendégekkel közvetlenül kapcsolatba nem kerülő munkakörök: feladatköri elhatárolás alapján, műszakonként határozzák meg a létszámot feladatköri elhatárolás alapján, műszakonként határozzák meg a létszámot Figyelembe vesszük még: heti két szabadnap heti két szabadnap betegség betegség szabadság szabadság igazolt távolmaradás igazolt távolmaradás

14 A hagyományos értékesítés létszáma Svájci felszolgálás esetén 6-8 asztal / 1 fő felszolgáló Francia felszolgálási módnál 4-6 asztal / 1 fő felszolgáló Angol felszolgálási módnál 2-4 asztal / 1 fő felszolgáló Cukrászda férőhely / 1 fő eladó Éjszakai bár, mulató férőhely / 1 fő felszolgáló Bárpultnál való fogyasztás esetén férőhely / 1 pultos v mixer

15 A munkaidő szabályozása A munkaidő és a munkaidő-beosztás elkészítése a munkáltató feladata. Munka Törvénykönyv Kollektív Szerződés

16 A munkaerő beosztása Két hétre előre, napokra és órákra lebontva, írásban kell elkészíteni. Évi, havi, és heti egyenlőtlen munkaidő-beosztás: A dolgozót naponta minimum 4 maximum 12 órán át lehet foglalkoztatni A dolgozót naponta minimum 4 maximum 12 órán át lehet foglalkoztatni

17 Munkaidő-rendszerek Hagyományos munkaidő-rendszer: Naponta azonos időben való foglalkoztatás Naponta azonos időben való foglalkoztatás Egyenlőtlen munkaidő-rendszer Egyenlőtlen munkaidő-rendszer

18 Munkaidő-rendszerek Rugalmas munkaidő-rendszer: Szabad munkaidő-beosztás Szabad munkaidő-beosztás Lépcsőzetes munkakezdés Lépcsőzetes munkakezdés Törzsidővel kombinált munkaidő-beosztás Törzsidővel kombinált munkaidő-beosztás

19 Munkabérrel kapcsolatos fogalmak Munkabér: a dolgozók részére a munkájuk alapján kifizetett összeg. Kereset: a munkabér + a béren felül kapott egyéb, de munkával kapcsolatos részesedések pl. nyereségből fizetett jutalom, nyereségrészesedés (már nem jellemző). Jövedelem: a dolgozó teljes jövedelme (pl. másodállás, gazdálkodásból származó jövedelem, családi pótlék), és a nem munkával kapcsolatos jövedelmek is.

20 Munkabérrel kapcsolatos fogalmak Bérköltség: a munkabérek összege Bér és bérjellegű költség: a bérköltségen felül a közterhekkel megnövelt bérköltség Személyi jellegű kifizetések: minden olyan dolgozóhoz kapcsolódó kifizetés és járulék, amely a vállalkozás számára költségként jelentkezik

21 Munkabér A munkabér a munkavégzés egyik legfontosabb ösztönzője. A munkabér struktúrája: Alapbér Alapbér Pótlékok Pótlékok Természetbeni juttatások Természetbeni juttatások Jutalom Jutalom

22 A vendéglátás dolgozóinak bérezése A bérezési forma azt fejezi ki, hogy a dolgozó bére mitől függ. Időbér Időbér Teljesítménybér Teljesítménybér  Tiszta jutalék  Csökkentett alapbérrel kombinált és  Az alapbérrel kombinált jutalékrendszer, valamint  A jutalékátalány Garantáltbér Garantáltbér

23 MUNKABÉRT TERHELŐ JÁRULÉKOK Munkáltató költségei: Bruttó bér + % Társadalombiztosítási járulék + % Egészségbiztosítási járulék + % Munkaadói járulék + % Szakképzési hozzájárulás + % egészségügyi hozzájárulás + % rehabilitációs hozzájárulás Összesen: kb.: 28 %

24 Munkabér Havi bruttó bér: HUF Havi bruttó bér: HUF Netó havi munkabér: HUF Netó havi munkabér: HUF (munkavállaló) (munkavállaló) Havi bruttó munkabér Havi bruttó munkabér a munkáltató: HUF a munkáltató: HUF Minmálbér: HUF

25 MUNKABÉRT TERHELŐ LEVONÁSOK Munkavállaló költségei Bruttó bér − 9,5 % Nyugdíj − 6 % Egészségbiztosítás − 1,5 % Munkavállalói járulék − Szja előleg

