Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének."— Előadás másolata:

1 Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének biztosítása. A munkaadók változó igényeire való azonnali reagálás az elvárt szakmai területeken, korszerű formában és módszerekkel. Korszerű infrastruktúrával és felkészült személyi háttérrel a szakmai képzés innovációs feladatainak ellátása. Szerepvállalás kormányzati szintű központi programokban. Részvétel regionális foglalkoztatási-, gazdasági- és terület- fejlesztési feladatokban.

2 Az ÉRÁK funkciói Képzés állami megrendelésre. Képzés a gazdasági szereplők igényeihez igazodva. Tanácsadás és képzés a munkaadók és munkavállalók számára. Módszertani műhely a régiók foglalkoztatási központjainak részvételével. Uniós képzések és információs feladatok ellátása. Regionális munkaerőpiaci elemzések. Közreműködés regionális fejlesztési programokban.

3 A képzés módszere A szakképzés a kanadai és írországi minták alapján adaptált modulrendszerben, több ezer képzési modul felhasználásával történik. Az alkalmazott módszerek lényeges eleme a munkakörelemzésen alapuló képzés, tréningprogramok, munkahelyi felkészítés, komplex program-csomagok célcsoportoknak. A programok figyelembe veszik az egyén előzetes ismereteit, tanulási képességeit és haladási tempóját.

4 A képzés jellemzői Céljuk maximális támogatást nyújtani az egyes szakterületeken dolgozók tudásának megőrzéséhez, állandó fejlesztéséhez. Képzési módszerünk – az elméleti ismeretek átadása mellett – főleg gyakorlati jellegű. A felkészítést jól felszerelt, a legújabb technikát alkalmazó szak-tantermek és műhelyek támogatják. Az ÉRÁK különös gondot fordít a szakképzésben résztvevők idegen nyelvi ismereteinek fejlesztésére.

5 Távoktatás A jövő képzési struktúrájának jellemzője, hogy jelentős mértékben távoktatáson alapul. A hatékony távoktatáshoz a tanuló számára az ország egész területén könnyen elérhető, tanulását segítő hálózat működik az átképző központokban. Ez a hálózat képzett távoktatási szakemberekből és jól működő információs rendszerre támaszkodó oktatásszervezőkből áll.

6 EU normák érvényesülése az ÉRÁK tevékenységében Segítik a technológiai változásokhoz való alkalmazkodást, a rugalmas foglalkoztatási formák elterjesztését. Segítik a regionális különbségek csökkentését, a kedvezőtlen munkaerő-piaci helyzetű térségek felzárkóztatásának gyorsítását. Tevékenységük igazodik Magyarország történelmi, földrajzi, közigazgatási, statisztikai régióihoz. Működési rendszerük átjárható, a támogatási rendszer szempontjából EU konform. Az elérhető források tekintetében szakmai tapasztalattal, kellő referenciákkal és állami garanciákkal rendelkeznek.


Letölteni ppt "Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének."

Hasonló előadás


Google Hirdetések