Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GAZDÁLKODÁSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2013.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GAZDÁLKODÁSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2013."— Előadás másolata:

1 GAZDÁLKODÁSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2013.

2 Megyeközponti feladatok
Ceglédi járás 12 oktatási intézményének fenntartása/működtetése Pest megye 36 szakképző és többcélú intézményének működtetése/fenntartása Gazdálkodását (a dél-pest megyei területen) Cegléden közvetlenül a megyeközpontban, és még 2 ún. intézményi gazdálkodási csoporttal tervezi ellátni, egy északi és egy másik, a kettő közötti területen lévő intézményben. Feladataink: Együttműködés az intézményekkel a megfelelő helyszín kiválasztására Az intézmények gazdálkodással kapcsolatos személyi állományának felmérése Tájékozódás a tárgyi feltételek biztosításáról

3 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT CEGLÉDI TANKERÜLET
Intézményi gazdálkodási csoport működésének feltételei: Intézmény kiválasztása a feladat ellátására (Ha szükséges) NTGH vagy fix IP cím Személyi feltételek (képzettség, rátermettség, intézményvezetői támogatás) Tárgyi feltételek (iroda helyiségek, informatikai eszközök, megközelíthetőség) Intézményi gazdálkodási csoport feladatai: Attól függően, hogy bankszámla feletti jogosultságot kap-e vagy sem, az alábbiak szerint alakulnak:

4 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT CEGLÉDI TANKERÜLET
Bankszámlával és könyvelési programmal – megfelelő jogosultsági szinten – rendelkezik: Beszerzések engedélyezése köt. váll. szabályzat alapján bankszámláról átutalással Elszám. kiadott előlegből rögzítés elszámolás kiegyenlítés átutalással rögzítés könyvelés könyvelés

5 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT CEGLÉDI TANKERÜLET
Csak könyvelési programmal – megfelelő jogosultsági szinten – rendelkezik, bankszámlával NEM: Beszerzések engedélyezése köt. váll. szabályzat alapján bankszámláról átutalással Elszám. kiadott előlegből rögzítés elszámolás megyeközpontba való eljuttatás (int. gazdálkodási csoportonként rögzítés megyeközpontba való eljuttatás int. gazdálkodási csoportonként)

6 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT CEGLÉDI TANKERÜLET
Intézményi gazdálkodási csoport feladatai: 1-1 gazdálkodási csoporthoz tartozó intézmény készpénzzel való ellátása (feltételezi a kártyás készpénzfelvétel lehetőségét), amely történhet a csoporton keresztül: továbbadja elszámolásra kiadott előlegként a hozzátartozó intézményeknek, vagy közvetlenül az intézmény veszi fel kártyával az előleget. (Szabályozni szükséges, de csak akkor, ha már ismerjük az új könyvelési rendszert! ) előleggel való elszámoltatás intézményenként a gazdálkodási csoportnál, átutalásos számlák befogadása, rögzítése (esetleg utalása) központba való eljuttatása (A központtal már csak az intézményi gazdálkodási csoport áll közvetlen kapcsolatban.)

7 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT CEGLÉDI TANKERÜLET
Ellenőrzés Kezdetben heti megyeközponti ellenőrzés és jóváhagyás után lehet csak rendelés és teljesítés, (első alkalmakkor a következő heti/havi beszerzési tervnek bent kell lennie a gazdálkodási csoportnál jóváhagyás végett), KIR3-ban történő feladás előtti ellenőrzés (csak az kerüljön feladásra és kifizetésre, ami ellenőrzésre került). Később havi/2 havi ellenőrzés is elegendő lenne a csoport munkavégzésének minősége, illetve a leadható jogosultságok függvényében.

8 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT CEGLÉDI TANKERÜLET
Gazdálkodási csoport létszáma: 2 fő pénzügyi előadó (KIR3: nem rendszeres számfejtés, változóbér, pénztár) 2 fő könyvelő, (bank- pénztár rögzítés, beszerzési tervnek megfelelő pénzellátási tervezés,) A feladatok bővülhetnek annak függvényében, hogy milyen szintig kerülnek leadásra a könyvelési program jogosultságai a megyeközpontnak, meddig adhatja és adja tovább a gazdálkodási csoportnak, lesz-e bankszámla vagy nem.

9 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT CEGLÉDI TANKERÜLET
Elérhetőségek: 53/ 53/ KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "GAZDÁLKODÁSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2013."

Hasonló előadás


Google Hirdetések