Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg."— Előadás másolata:

1 NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg

2 EQUAL Közösségi Kezdeményezés 2004-2006 között Az EQUAL Közösségi Kezdeményezés célja olyan innovatív megközelítések és módszerek kidolgozása és elterjesztése, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiachoz kapcsolódó diszkrimináció és egyenlőtlenségek megszüntetéséhez. „H” téma: A nemek közötti munkaerő-piaci különbségek és a foglalkozási szegregáció csökkentése. A prioritás célja a nők és férfiak esélyegyenlőségének biztosítása a munkaerő-piacon, a nemek közötti különbségek, valamint a vertikális és horizontális szegregáció csökkentésével. NŐ az ESÉLY!

3 Nő az Esély! partnerség az együttműködő szervezetek számára egyedi feladatot jelent, de a megvalósítás közös célt szolgál földrajzi és szakmai szinten összekapcsolódó alprojektek partnerként önálló költségvetés NŐ az ESÉLY!

4 1. alprojekt: Pályaorientáció Fejlesztési partnerség vezetője: Zala Megyei Munkaügyi Központ 8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja 42-44. Telefon: +36 (92) 549 480 Fax: +36 (92) 549 490 http://www.zmmk.hu E-mail: kozpont@zmmk.hu NŐ az ESÉLY!

5 A projekt innovációs eleme: Pályaorientációs konzulens képzés pedagógusok számára két térségben. A kiképzett pályaorientációs konzulensek iskolai keretek között preventív munkát végeznek, pályaorientációs tevékenységük hatására növekedhet a sikeres pályaválasztás esélye a 14-18 éves korcsoportban. NŐ az ESÉLY!

6 2. alprojekt: Sikeres nők – sikeres vállalkozások Fejlesztési partnerségi tag: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 8900 Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 24. Telefon: +36 (92) 550 514 Fax: +36 (92) 550 525 http://www.zmkik.hu E-mail: zmkik@zmkik.hu NŐ az ESÉLY!

7 Szükségesség A Zala megyében működő 22 500 vállalkozás 85 % - ában a vállalkozás vezetője férfi. A (sikeres) vállalkozást vezető férfiak között 50%-ban mutatható ki társ jelenléte, aki többnyire a feleség. A vállalkozás eredményességét növeli, ha a „háttér” szereplőt, a nőt is orientáljuk a siker felé. NŐ az ESÉLY!

8 3. alprojekt: Újra munkában! Fejlesztési partnerségi tag: Zalai Falvakért Egyesület 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10. Telefon: +36 (92) 511 260 Fax: +36 (92) 511 270 http://www.zalafalu.ini.hu E-mail: zalafalu@axelero.hu NŐ az ESÉLY!

9 A projekt fő tevékenységei I. Esélymenedzser kerestetett Sikeres toborzás Kiválasztás – 60 jelentkezőből 16 hallgatóval elindulnak a képzések NŐ az ESÉLY!

10 A projekt fő tevékenységei II. Képzés Alapképzés 100 órában (motiváció+informatika). Speciális képzés 200 óra keretében: pályázatkészítés, civil ismeretek, vidékfejlesztés, esélyegyenlőség. NŐ az ESÉLY!

11

12 A projekt fő tevékenységei III. Segítőszolgálat Egyénre szabott segítségnyújtás: az elhelyezkedéssel kapcsolatos egyéni problémák megoldásában, kapcsolatépítésben, ügyintézésben. Szakmai segítségnyújtás a projekt keretében munkát vállalók részére. NŐ az ESÉLY!

13 A projekt fő tevékenységei IV. Foglalkoztatás 8 fő esélymenedzser foglalkoztatása 2006.02.01-2007.05.31. között. Az esélymenedzserek feladata a kistérségben induló és megvalósuló fejlesztési programokban az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítése, a foglalkoztató szervezetekkel szorosan együttműködve. NŐ az ESÉLY!

14 Itt tartunk: Esélymenedzserek a kistérségi társulások munkaszervezeteinél, civil szervezeteknél dolgoznak. A speciális képzés jelenleg is tart (16 fővel!). A foglalkoztatásba be nem került hallgatók mentori támogatása sikeres (3 hallgató visszakerült a munkaerő-piacra). NŐ az ESÉLY!

15 Nő az Esély! - külföldön is Nemzetközi partnerség: IDeA – H Chance for gender Nemzetközi találkozók Tanulmányutak NŐ az ESÉLY!

16

17 Várható eredmények Javul a projektben résztvevők mentális állapota, a foglalkoztatottak egzisztenciális helyzete. A térségi programokban megjelenik a nemek egyenlőségének érvényesítése, erősödik a civil összefogás. A program modellként szolgál a régió más megyéiben is. NŐ az ESÉLY!

18 Köszönöm a figyelmüket! Zalai Falvakért Egyesület 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. (92) 511-260 zalafalu@axelero.hu NŐ az ESÉLY!


Letölteni ppt "NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg."

Hasonló előadás


Google Hirdetések