Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége https://b2b.mol.hu/isa/

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége https://b2b.mol.hu/isa/"— Előadás másolata:

1 Internet Sales 2011 Budapest

2 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége www.mol.hu/hu/vallalati_ugyfeleknek/szolgaltatasok/isa_uzemanyag_rendeles/ https://b2b.mol.hu/isa/ Vagy közvetlenül:

3 3 ISA bejelentkezés

4 4 Menü: Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban) ● Hitelkeret - Információ a nyitott hitelkeretről Rendelések feltöltése fájlból - Igény esetén XLS->CSF betöltés is lehetséges (10 rendelés felett ajánlott) Rendelés manuális feltöltése - Egyszerű formátumú rendelés leadása Rendelések monitorozása - Rendelések, visszaigazolások listázása, tény mennyiségek és számlázott adatok Jelszó megváltoztatása ISA Főmenü

5 5 10 rendelés felett érdemes használni 10 megrendelés felett célszerű Rendelés 10 tétel alatt ez gyorsabb

6 6 1.) Kérjük válassza ki a szállítási dátumot a naptárból. 2.) Szállítási mód kiválasztása. Saját (alapértelmezett), vagy MOL jármű. 3.) Ha több árufogadó is van – kiválasztás. 4.) Gyár kiválasztása. A fuvarszervezés ezt módosíthatja. 5.) Rendelt mennyiség literben, tagolás és mértékegység nélkül. Rendelés 1 tétel 6.) Max. 50 karakter, ami a sofőr szállító levelére is rákerül. 7.) Rendelés.

7 7 1.) Több tétel megrendelése esetén. Rendelés több tétel 2.) Folyamat megegyezik az egy tételes megrendeléssel, kivéve, hogy itt a dátumot a rendelés elküldése előtt kell kiválasztani.

8 8 2.) Megrendelés törlése soronként, ha a Rendelés gombra még nem kattintott. Elküldött rendelést csak telefonon lehet lemondani (40 211-211/2). 1.) Törlendő sorok kijelölése. Rendelés törlés

9 9 Rendelések idő intervallumának beállítása. Egyszerre maximum egy hónap kérhető le. Szállítási mód kiválasztása. Rendelés monitorozása

10 10 Monitorozás új állapotok 1. Jel és szín magyarázat Rendelés rögzítve, még nincs engedélyezve.

11 11 Monitorozás állapotok 2. Rendelés rögzítve és engedélyezve, mennyiség vagy gyár módosítva. Rendelés rögzítve és engedélyezve. Rendelés teljesítve, a számla a határidőig nem lett kiegyenlítve.

12 12 Monitorozás állapotok 3. Rendelés nem jött be a SAP rendszerbe szerződés adminisztrációs okok miatt. A MOL illetékes üzletkötője és háttér munkása értesítést kap, elkezdik a hiba elhárítását. Ezután a rendelést rögzítjük. Ügyfeleink részére ez csak tájékoztató jellegű adat. Kollégáink csak akkor veszik fel ügyfeleinkkel a kapcsolatot, ha a hiba elhárításához az Önök közreműködése is szükséges.

13 13 Monitorozás állapotok 4. A rendelést lemondták, a SAP-ban lemondott státuszba került.

14 14 Monitorozás állapotok 5. Teljesített tétel részletesen, tény adatokkal.

15 15 Monitorozás Részletek

16 16 1.) Rendelés – Letölthető táblázatos formátumban a rendelés állomány. Tartalmilag a Rendelés Monitorozásnak felel meg. 2.) Visszaigazolás – Részletesebb, tényleges (töltési- és pénzügyi) adatokkal, letölthető táblázatos formátumban. Alkalmas az egyes számlatételek teljesítettségének ellenőrzésére. Adatszolgáltatás Választható riportok: 1.) Kért kiszállítás dátuma 2.) Tényleges töltési dátum

17 17 Visszaigazolás

18 18 Hitelkeret lekérdezése Hitelkerettel rendelkező partnereink a „PILLANATNYI” felhasználható hitelkeretüket kérdezhetik le. Ha negatív az érték, akkor a hitelkeret a negatív összeggel túl lett lépve. Rendeléseik leadása előtt célszerű ellenőrizni, nehogy a hitelkeret zár miatt késve kapják meg a megrendelt árut.

19 19 Előleges vevő rendelés Hitelkerettel nem rendelkező partnereinknél rendelés folyamata megegyezik a hiteles vevőével. Rendelések monitorozása menü pontban a Részletek gombra kattintva az előleg bekérő adatok jeleníthetőek meg, ha a rendelést a rendelésfelvétel feldolgozta. Ez kb 15 perc a rendelés leadásától számítva.

20 20 Előleg bekérő Átutaláshoz szükséges adatok. Az előleg bekérőt a szokásos csatornákon továbbra is kiküldjük.

21 21 Elérhetőség, információk http://www.mol.hu/hu/vallalati_ugyfeleknek/szolgaltatasok/e_ugyintezes/isa/ kereskedelem@mol.hu elfelejtettjelszo@mol.hu 06 40 211-211 2-es menü pont


Letölteni ppt "Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége https://b2b.mol.hu/isa/"

Hasonló előadás


Google Hirdetések