26 Munkaszerződés A munkaviszony munkaszerződéssel jön létre. Határozott vagy Határozott vagy Határozatlan időre szóló Határozatlan időre szóló

27 Munkaszerződés A munkaszerződésben meg kell határozni: A munkavállaló személyi alapbérét A munkavállaló személyi alapbérét Munkakörét, Munkakörét, Munkavégzés helyét Munkavégzés helyét

28 Munkaviszony megszűnése és megszüntetése Munkaviszony megszűnése Munkáltató jogutód nélküli megszűnése Munkáltató jogutód nélküli megszűnése Munkavállaló halála Munkavállaló halála Határozott idejű szerződés esetén az idő eltelte Határozott idejű szerződés esetén az idő eltelte Munkaviszony megszüntetése Közös megegyezéssel Közös megegyezéssel Rendes felmondás Rendes felmondás Rendkívüli felmondás Rendkívüli felmondás

29 A munkáltató kötelességei Munkaszerződés írásba foglalása Munkaszerződés írásba foglalása Jogszabályok betartása Jogszabályok betartása Egészséges és biztonságos munkavégzési feltételek megteremtése Egészséges és biztonságos munkavégzési feltételek megteremtése Munka megszervezése Munka megszervezése Munkához szükséges képzés, tájékoztatás Munkához szükséges képzés, tájékoztatás Megfelelő információ Megfelelő információ Munkabér megfizetése Munkabér megfizetése

30 MUNKAVÁLLALÓK KÖTELESSÉGEI Az előírt helyen és időben munkavégzés céljából megjelenni Az előírt helyen és időben munkavégzés céljából megjelenni A munkaidő teljes időtartalma alatt végezzen munkát,valamint annak elvégzésére álljon készen A munkaidő teljes időtartalma alatt végezzen munkát,valamint annak elvégzésére álljon készen Munkáját szakértelemmel, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások szerint végezze! Munkáját szakértelemmel, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások szerint végezze!

31 MUNKAVÁLLALÓK KÖTELESSÉGEI A tudomására jutott üzleti titkot, alapvető fontosságú információkat köteles megőrizni! A tudomására jutott üzleti titkot, alapvető fontosságú információkat köteles megőrizni! Nem közölhet olyan adatokat, melyek munkaköre betöltésével összefüggésben jutott tudomására és amelyek közlése munkáltatójára vagy más személyre hátrányos következményekkel járna. Nem közölhet olyan adatokat, melyek munkaköre betöltésével összefüggésben jutott tudomására és amelyek közlése munkáltatójára vagy más személyre hátrányos következményekkel járna.

32 HUMÁN ERŐFORRÁS FELADATAI Létszámterv Létszámterv Foglalkoztatási formák kialakítása Foglalkoztatási formák kialakítása Bérköltség tervezése Bérköltség tervezése Mtk. rendelkezéseinek betartása Mtk. rendelkezéseinek betartása Kollektív szerződés elkészítése Kollektív szerződés elkészítése Toborzás Toborzás Kiválasztás Kiválasztás Felvétel Felvétel

33 HUMÁN ERŐFORRÁS FELADATAI Nyilvántartások elkészítése Nyilvántartások elkészítése Munkavégzés követelményei Munkavégzés követelményei Bevezetés, betanítás Bevezetés, betanítás Továbbképzés, szintentartás Továbbképzés, szintentartás Munkavállaló védelme Munkavállaló védelme Munkaköri leírás Munkaköri leírás

34 Létszámmal kapcsolatos fogalmak Állományi létszám: Mindazok, akiknek a vállalkozással érvényes munkaviszonyuk van Dolgozói létszám: Az állományi létszámból azok, akik ténylegesen munkát végeznek. Fontos a kettő aránya. Ezt a munkaerő-kihasználtsági együttható fejezi ki. dolgozói létszám x 100 (%) állományi létszám

35 Létszámmal kapcsolatos fogalmak Létszámigényesség: Egy vizsgált időszakban egységnyi hozam elérése mekkora létszámot igényel: létszám / nettó árbevétel Termelékenység: Megmutatja, hogy 1 fő 1 hónap alatt mennyi nettó v. bruttó árbevételt realizál: havi nettó árbevétel / havi átlaglétszám Leterheltségi mutató: Az 1 dolgozóra jutó vendégek száma egy időszakban:vendégek száma / átlaglétszám Átlagbér (Ft/fő/hó): 1 dolgozóra átlagosan jutó havi bértömeg: havi bértömeg / havi átlaglétszám

