Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP-5.3.3-13/1.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP-5.3.3-13/1."— Előadás másolata:

1 Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP-5.3.3-13/1

2 Tartalom Támogatás formája, mértéke, összege Elszámolható költségek Költségvetés Amire érdemes figyelni! Támogatás folyósítása Új szabályok

3 Támogatás Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás Támogatás mértéke: a projekt elszámolható összes költségének 100%-a - önrész nincs Összege: legalább 8 millió Ft, de legfeljebb 140 millió Ft A konzorcium max. 5 tagú lehet (1 konzorciumvezető, 4 konzorciumi partner)

4 Elszámolható költségek  Pályázati útmutató C.3 pontja Pályázati útmutató C.3  ESZA Általános útmutató az elszámolható költségekről ESZA Általános útmutató együttesen tartalmazza.

5 Költségvetés Excel formátum Képletezés – automatikus összesítések, számítások, %-os költséghatárok, táblákban megadott értékek egyezősége. Konzorciumok esetében több azonos munkalap. Képletek védettek, csak a sablon adott cellái írhatóak.

6 Amire érdemes figyelni! C1.3 – specifikus előírások Menedzsment alkalmazási feltételei (projektmenedzser, pénzügyi vezető, szakmai vezető), a tervezés megfelel az előírásoknak =► szöveges indoklás Beszerzésekhez kapcsolódó elvárások – árajánlat, közbeszerzés! C3 – Elszámolható költségek köre Költségvetési oszloponként és soronként felsorolva az elszámolható költségek köre Nem elszámolható költségek C4 alapján ne legyen betervezve A költségek nem lépik túl az előírt egységárakat (pl. szakmai program elkészítésének költsége 500.000 Ft), ez a szöveges indoklás részletezettségéből kiderül. Nem lépik túl a piaci árakat. A szöveges indoklás kellően részletezett a megalapozott tervezés alátámasztására. (mennyiség, mennyiségi megnevezés, egységár) Minden költséghez rendelhető tevékenység!

7 Amire érdemes figyelni! C9. A projekt befejezése és a pénzügyi elszámolás végső határideje Projektmegvalósítás időszaka: min.14, maximum 17 hónap Fizikai befejezés: a támogatott tevékenység a Támogatói Okiratban meghatározottak szerint teljesült a pályázati útmutatóban meghatározott feltételek mellett. A projekt utolsó tevékenységének fizikai teljesítése (számlák felmerülése, teljesítési dátum) legkésőbb: 2015.06.30. Megvalósítás: a támogatott tevékenység az előírtak szerint teljesült és során keletkezett számlák kiegyenlítése megtörtént. Záró elszámolás benyújtása:megvalósítás + 30 nap, legkésőbb 2015.09.30. A fentieket figyelembe kell venni a költségvetés ütemezésének elkészítésekor. Ütemezésnél a kifizetési igénylés KSZ-hez történő benyújtását kell megtervezni. E. - Kiválasztási kritériumok - 2. Projekt-kiválasztási szempontok Tartalmi értékelési kritériumok 5. pontja tartalmazza a pénzügyi szempontokat

8 Támogatás folyósítása F4.6 A pénzügyi elszámolás, finanszírozás folyamata:  Előleg – 25%  Utófinanszírozás - „saját” forrásból kell rendeznie a felmerülő költségeinek finanszírozását, mert azokra támogatást csak a kifizetést követően lehet igényelni!  Utófinanszírozott engedményezés Szállítói finanszírozásra nincs lehetőség.

9 ÚSZT szabályok 1.Kifizetési igénylés bármikor beadható, de ezzel együtt kell beadni az időszaki beszámolót is (szakmai rész) – amennyiben a beszámoló nem fogadható el, a hiánypótlás előtt nem fizethetőek ki a jó tételek sem. 2.A minimum korlát a kifizetési igény esetében a támogatás 10%, de legalább 200.000 Ft. 3.Kifizetési határidő: 45 nap alatt bírálja el és fizeti ki a KSZ a kifizetési igényt utófinanszírozás esetén.

10 Köszönöm a figyelmet sikeres tervezést kívánok!


Letölteni ppt "Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP-5.3.3-13/1."

Hasonló előadás


Google Hirdetések