FORENO Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
SOMBEREKI CARITAS KÖZPONT KIALAKÍTÁSA. PROJEKT FORRÁSA  a projekt az EURÓPA TERV keretében valósul meg  az Európai Bizottság a Szociális.
Az ORSZI minősítési rendszerének változásai és tervezett fejlesztései előadó Dr. Benkovics László.
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
Zalaszentgróti Foglalkoztatási Paktum szerepe a foglalkoztatásban
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
1 SCHIFFER SÁRA GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft. Üzemi szociális munkás „SZOCIÁLIS MUNKA A PIACI SZEKTORBAN”
Székhely : H Budapest, Kerepesi út 1-3.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
A komplex minősítés tapasztalatai az ORSZI Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságánál előadó Dr. Benkovics László.
A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a komplex rehabilitációban Balog Lajos Rehabilitációs főreferens,foglalkoztatási szakértő
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
A magyar csomagolási hulladék kezelési modellje
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
66/ A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatók bemutatkozása Nagy Imréné.
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
A munkakörnyezet integrálása a sikeres foglalkoztatási rehabilitáció érdekében: Jó gyakorlat bemutatása - MEMFO Kft. FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Fogd A Kezem Alapítvány
A Grundfos Vállalatcsoport
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzete
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Horvát-Magyar Szakértői Akadémia szeminárium megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása, rehabilitációs projektek.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 70. Tel./Fax:
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Bei uns wird INNOVATIV groß geschrieben. A munkahelyi beilleszkedés új lehetőségei az egészségügyi problémával küzdő munkavállalók számára Barbara Haider-Novak,
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált szervezetek vizsgálata.
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
Verarbeiten Pausits Kft.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Tájékoztatás a társadalombiztosítás nyugellátásáról
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
A fogyatékkal élő célcsoportba tartozó projektek bemutatása, monitoring tapasztalatok HU Phare program,zárókonferencia Budapest,2004.október 4 Előadó:Lechnerné.
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó március 19. Budapest.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Készítette: Farkasné Veres Edina
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

FORENO Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. 9400 Sopron, Fraknói u. 22. Tel.: 06-99/511-880 Fax: 06-99/511-881 info@foreno.hu Készítette: Kollár Melinda rehabilitációs megbízott

A cég munkatársai: Földes Tamás ügyvezető igazgató Major Lajos kereskedelmi és műszaki vezető Völker Zsuzsanna környezetvédelmi mérnök Kollár Melinda szociális munkás Kosztka Nóra hullámkarton- és dobozgyártás vezető

nyomda és kötészeti vezető A cég munkatársai: Garab Anna munkaszervező Novák Jánosné nyomda és kötészeti vezető Sidó Judit varroda vezető Radó Gábor Logisztikus, raktáros

Cég alakulásának története § Az alapítás célja: Munkát teremteni a megváltozott munkaképességű embereknek, akiknek a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésük jelentősen csökkent betegségük miatt. A Szociális Foglalkoztatót a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 1991. április 16-án alapította. 2007. július 1-én költségvetési intézményből átalakult közhasznú társasággá. Neve Soproni Szociális Foglalkoztató és Rehabilitációs Kht. lett. A tulajdonos 100%-ban a SMJV Önkormányzata maradt. A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény úgy rendelkezik, hogy a közhasznú társaságoknak 2009. június 30. napjáig át kell alakulniuk nonprofit gazdasági társasággá, ezért 2009. január 26-tól a kht., nonprofit kft.-ként végzi tevékenységét FORENO Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. néven.

Cég alakulásának története: A kezdeti 17 főből ma már több mint 140 főt meghaladó létszámú munkaerőt foglalkoztat. A megváltozott munkaképességű dolgozók a foglalkoztatottak minimum háromnegyed részét képviselik. Köztük pszichiátriai betegeket, fogyatékkal élők és szenvedély-betegek is találhatók. A termelési tevékenység kezdetben bérmunka jellegű volt, de az évek során fokozatosan csökkent. Mára 72–28%-os arányt érte el a saját termék előállítás. Az alapítás óta pályázati forrásokból, illetve saját forrásból fejlesztjük tevékenységi köreinket. Képes volt folyamatosan fejlődni, létszámát és bevételét növelni, a változó piaci körülmények között.

