Pénzügyben történt változások

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
A z é r t é k e s í t ő e g y n a p j a Integrált Handheld Rendszer RÉVRÉV.
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Bitumen Internet Sales 2012
A személyi nyilvántartás speciális kérdései EKOP-1.A.1-08/C
A projektek megvalósítása I.
Környezetvédelmi termékdíj tanácsadó
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Neptun/GIR/1 Dr.Tánczos László1 NEPTUN pénzügyi műveletek végrehajtása a GIR kapcsolat figyelembevételével. 1.Rész Általános ismertetés és az.
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
ALEPH Integrált könyvtári rendszer
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
AVIR – intézményi adatmodell gazdálkodási szekció február 2.
Dr. Pintérné Csermák Jolán, szakértő, bejegyzett könyvvizsgáló
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége
Igénybevevői nyilvántartás Intézményi interfész-3 Függvények és adatszerkezet.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Oktatói webes vizsgakezelés
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. HÖSZ rendszer.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ). Automatizmusok a HÖSZ rendszerben Köblös.
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
Általános…. Neptun új modulok
1. lépés 2. lépés. 1. lépés 2. lépés 1. lépés (vagy- vagy)
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Diákigazolvány kezelés változásai március 17.
Fejlesztések, változások a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben (általános, kliens)
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
Automatikus EKÁER bejelentő program. EKÁER  AZ ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALMI ELLENŐRZŐ RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL (EKÁER) szóló, a Nemzetgazdasági Miniszter.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Általános forgalmi adó törvény 2017.
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
A diákigazolvány igénylés menete
Beiratkozás – átsorolás: magyar állami ösztöndíj nyilatkozat
Automatizmusok a HÖSZ rendszerben Köblös István
Bankszámlatranzakciók feldolgozása és könyvelése Gyorsan és egyszerűen
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Merre tovább a középiskola után?
NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

Pénzügyben történt változások

Számlázó program bejelentési kötelezettség 2014. október 1-től bejelentési kötelezettség: Számlázó program neve, azonosítója Fejlesztő neve, adószáma (jogutódlás, 2010.01.01) Értékesítő, rendelkezésre bocsátójának neve, adószáma Beszerzésének, használata megkezdésének, vagy rendeltetésszerű használatba vételének időpontja Bejelentés határideje: 30 nap A már használtba vett esetén: 2014. november 15. Friss dokumentáció letöltése

PU_KIIRASSTORNO_SZAMLASTORNO Számlás paraméterek PU_KIIRASSTORNO_SZAMLASTORNO A paraméter segítségével szabályozható, hogy a kiírás stornózásakor automatikusan a számla is sztornózásra kerüljön-e, vagy a számlát továbbra is külön stornózni szükséges a kiírás stornóját megelőzően. 0 érték esetén először a számlát kell stornózni, ezt követően törölhető a kiírás. 1-es állás esetén az adminisztrátor által, a kliens program felől indított kiírás stornó esetén, megerősítő kérdés után a program stornózza a kapcsolódó számlát is. 2-es állás esetén a kliens program működése megegyezik az 1-es állással, de a HWEB-en, a hallgató által kiírt, majd az intézmény által számlázott, a hallgató által (számla nélkül egyébként) stornózható tételek esetében, a hallgató által kezdeményezett kiírás törlés esetén is stornózza a program a kiíráshoz kapcsolódó számlát.

SZAMLASZTORNO_TILTAS_KORABBITETEL Számlás paraméterek SZAMLASZTORNO_TILTAS_KORABBITETEL A rendszerparaméter a korábbi évek számláinak sztornózását korlátozza. Ha a paraméterbe nem kerül érték (üres), akkor a számlák korlátlan ideig sztornózhatóak. Amennyiben a paraméternek adunk meg értéket, HH.NN (hónap, nap, pl. 03.01) formátumban, akkor a program csak az előző évben generált számlák sztornózását engedi meg, de egész évben már az előző év számlái sem sztornózhatóak, csak a megadott hónap, napig. Tehát pl. egy 2013-ban, bármikor elkészült számla, a paraméter 01.30 értékre történt beállítása esetén, csak 2014. január 30-ig sztornózhatóak, később már a 2013-as számlák sztornója sem megengedett.

Számla – ERA kód megjelenítése

EOS – számlák feladása Minden olyan számla bekerül a feladásba, ahol a számla még nem került feladásra, és A számla generálási dátuma beleesik a megadott időintervallumba, a számla aktív kiíráshoz készül, vagy számlasztornó A számlához kapcsolódó kiírás teljesített, a tranzakció dátuma pedig beleesik a megadott időintervallumba. Ha van banki dátum a tranzakcióhoz, akkor a szerint, ha nincs, akkor a teljesítés dátuma szerint. Fizetési típusok: T, A, K, M (M-már feladott tranzakcióra történő számlafeladás, pl. jóváírás.)

