Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel.
Advertisements

Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Segédlet egy szentmiséhez Készítette: Nagy István hallgató, akolitus
Jézus te vagy minden álmom
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Adjunk hálát az Úrnak, aki meghalt és feltámadt
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Isten hozta! Évközi 14. vasárnap.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Új hálaének áldja Istent
Az első csoda: Kánai Menyegző
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Légy áldott Isten, Fiad úgy szeretett, Hogy a fán szenvedett értem és mennybe ment! Halleluja, hála néked, Halleluja, ámen! Halleluja, hála néked, Ébreszd.
Szentlélek jöjj, lobogó láng, Szentlélek jöjj, a világ vár
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
JÓ REGGELT !.
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
Éjféli szentMise. MennybÖl az angyal MennybÖl az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok! Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok. Istennek.
Mennyből az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok, Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
REFORMÁCIÓI ISTENTISZTELET
Harmatozzatok égi magasok
Évközi 8. vasárnap Február 26. – „A” év.
Értékeld az elmúlt évet:
Évközi 7. vasárnap Február 19. – „A” év.
Harmatozzatok égi magasok
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET
PÜNKÖSDI ISTENTISZTELET
11.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Apostoli, Niceai hitvallások
A) Jézus Krisztus személye
II. A HITRŐL 1.
A teremtő és gondviselő Atya
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
VIII. A Szentlélek Isten
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás Nézzétek meg a képeket, mit tudtok elmondani ezekről? Pécsváradi Szentháromság- szobor

Az első keresztyének jele Az első keresztyéneket a Római birodalomban üldözték hitük miatt. Titkos jelük a hal (Ikhtüsz) lett. Jelentése: „Jézus Krisztus Isten Fia , Megváltó” Erről a jelről ismerték meg egymást, tudták, hogy közös a hitük. Nektek jelenthet valamit ez a jel?

Az Apostoli Hitvallás segít megvallani a hitünket! Mondjátok el közösen az Apostoli Hitvallást! Atya Fiú Szentlélek Szentháromság ISTEN Értelmezzétek a Szentháromság fogalmát!

Mi jut eszedbe a képekről? Atya Fiú Hatalmas, a világ teremtője és gondviselője. Jézus értünk élt, és értünk halt meg. Majd feltámadt és mennybe ment. Szentlélek Bennünk hitet ébreszt, erőt ad a jó döntésekhez. Mi jut eszedbe a képekről?

Beszéljetek a képekről és a fenti igéről! Isten a világ teremtője és gondviselője „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet”. (1 Mózes1.1) Beszéljetek a képekről és a fenti igéről!

Apostoli Hitvallás Magyarázzátok meg, mit jelentenek ezek a mondatok az Apostoli Hitvallásban? „Hiszek egy Istenben, Mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében. ” Ámen Az Atya Isten teremtette a világot, és gondot visel rá s vigyáz az egész világra, ránk is. Nekünk is vigyázni kell a teremtett világra és egymásra.

Beszéljétek meg mit jelent Jézus Krisztus váltságműve? „ Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala” (I.János 4, 9) Beszéljétek meg mit jelent Jézus Krisztus váltságműve? „És Jézus Krisztusban, az Ő egyszülött fiában, a mi Urunkban, aki fogantatott Szentlélektől, született Szűz Máriától, szenvedett Poncius Pilátus alatt: megfeszítették, meghalt és eltemették. Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül…” Ez azt jelenti, hogy Jézus Krisztus a mi Megváltónk, értünk hozott áldozatot, feltámadása által ad új életet nekünk.

„ Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Máté 28, 20) Mit jelent az, hogy Jézus Krisztus visszajön? „…fölment a mennybe, ott ül a Mindenható Atya Isten jobbján, onnan jön el ítélni eleveneket és holtakat.” „…a bűnök bocsánatát, a test feltámadását és az örök életet” Jézus most számunkra láthatatlan de a Lelke által velünk van, ha Benne hiszünk, megbocsájtja bűneinket.

„Hiszek Szentlélekben” „ A pártfogó pedig a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, Ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek” (János 14,26) Értelmezzétek az igét! A Szentlélek a Szentháromság Isten harmadik személye. Hitet ébreszt bennünk. Reménységet és szeretetet ad, megtérésre indít. „Hiszek Szentlélekben”

„ Ti azonban választott …nemzettség vagytok, Isten tulajdonába vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket” (I Péter 2, 9) Jézus Krisztus egyházához tartozol? Hiszem az egyetemes keresztyén anyaszentegyházat, A szentek közösségét A bűnök bocsánatát, A test feltámadását És az örök életet” A keresztyén egyház olyan közösség mely Isten népéhez tartozik. Te is az egyház tagja vagy?