Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely."— Előadás másolata:

1 A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely engedélye(i) ha a székhelyen nyújt szolgáltatást vagy központi iroda – ha a székhelyen nincs szolgáltatás Telephely (ha van, egy vagy több) – szolgáltatás nyújtás helye és a hozzá kapcsolódó engedély(ek) Célszerű a fenntartó keresésen keresztül megtekinteni az engedélyeket, mivel innét látható a legjobban, hogy hogyan épül fel egy intézmény stb. Függetlenül attól, hogy egy engedélyes milyen típusú (szociális, gyermekvédelmi) szolgáltatást nyújt, egy ágazati azonosítót kap. Tehát attól, hogy egy telephelyen nyújtanak családsegítést és gyermekjóléti szolgáltatást is, ugyanaz lesz a telephely ágazati azonosítója.

2

3 Új funkciók: Engedély másolás
Egy engedély alapján egy új, az eredetitől független engedély létrehozását teszi lehetővé az eredeti engedély minden adatának másolásával. Hatályon kívül helyezés a következő esetekben szükséges ideiglenes működési engedélynél, visszavont működési engedélynél, szervezeti felállásban történő változás esetén, szolgáltatások körének változásakor, adatrögzítési hiba kezeléséhez. Egyedi kijelölés alapján engedély felvitele Az engedélyezőnek lehetősége van arra, hogy jelezze az engedélyen az egyedi illetékességet. Ilyenkor a rendszer a rögzítéskor semmilyen illetékességet nem ellenőriz. Az ellenőrzés az FSZH által manuálisan történik a jóváhagyás során. Fenntartó adatainak módosítása (kivéve fenntartó neve) A fenntartó adatait azok az engedélyezők módosíthatják, amelyek területileg illetékesek a fenntartó címadata alapján. A módosítható adatok között kivételt képez a fenntartó neve. Ezt csak az FSZH munkatársai módosíthatják.

4 Intézmény telephelyének székhellyé alakítása
Intézmény székhelyének telephellyé alakítása Intézmény csere (telephely vagy székhely másik intézményhez kerül) Intézmény váltása esetén mindig hatályon kívül kell helyezni a régi intézmény engedélyeit, telephely<>székhely csere esetén viszont nem. Intézményre alakítás Ennek során egy telephelyből egy új intézmény székhelye lesz, az intézmény megkapja az eredeti telephely saját azonosítóját. Fenntartó váltás Fenntartó váltása esetén mindig hatályon kívül kell helyezni az intézmény régi fenntartóval szereplő engedélyeit. A funkció használatakor az intézmény székhelye és telephelye(i) együtt mozognak Engedély módosítás Hatályon kívül helyezés helyett módosítás is elegendő, ha csak az engedély leíró adatai változtak, a szolgáltatás adatai változtak, az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv adatai változtak.

5 Intézmény telephelyének székhellyé alakítása Intézmény székhelyének telephellyé alakítása

6 Ha az intézmény székhelye megszűnik, akkor a székhely törlését kell választani, ebben az esetben:

7 Intézményre alakítás

8 Intézmény csere

9 Fenntartó váltás

10 Gyakori hibák Egyesített intézmény telephelyei intézményként szerepelnek a rendszerben. Ugyanaz az az intézmény többször, több ágazati azonosítóval szerepel a rendszerben. Ugyanaz a fenntartó ismételten rögzítésre kerül, vagy többszörösen szerepel a rendszerben. A szolgáltatások, vagyis az engedélyek hiányoznak. Az engedély nincs végleges állapotban, így a fenntartó nem tud eleget tenni jelentési kötelezettségének. Egy engedélyesnél a szolgáltatások ugyanazon a határozatszámon szerepelnek, holott a valóságban külön engedélyben kellene szerepelniük.

11 Javításuk: Intézményre alakítás funkció használata
Egyeztetés a működési engedélyt kiadó hatóságok között, az ágazati azonosító cserét érdemes megvárni. Fenntartó váltással az intézmény áthelyezése. A hiányzó szolgáltatások rögzítése: ha már van az engedélyesnél engedély és ugyanabban a határozatban került kiadásra, akkor a rögzített kérelmek/engedélyek menüponton keresztül az engedély módosítás funkcióval a hiányzó szolgáltatás felvétele. Abban az esetben, ha nincs az engedélyesnél szolgáltatás, az új egységes ágazati azonosító kérésen keresztül kell felvenni. Ugyanez a teendő, ha eltérő engedély számon lett kiadva. (Már meglevő fenntartó, már meglevő intézmény kiválasztásával.) Ahhoz, hogy a fenntartók jelentési kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni, az engedélyeiknek végleges állapotban kell lenniük. (rögzített kérelmek/engedélyek menüpont) Ebben az esetben az engedélyeket hatályon kívül kell helyezni, és a másolás funkcióval lemásolni. Az engedélyek módosítása gombbal az engedély adatai átírhatóak. A törlés funkcióval a „felesleges” – rossz helyre rögzített szolgáltatások letörölhetőek.


Letölteni ppt "A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely."

Hasonló előadás


Google Hirdetések