Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr."— Előadás másolata:

1 7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr stb.). A jelentkezőt munkaviszonyban kívánja foglalkoztatni. Fejtse ki ezzel kapcsolatos teendőit és a mellékelt nyomtatványok főbb tartalmi elemeit, szerepeit!   Információtartalom vázlata Bejelentési kötelezettség,Munkaszerződés és kötelező melléklete Munkaköri leírás,Jelenléti ív

2 Új munkavállaló bejelentése
A munkaadóknak január 1-jétől a munkaviszonyok létesítésének és megszűnésének tényét - egyéb adatok mellett - az (illetékes elsőfokú) állami adóhatóság felé kell jelenteniük elektronikus úton vagy az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.

3 Az ügyintézés lépései:
1. Regisztrálni az APEH-nél! (10T180 nyomtatvány) 2. Töltse le és telepítse fel saját gépére a bejelentéshez szükséges nyomtatványkitöltő programot és az APEH honlapjáról ! 3. A kitöltőprogrammal töltse ki a bejelentéshez szükséges 10T1041 számú nyomtatványt. 4. Indítsa el a szolgáltatást 5. Jelentkezzen be az Ügyfélkapun. 6. Töltse fel a fájl(oka)t saját gépéről a Java-alkalmazás segítségével. 7. Nézze meg beérkezett és elküldött üzeneteit az értesítési tárhelyen . Az üzenetek (értesítés-visszaigazolások) 30 nap után törlődnek, és nem pótolhatóak! 8. Ellenőrizze az APEH eBEV-rendszerében bejelentésének nyugtáját. Hibás nyugta esetén, a nyugtában szereplő hibaüzenet alapján gondoskodjon az újraküldéséről. Amikor az eBEV-rendszerben rendben találja a nyugta eredményét, akkor sikeresen teljesítette bejelentési kötelezettségét. A nyugtát ben is megkapja pdf formátumban.

4 Munkaszerződés Létrejötte: Írásban
A munkaadó és a munkavállaló közös megegyezése alapján

5 A munkaszerződés tartalmi elemei
a felek nevét, illetve megnevezését és a munkaviszony szempontjából lényeges adatait, a munkavállaló személyi alapbérét, munkakörét, illetve a munkavégzés helyét .

6 A szerződő felek megjelölése
A munkáltató pontos neve (cégneve), és a munkavállaló neve. a munkáltató székhelye, gazdasági társaság esetén a cégjegyzéket vezető cégbíróság megnevezése, a társaság cégjegyzékszáma, adószáma, míg munkavállaló esetén a lakóhely, az adószám, vagy a társadalombiztosítási szám.

7 Személyi alapbér A munkavállalót - eltérő megállapodás hiányában - személyi alapbérének megfelelő mértékű munkabér illeti meg. A munkabér nagyságáról a felek a munkaszerződésben állapodnak meg (az annak kötelező tartalmi eleme). Az Mt. kimondja, hogy a személyi alapbért időbérben kell meghatározni . Az Mt. törvényi előírása, hogy személyi alapbérként - ha a munkavállaló teljes (törvényes) napi munkaideje 8 óra - legalább a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér: Ft vagy Ft) jár; ettől érvényesen eltérni nem lehet (kivéve azt az esetet, ha a felek részmunkaidőben állapodnak meg).

8 Munkakör A munkakör leírása tartalmazza a munkavállaló által az adott munkaszerződés alapján ellátandó munka jellegét, a munkakört betöltő munkavállaló részletes feladatait.

9 A munkavégzés helye A munkaviszony - a felek megállapodásának megfelelően - állandó vagy változó munkahelyen történő munkavégzésre jön létre A munkahely meghatározása általában egy konkrét hely (pl. a munkáltató székhelye vagy telephelye) megjelölésével történik. Változó a munkahely, ha a munkavállaló munkavégzése nem egy állandó helyen, hanem mindenkor a munkáltató által kijelölt helyen kell, hogy történjen. Állandó munkavégzési helyről beszélünk, ha a munkavállaló a munkát rendszeresen azonos helyen köteles elvégezni

10 Jelenléti ív A Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkáltató köteles nyilvántartani a munkavállalók munkaidejét, szabadságát, készenlétét ügyeletét egyéb a munkaidővel kapcsolatos adatokat, melyet a jelenléti ív segítségével tud teljesíteni a munkaadó.

11 Jelenléti ív tartalmi elemei:
dolgozó neve aláírása a munkába érkezés és távozás dátuma (Év,hó,nap,perc) ledolgozott munkaóra

12 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr."

Hasonló előadás


Google Hirdetések