EOS – tranzakció feladás Minden tranzakció bekerül a feladásba, ahol a tranzakció még nem került feladásra, beleesik a megadott időintervallumba, és A tranzakcióhoz kapcsolódó kiírás teljesített, és a kiíráshoz kapcsolódik számla (kiírás számla sorszáma nem üres), kivétel visszafizetés, ahol nem keresi a program a számlasorszámot. A tranzakcióhoz kapcsolódó kiírás időközben jóváírásra került, és a jóváírt (eredeti kiírás, amelyhez a tranzakció kapcsolódik) kiírás számlázásra, majd sztornózásra került (Speciális eset, PU_AUTOMATIZALTSZAMLAZAS – 1, akkor is feladásra kerül a tranzakció, ha a határozatszám töltve van, és a főkiíráson van a számla.)

EOS – jóváírás előtti számla kötelezővé tétele

Jóváírás – adatok feltöltése

Jóváírás Kötelező, manuális számla sztornó (automatikus számla sztornózási visszajelző üzenet megszűnt) Figyelmeztetés, ha a hallgató nem rendelkezik a jóváírás félévével (csak akkor, ha a kiírásban szerepel a hallgató képzése)

Jóváírás – félév ellenőrzés

Érvénytelen bankszámlaszám

Kifizetés kezelés változások MÁK – devizás GIRO formátum (Külföldre utalás) Képzés jogviszony végének ellenőrzése kifizetési listánál(összehasonlításra kerül a tervezett fizetési határidő és a jogviszony vége dátum) Kifizetési tétel import - Támogatott státuszokra történő import, Státusz beállítások ösztöndíj fizetéshez beállításai szerint.

Házipénztár – új nyomtatványok „Pénztár” típus „Összesítések” altípus „Hallgatói befizetések” altípus Megadott időintervallumra, összesítések pénzügyi adatok szerint, illetve hallgatókra bontva. Minden „Házipénztár” felületen ugyan úgy működik, tehát hallgató felől sem egy hallgatóra vonatkoztatható.

Házipénztár – új nyomtatványok

Házipénztár – számlanyomtatás, generálás

Egyedi jogosultságok

Egyedi jogosultságok Gazdasági rendszernek nem kerül feladásra egyik módosítás sem A gazdasági rendszerben a pénzügyi kód változást manuálisan kell átvezetni Az összeg módosítása csak a kapcsolódó érvényes tranzakciók összegének megfelelő lehetséges Számla kapcsolat mellett is lehet módosítani, nem szükséges a sztonrózás A képzés csere funkció a „Teljesített kiírás pénzügyi kódját módosíthatja” egyedi jogot használja

Diákigazolvány igénylés – fizetési határidő

Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás, jogcím függetlenül

Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás

Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás

Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás

Pénzügyi díjak – pénzügyi kód kapcsolat törlés

Pénzügyi díjak – pénzügyi kód kapcsolat törlés, szabályok Ha nincs kapcsolódó kiírás, fizikai törlés Ha van kapcsolódó kiírás, akkor Törölt jelölő beállítás (csak a Töröl gombbal, nem módosítható) Ha a Törölt jelölés igaz, a HWEB-en akkor sem jelenik meg a kiírható díjak között, ha egyébként megfelel a feltételnek Ha az intézményben egy pénzügyi kód alatt, a korábban használatos díj ÖSSZEGE változik, célszerű ezt a funkciót használni, mert ha szerkesztéssel változtatjuk, a kapcsolódó kiírások módosítása az összegeltérés miatt nem lehetséges.

Pénzügyi díjak – Díj kapcsolat törlése kiírásnál

Pénzügyi díjak – Díj kapcsolat törlése kiírásnál

Pénzügyi díjak – Díj kapcsolat törlése kiírásnál

Pénzügyi díjak – Kiírás Megnevezés feltöltés

Pénzügyi díjak – Kiírás Megnevezés feltöltés

Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj „Pénzügyi díj típusa” kódtábla, Érték mező: 1- kérvénynél használható, 0 – kérvénynél nem használható A 0-s típusúak a jövőben nem jelennek meg a kérvényeknél a kiválasztható típusok között Verzióval a feltöltés a következőképpen történik: Bármelyik kérvénynél beállításra került az intézményben: 1 Semmilyen kérvény sablonhoz nem tartozik: 0 A verzió kihelyezéssel beállított értékek a kódtételeknél módosíthatók

Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj

Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj

Köszönöm a figyelmet!