Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként."— Előadás másolata:

1 TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató

2 Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként

3 Az excel-ben mentett csv fájl importálása a tankönyvszámlázóba Tanulók adatai menüben

4 Így hozzuk létre az osztályokat, ha nem importáljuk az adatokat

5 Tanuló adatainak rögzítése a rendszerbe. Az osztálynál dupla klikk vagy enter után kiválasztjuk az osztályt.

6 Tankönyvcsomag létrehozása. Új tanulói csomag, az osztálynál dupla klikk vagy enter, majd kiválasztjuk, melyik osztálynak készítjük.

7 A csomag létrehozása (elnevezése) után a tankönyveket hozzáadjuk.

8 Ha nem tudjuk a pontos raktári számot, akkor rá is kereshetünk: Termékkódnál dupla klikk vagy enter. Ügyeljünk arra, hogy mindig helyes számot rögzítsünk.

9 A párhuzamos osztályok tankönyvcsomagjai egyszerűen átmásolhatóak (F2 Feltöltés csomagból), ha azok hasonlóak, majd szükség szerint módosíthatjuk a létrehozott új tankönyvcsomagot.

10 Tanulói megrendelés készítéséhez a Megrendelések készítése menüben akár a teljes osztályhoz hozzárendelhetjük az elkészített tankönyvcsomagokat, amit aztán tanulónként módosíthatunk.

11 Ha szükséges, tegyünk hozzá még tankönyvet INS Új tétel (beírjuk a termékkódot vagy dupla klikk/enter és rákeresünk) ….

12 …..vagy, ha nem kell egy tankönyv, akkor töröljük DEL Tétel törlése.

13 A tanulókhoz egyenként is hozzárendelhetjük a tankönyvcsomagokat: F1 Felt.Csomagból. Utána pedig módosítjuk.

14 Így történik a készlet importálás a Termékek, szállítólevél import, visszáru menüben (itt látja miből mennyit kapott, adott el, visszáruzott).

15 A szállítólevél importálás lépései: Készletkezelés > Készletimportálás > Import állomány helye (tallózással kiválasztjuk, majd kijelöljük) > Kész > Indul az importálás

16 Készítse el a készpénzfizetési számlákat és az átvételi elismervényeket. INS Új számla

17 ….. kiválasztjuk a tanulót (használjuk a keresést) > Kiválasztás számlázáshoz

18 Amennyiben a tanulónak volt megrendelés készítve, megjelennek a hozzá rendelt cikkek. Pirossal látszanak, amiből nincs készlet (pl. elfogyott), fehérrel, ami a bizonylatra kerül.

19 Készpénzfizetési számlánál a nyomtatási ablakban módosíthatja a vevőt, ha például a szülő munkáltatójának kell számla.

20 Ha elrontotta a számlát, vagy az átvételi elismervényt, stornírozhatja: keresse meg a számlát > F3 Érvénytelenítő számla.

21 Készítse el az átutalásos számlát az ingyenes tanulók átvételi elismervényeiről: Átutalásos számla készítése > Új számla készítése > F1 Átvételi elismervényekről

22 …a program összesíti az átvételi elismervényeket. Ehhez válasszuk az Összes kijelölését > Számlakészítés indul

23 …a megjelenő nyomtatási ablakban felülírhatjuk a vevő nevét, ha mást állítottuk be a vezérlésben vagy nem az iskola, a fenntartó nevére, hanem pl. alapítvány nevére készül egy számla.

24 Vagy készítsen egyszerűen egyetlen könyvtári csomagot az ingyenes tankönyvekről…..

25 ….majd készítse el a számlát a könyvtári csomagról (a tanári könyvekről is készíthet így számlát). Átutalásos számla készítése > Új számla készítése > F4 Könyvtári csomagból

26 …válassza ki a könyvtári csomagot, majd nyomtassa ki a bizonylatot.

27 A megmaradt könyvekről készítse el a visszáru bizonylatot: Termékek, szállítólevél import, visszáru menü > Készletkezelés > Visszáru előkészítése és elküldése

28 Ins Új tétel visszáruba > Írja be a termékkódot vagy dupla klikkel válassza ki és adja meg a darabszámot > F1 Tétel rögzítése

29 …ha így összeállította a visszárut, akkor > Visszáru küldése > Visszáru indul (két példányban kinyomtatódik és TXT állomány is készül). Ha nem számláz már, akkor az F1 Teljes készlet visszáruba is lehet.

30 A záráshoz szükséges állományokat így tudja elkészíteni. Szerviz menü > Tankönyvszámlázó rendszer kimeneti állományok képzése > F1 Indul az exportálás (2db TXT fájl készül TKSZKESZ, TKSZVEVO)

31 A biztonsági mentés készítése > Enter mentés indítása: kiírja a mentés helyét és fájl nevét (bck kiterjesztés).

32 KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! •Jó munkát, kitartást a program megismeréséhez. Biztosak vagyunk benne, hogy használata rövid időn belül Önnek is játékká válik.


Letölteni ppt "TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként."

Hasonló előadás


Google Hirdetések