A Kft. működése: Gazdálkodási formája meglehetősen sajátos, nem nyereségorientált vállalkozás, viszont versenyfeltételek között végzi tevékenységét. Törekszik a tisztességes haszonra, hogy azt visszafordítva gazdálkodásba, újabb munkahelyeket teremtsen a rászorulók számára. Adottságai miatt a másodlagos munkaerőpiacon van jelen, ami az úgynevezett védett munkahelyek egyik formája. A Kft. alapvető célja a foglalkozási rehabilitáció: a megváltozott munkaképességűek képességeivel elérhető legmagasabb szintű foglalkoztatás biztosítására irányul. Fokozott gondot fordít a megváltozott munkaképességű dolgozók képesség szerinti foglalkoztatására. Működtetünk rehabilitációs bizottságot, melyben a rehabilitációs megbízott és a rehabilitációs munkatárs alapvető feladata a foglalkozási rehabilitáció. Minden munkavállaló esetében személyes rehabilitációs tervet készít, melyet évente legalább egyszer felülvizsgálnak

Tanúsítványok, elismerések: 2003-ban ISO 9001:2000 szabvány szerinti tanúsítást szerzett a cég 2005-ben elnyerte az intézet a Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium által kiírt „Az év akadálymentes munkahelye 2005 díjat!” 2006-ban targonca vezető képzés Sztáv Zrt. „Lépj egyet előre” program keretében A Szociális és Munkaügyi Minisztériummal 2007–2010-re Védett szervezeti szerződést kötöttünk. Így biztosítottá vált 130 fő munkaviszonyban való foglalkoztatása a nehéz piaci körülmények között is. 2009-ben Integrált Minőség- és Környezetirányítási Rendszer tanúsítása (ISO 9001:2008; ISO 14001:2004) szabványok szerint 2010. június: Kiemelt akkreditációs tanúsítványt kapott intézményünk. Védett műhely

Versenypozíció, versenytársak: Sopron 50 km sugarú körében csak Kapuváron működik megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Kft., de más termelési profillal (faipar). Az 5 termelési divíziónk lehetővé teszi a munkaerő rugalmas átcsoportosítását, és a piaci igények rugalmas, rövid határidejű, magas minőségi követelmény szerint történő kiszolgálását. Az évek során folyó szisztematikus fejlesztésekkel mindig a vonzáskörzetben jelentkező megrendelői igények kielégítésére törekedtünk. Munkatársi gárdánk stabil. Az adaptációs idő után a munkavállalókat képesek vagyunk megtartani, és a rehabilitációs tevékenységgel kedvező életpályát tudunk számukra biztosítani. Erősödött a saját termék előállítás, és szolgáltatás. A cég folyószámla-hitel és likviditási nehézségek nélkül képes az éves célkitűzéseit teljesíteni. A FORENO Nonprofit Kft. meghatározó foglalkoztatási és termelési tényezői a Sopron-Fertőd kistérségben.

Munkavállalóknak nyújtott szociális kedvezmények: Támogató szolgálat- munkavállalók napi szállítása, fizikai akadályok leküzdése, rokkant parkoló az intézet főbejáratánál Jogsegély szolgálat, jogi tanácsadás – minden kedden kb. 10 órától az intézményben segít az érdeklődő munkavállalóknak § Pszichológiai tanácsadás – a lelki egyensúly fenntartása a megbízható, biztonságos munkavégzés érdekében Jeltolmács segítsége siket munkavállalók mindennapi munkavégzése során kialakuló konfliktusoknál, és érdekképviseletben Munkaalkalmassági egészségügyi orvos – munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálata, véleményezése Munkabiztonsági megbízott Családsegítés Munkaügyi szolgáltatások – rehabilitáció megvalósulása érdekében folyamatos részvétel a Rehabilitációs Bizottság havi ülésein, kijelölt munkatárssal kapcsolattartás, a PH Szociális Iroda munkatársaival élő kapcsolat ápolása Szociális ügyintézés – információs akadályok lebontása valamennyi munkavállaló számára

Munkavállalóknak nyújtott szociális kedvezmények: Rekreációs lehetőségek: - a dolgozóknak térítésmente részvétel az évenkénti kiránduláson saját forrásból biztosítva: 2004. Klagenfurt 2005. Balatonfüred – Tihany 2006. Pozsony 2007. Fraknó – Kőszeg 2008. Szentendre 2009. Sárvár – Hévíz – Keszthely 2010. Hollókő 2010. Graz 2011. Bajmóc, Selmecbánya, Besztercebánya Egyéb szociális kedvezmények: - beiskolázási támogatás - étkezési utalvány