36 Pincér rendszerek 1.1.–egyéni 1.2.–span (páros) 1.3.–brigád (francia brigád rendszer) – angol felszolgáláshoz –maitre d’hotel: étteremfőnök asztalfoglalás, könyv – kapcsolattartás –maitre de rang: főpincér (brigádvezető) ly –chef de rang: tapasztalt éthordó munkahely –commis de rang: fiatal éthordó –wine butler: borász (sommelier)

37 1.3.6.–Commis wine butler: kezdő borász –Commis debarasseur: lerámoló éthordó (minden munkahelyen) –Apprenti garcon: éttermi tanuló (először nem lehet vendégközelben) –Chef de trancheur: szeletelő felszolgáló (büfé asztal, boeuf kocsi) Chef de trancheur: szeletelő felszolgáló (büfé asztal, boeuf kocsi)Chef de trancheur: szeletelő felszolgáló (büfé asztal, boeuf kocsi) –Commis de trancheur: a szeletelő felszolgáló segítője

38 A felszolgálási módok (és azok alkalmazásának technikája) 2.1.–amerikai vagy svájci ill. tányérszervíz – tányér, klós, szakács tálal, tükörszervíz, kevesebb pincér, eszköz Szabályok –étlap;kenyér;vajkés;lerámolás Szabályok –étlap;kenyér;vajkés;lerámolás 2.2.–francia I.: – 2-6 fő vendég esetében – asztalra beállítani a tálakat – a vendég maga vesz 2.3.–francia II.: – 6 fő felett : balról bekínált tálról a vendég maga vesz 2.4.–angol I.: – 2-6 fő: geridon, melegítőlap, klós, ételbemutatás, szervírozás, fél adag (köret, hús,mártás), után kínálás, melegtányér jobbról be geridon, melegítőlap, klós, ételbemutatás, szervírozás, fél adag (köret, hús,mártás), után kínálás, melegtányér jobbról begeridon, melegítőlap, klós, ételbemutatás, szervírozás, fél adag (köret, hús,mártás), után kínálás, melegtányér jobbról be 2.5.–angol II.: 6 fő felett (társas étkezéseknél) akár 1000 fő – balról nyújtjuk be a tálat és a felszolgáló tálal 2.6.–orosz: angol I és francia I keveréke – minden hideg az asztalon, meleget szervírozva angol I és francia I keveréke – minden hideg az asztalon, meleget szervírozvaangol I és francia I keveréke – minden hideg az asztalon, meleget szervírozva

39 Tulajdonos,éttermi igazgató - Rendelésfelvevő Helyettes-Titkárnő - RendelésfelvevőGazdaasszony Szervíz Maitre d’hotel,Captain Pincérek,Sommellier Hostesszek Fehér mosogató,Takarító Konyha Konyhafőnök Helyettes konyhafőnök, Szakácsok Konyhalány, konyhalegény Fekete mosogatók

40 SZERVEZETI FELÉPÍTÉS BÉRKÖLTSÉG Tulajdonos1fő100000,- Tulajdonos1fő100000,- Titkárnő 1fő 100 Titkárnő 1fő 100 Éttermi ig.h.1fő ,- Éttermi ig.h.1fő ,- Konyhafőnök1fő ,- Konyhafőnök1fő ,- Konyhafőnök h.1fő , - Konyhafőnök h.1fő , - Szakács (de.)2 fő ,- Szakács (de.)2 fő ,- Szakács (du.)2 fő ,- Szakács (du.)2 fő ,- Konyhalány (de)2 fő ,- Konyhalány (de)2 fő ,- Konyhalány (du)1 fő ,- Konyhalány (du)1 fő ,- Fekete mosogató2 fő Minimálbér Fekete mosogató2 fő Minimálbér

41 SZERVEZETI FELÉPÍTÉS BÉRKÖLTSÉG Gazdaasszony Gazdaasszony Captain, Maitre D’hotel Captain, Maitre D’hotel Brigádvezető Brigádvezető Sommellier Sommellier Pincérek Pincérek Hostess Hostess Mosogató-Takarító Minimálbér Mosogató-Takarító Minimálbér

42 Éves Bérköltség A havi munkabérek összesítése A havi munkabérek összesítése 12 hónap 12 hónap Éves bruttó bérköltség Éves bruttó bérköltség

43 Van kérdésük? Kérem,tegyék fel!


Letölteni ppt "EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS 2010. Február. Mi határozza meg a szervezetek méretét? A szervezet létszáma A szervezet létszáma Lekötött eszközök értéke."

Hasonló előadás


Google Hirdetések