Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla"— Előadás másolata:

1 Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla

2 A Neptun.Net pénzügyi gyűjtőszámla feladata :
A Neptun.Net pénzügyi rendszerének feladata a hallgatók által a Márton Áron Szakkollégium számára, az igénybevett szolgáltatásokért fizetendő térítések nyilvántartása. Neptun.Net pénzügyi rendszer lehetővé teszi, hogy a hallgatók befizetési kötelezettségeiket egy egyszerű átutalási rendszeren keresztül teljesíthessék. Ennek alapja a Gyűjtőszámla, amelyet a Márton Áron Szakkollégium a Raiffeisen Banknál vezet.

3 Neptun.Net gyűjtőszámla I.
Egy speciális folyószámla, amin a hallgatók pénze együtt van mindaddig, amíg annak felhasználásáról az egyes hallgatók nem döntenek. A gyűjtőszámla a hallgatók oldaláról egy virtuális bankként működik, melyen keresztül a felsőoktatási intézmény felé fennálló kötelezettségeiket valós készpénzmozgás nélkül rendezhetik. A rendszer minden hallgató számára automatikusan megnyit egy egyéni számlát a gyűjtőszámlán belül (ennek a neve: Egyéni gyűjtőszámla), melyet a hallgató a saját Neptun kódjával azonosít.

4 Neptun.Net gyűjtőszámla II.
A gyűjtőszámla számlaszáma: Jóváírás az egyéni gyűjtőszámlán Az egyéni gyűjtőszámla „feltöltése” történhet: banki átutalással Készpénzes befizetéssel bármely Raiffeisen Bank pénztárában A befizetés napjától átlagosan 2-3 munkanap szükséges, hogy a gyűjtőszámlára utalt összeg - egyenlegként jóváírása kerüljön!

5 Neptun.Net gyűjtőszámla III.
Átutalási megbízás kitöltése I. Csak szabályosan kitöltött banki átutalási megbízáson érkező fedezetet tud a Neptun.Net elfogadni. Az átutalási nyomtatványt az a bank bocsátja rendelkezésére, ahonnan a pénzügyi átutalást a kollégista elindítja. Az átutalási megbízás közlemény rovatának hibás kitöltés esetén az utalt összeget az utalást indító számlára kerül visszautalásra. Rossz számlaszámra utalás esetén (nem a Raiffeisen Banknál vezetett számlaszámra), a felelősség az utalást indító fél vállalja!

6 Neptun.Net gyűjtőszámla IV.
Átutalási megbízás kitöltése II. MINTA A hallgató neve és számlaszáma: Gipsz Jakab, -- A jogosult neve és székhelye: Márton Áron Szakkollégium 1037 Budapest Kunigunda útja 35 Összeg: pl Ft A jogosult számlaszáma: Közlemény: NK-UNR05O, Gipsz Jakab

7 Neptun.Net gyűjtőszámla V.
Az egyenleg feltöltésének főbb lépései (összefoglalás): A hallgató átutal a saját bankszámlájáról a gyűjtőszámlán belül levő saját egyéni gyűjtőszámlájára egy általa meghatározott összeget. Az Raiffeisen Bank a gyűjtőszámlára érkezett utalásokról egy kimutatást készít, melyet a Központi Szolgáltató Irodában működő Neptun csoportnak továbbít. A banki egyenleg megjelenése a Neptun rendszerbe. Ezek után a hallgatónak a rendszerbe való belépését követően lehetősége nyílik a különböző jogcímekre való befizetésre ill. meg tudja nézni a saját egyéni gyűjtőszámláján lévő aktuális egyenlegét.

8 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. A Belépés után:

9 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. A „Pénzügyek”-re kattintva:

10 Neptun. Net gyűjtőszámla. Hallgatói web
Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Egyenleg):

11 Neptun. Net gyűjtőszámla. Hallgatói web
Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés I.):

12 Neptun. Net gyűjtőszámla. Hallgatói web
Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés II.):

13 Neptun. Net gyűjtőszámla. Hallgatói web
Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés III.):

14 Neptun. Net gyűjtőszámla. Hallgatói web
Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés IV.) „OK” után:

15 Neptun. Net gyűjtőszámla. Hallgatói web
Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés V.): Befizetés A megjelenő ablakon a fizetési mód kiválasztása: „Gyűjtőszámla” A teljesítéshez jelöljük ki a megfelelő tételt, és nyomjuk meg a ‘Befizet’ gombot.


Letölteni ppt "Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla"

Hasonló előadás


Google Hirdetések