Szervezeti ábra Külső megbízottak Ügyvezető igazgató Bér és Tb ügyintéző Foglalkozás Eü. orvos Tűzvédelmi mb. Külső megbízottak Könyvelők Munkavédelmi mb. Pénztár Számviteli vezető Titkárság Környezetvédelmi mb.(MIR, KIR mb.) EH feldolg.div vez Logisztika Raktár Kereskedelmi és műszaki vezető Hullám karton divízió Vezető Rehabilitációs mb. (szociális munkás) Divízió vezető (Szereldék) Varroda vezető Nyomdai vezető Takarítók Hullám karton Portások Szereldék Varroda Nyomda Kötészet Karbantartó (TMK) Elektronikai hulladék feld. Targonca vezetők Gépkocsi vezetők Műszak vezetők (I. II.) I. műszak dolgozói II. műszak dolgozói Szerelde I., II., III. dolgozói Varrónők Kötészeti dolgozók Szöveg-szerkesztők Digitális nyomdai operátor Egyéb szám.tech-i fogl. Gépmes-terek

Dolgozói összetétel:

Tevékenységeink: Nyomdai tevékenység / Kötészet / Digitális nyomda Papírcsomagoló eszköz gyártása Csomagolás, szerelés Elektrotechnikai hulladékfeldolgozás Konfekcionált textilárugyártás Parkgondozás

1. Nyomdai tevékenység: A kis nyomdák kategóriájába tartozik. Közel két évtizedes nyomdai tapasztalattal rendelkezik. 1998. évben digitális gyorsmásoló berendezések, Priport beállításával. 2004. évben digitális színes nyomógép üzembe helyezése SRA/3 méretig XEROX 5252. 2005. SRA/3 méretig fekete-fehér színben bővítettük tevékenységünket XEROX 4590-es géppel. 2008. évben 1643 mm széles és szinte korlátlan hosszú (50 m) plakátnyomó beszerzése, amely tetszés szerint egy vagy több színben, kültéri papír, kültéri öntapadó (fehér és átlátszó) és vinil alapú anyagra is nyomtat. Lehetőség van a kinyomott anyagok fóliázására is. Számítógépes kiadványszerkesztés, magas és ofszet nyomógépek B/2 méretig. Egyszerű és kis példányszámú munkák mellett nagysorozatú, négyszín nyomással is rendelkezésére állunk ügyfeleinknek. Korszerű digitális nyomdai berendezésekkel rendelkezünk. Teljeskörű nyomdai előkészítés kialakított. A névjegykártya mérettől a nagyplakát méretig (B/2–A/0) vállalunk, bel- és kültéri médiára történő nyomtatást. Könyvkötészetünkben lehetőséget biztosítunk fóliázott, spirálozott, tűzött és ragasztott kötésű kiadványok elkészítésére. Kis példányszámú könyvek keményfedelű kivitelezését is vállaljuk.

2. Papírcsomagoló eszköz gyártása: 1997. évtől kezdődött a karton csomagoló doboz gyártás, színes reklámgrafikai kivitelben, kb. évi 200.000 db gyártása. 2001. évtől 3 és 5 rétegű hullámkarton lemezekből gyárt gyűjtő és csomagoló dobozokat. 2002. évben az eddigi főleg technikai és technológiai fejlesztés után az infrastrukturális háttér fejlesztését valósítottuk meg. (raktár) 2007-ben új, könnyűszerkezetes ipari csarnok épült a hullámkarton feldolgozás biztosításához. A régió hullámkarton doboz igényeinek egy részét hazai és olasz gyártmányú gépi berendezésekkel elégítjük ki. Körollózó és réselő gépek, tégely- és hengerstancoló gépek biztosítják a ragasztott és tűzött kivitelű, kis- és nagy méretű, 3 illetve 5 rétegű hullámkarton dobozok előállítását. A Flexoprint FLX 1300-as nyomógép az egyszínű és színes hullámkarton dobozok előállítását biztosítja.

3. Csomagolás, szerelés: Szereldéinkben jelenleg 70 fő megváltozott munkaképességű dolgozik, napi 4, 5 illetve 6 órában Vevőink olyan autóbiztonsági öveket gyártó cégek, mint az Autoliv Kft., AWF Kft., melyek a Ford, Volkswagen vagy épp a GM autógyárak beszállítói. Kisebb szerelési munkákat végeznek ezekben a részlegekben (Multy Hungária Kft., Autoliv Kft.): Autóbiztonsági alkatrészek rész- és előszerelése (biztonsági övek, zár- és rögzítő elemei) Multy Hungária Kft.: háztartási célokra használatos szivacsok, törlőkendők csomagolása Szakképzettséget nem igénylő csomagolási, ragasztási feladatok

4. Elektrotechnikai hulladékfeldolgozás: Legújabb tevékenységünk 2006. év végén kezdtük el az elektromos és elektronikai hulladékok előkezelését. Célunk, hogy növeljük a hulladékból kinyerhető és újrahasznosítható alapanyagok mennyiségét. Átveszünk informatikai, szórakoztató, elektronikai berendezéseket, valamint háztartási gépeket. Termelők, forgalmazók és a lakosság egyaránt leadhatja ilyen hulladékát, továbbá kérésre nagyobb mennyiség esetén ingyenesen elszállítjuk azt. Az átvett berendezéseket szakszerűen kezeljük, részegységekre bontjuk és a veszélyes anyagokat tartalmazó részeket eltávolítjuk. A keletkező veszélyes és nem veszélyes anyagokat előírásoknak megfelelően tároljuk, majd erre feljogosított és engedéllyel rendelkező szervezetnek továbbítjuk. 2008-ban megkaptunk az elektronikai hulladék begyűjtési engedélyt is az EDU-KTVF-től 2010-től fémkereskedelmi engedéllyel is rendelkezünk. 2010-ben hulladékkezelői partnerei lettünk az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft.-nek 2011-ben elektronikai hulladékgyűjtő akciót szerveztünk óvodák és általános iskolák részére, melyet folytatni szeretnénk a jövőben is

5. Konfekcionált textilárugyártás: Varrodánk az előkészítéstől a szabáson át, a késztermék csomagolásáig minden munkafázist képes elvégezni. Modern gépekkel felszerelt varrodánk kis- és nagysorozatok gyártására egyaránt alkalmas. Termékeink között megtalálhatók ágyneműgarnitúrák, egészségügyi textíliák, munkaruhák, fürdőköpenyek, divatáruk. Kis sorozatban, egyedi szabásminták alapján gyermek- és felnőtt divatkollekciók készítésével butikok igényeit is kielégítjük. Szabvány és szabványon kívüli kültéri, beltéri és asztali zászlók készítése. Jelenleg 6 fő dolgozik varrodánkban, melyből 1 fő megváltozott munkaképességű. Kapacitása: 2200 óra/hó

Kik és hogyan kerülhetnek a FORENO Nonprofit Kft.-be? Megváltozott munkaképességű személyek „…a csökkent munkaképességű ember fogalma azon egyénre vonatkozik, akinek kilátása a megfelelő munkahely elnyerésére, megtartására, és azon belüli előrejutással lényegesen korlátozott, jogszerűen megállapított testi fogyatékosságának köszönhetően.” Személyes jelentkezéssel kerülnek hozzánk az emberek, akik a Szociális és Gyámügyi Hivatalból, Rehabilitációs Bizottságtól, Családsegítő Intézettől, Pszichiátriai Gondozóból, Munkaügyi Központból, bentlakásos szociális intézményektől, családból, egyéni információk alapján értesülnek intézményünkről. A jelentkezők várólistára kerülnek, és a megüresedett álláshely esetén ebből választjuk ki – az egészségi állapotot figyelembe véve – az adott munkakörre alkalmas személyeket. Azok a személyek, akik az Országos Orvosszakértői Intézet (OOSZI) szerint 50, 67 vagy 100% munkaképesség-csökkenéssel rendelkeznek. 2008. január 1-től ez az orvosi szerv átalakult, jelenlegi nevük: Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI), akik az összervezeti egészségkárosodás mértékét határozzák meg, így az lehet nálunk munkavállaló, akinél az ÖEK 40–49%, 50–79%, 80–99% 2011. január 1-től ez az orvosi szerv átalakult, jelenlegi nevük: Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH), akik az összervezeti egészségkárosodás mértékét határozzák meg, így az lehet nálunk munkavállaló, akinél az ÖEK 40–49%, 50–79%, 80–99%