ViaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató 30-555-9096 Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kormányzati szolgálati és a közszolgálati jogviszony
Advertisements

Az esélyegyenlőségről és a hátrányos megkülönböztetés tilalmáról
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
Életkor és diszkrimináció
Szervezetfejlesztési Program
DIREKTÍVÁK AZ EURÓPAI UNIÓBAN és ezek hatása a magánbiztosításra Dr. Marczi Erika.
Egyenlő Bánásmód Hatóság. A védett tulajdonsággal rendelkezők hátrányos megkülönböztetése  nemi diszkrimináció  a romák hátrányos megkülönböztetése.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
általános főig. helyettes
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Munkavédelmi előírások rendszere
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A helyi önkormányzatok feladatai a települési esélyegyenlőségi programmal kapcsolatban készítette: Burkáné dr. Nagy Beáta.
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Álláshirdetés, pályázat
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Esélyegyenlőség Előadó: Megyesi Rita.
Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ Távmunka Programiroda
Lendületben az ország! 1 Kormányszóvivői tájékoztató A Prémium Évek Program bemutatása november 4.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Az Ebktv. különös rendelkezései Az egyenlő bánásmód követelménye a munka- és más jogviszonyokban.
Az adatvédelem szabályozása
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Salgótarján május 8.. Mit értünk érdekvédelem alatt? Milyen feladatokat jelenthet? Kik védenek érdeket? Hogyan lehet érdeket védeni? Alkossuk.
Debrecen, a gondoskodó város SZIME XVII. Konferencia Debrecen, szeptember Dr. Papp László polgármester.
Az esélyegyenlőség elvének érvényesülése az oktatáspolitikában EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA KÖZNEVELÉSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG Pölöskei Gáborné helyettes.
Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése 4Sales Systems Államreform Operatív Program (ÁROP) 1.2.A.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL „A évi közszolgálati ellenőrzések tapasztalatai.” Jegyzői értekezlet – Heves Megyei Kormányhivatal december 3.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Helyi esélyegyenlőségi programok elkészítése Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Esélyegyenlőség a Szent István Egyetemen
Készítette: Farkasné Veres Edina
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Előadás másolata:

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform Operatív Program „Polgármesteri Hivatalok Szervezetfejlesztése” Pályázat „Dévaványa Város Önkormányzati Hivatalának szervezetfejlesztése január 1. – december 31.” című, ÁROP-1.A.2/A kódszámú pályázata keretében DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE Az esélyegyenlőség érvényesülésének keretei

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Az Esélyegyenlőségi törvény az Európai Unió előírásaival összhangban rendelkezik az egyenlő bánásmód elveinek érvényesítéséről, az esélyegyenlőség előmozdításáról. Ennek gyakorlati megvalósítását célozza az Esélyegyenlőségi terv, mely a Munka Törvénykönyvének módosításával együtt biztosítja a kiemelten hátrányos helyzetű munkavállalói csoportokra történő fokozott odafigyelést, így különösen a illetmények, munkakörülmények, szakmai előmenetel, képzések, ill. a szülői szereppel kapcsolatos kedvezmények tekintetében A terv készítésénél az alábbi jogszabályokat vettük figyelembe: évi CXXV. tv. Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról évi XXII. tv. A Munka Törvénykönyve Hidasnémeti Önkormányzata valamennyi intézményegységének és szervezeti egységének SZMSZ-ét, illetve alapító okiratát

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Alapvető etikai elvek A munkáltató elkötelezettséget vállal, hogy a foglalkoztatás során megelőzi és megakadályozza a közalkalmazottak hátrányos megkülönböztetését. Ez kiterjed a munkaerő-felvételre, az illetményen felüli juttatások, az alapfeladathoz kapcsolódó kereset-kiegészítések és pótlékok megállapítására, a képzésben, továbbképzésben való részvétel biztosítására, az egyéb ösztönzések meghatározására, a felmentés és egyéb foglalkoztatással összefüggő esetekre. Kiterjed továbbá a közalkalmazottak bárminemű, különösen koruk, nemük, családi állapotuk, nemzetiségük, fajuk, származásuk, vallásuk, politikai meggyőződésük stb. miatti diszkriminációra

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Helyzetfelmérés területei A munkakörülmények A képzések Az alkalmazottak részére biztosított juttatások Az alkalmazottak iskolai végzettsége, pozíciója Egyéb szakvizsgával rendelkező alkalmazottak megoszlása A vezető beosztású alkalmazottak közötti megoszlás

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében 1.Esélyegyenlőségi megbízott 2.Az egyenlő bánásmód betartása és az esélyegyenlőség elősegítése a munkaügyi folyamatokban 3.A megfelelő munkakörülmények biztosítása 4.A képzési programokhoz való egyenlő hozzáférés elősegítése 5.A nyugdíjas korba való átmenet megkönnyítése 6.A családos munkavállalók számára biztosított kedvezmények 7.A panaszkezelési eljárás

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében Esélyegyenlőségi megbízott Fő feladatai: Az esélyegyenlőségi tervvel és végrehajtásával kapcsolatos észrevételek, javaslatok gyűjtése, továbbítása a munkáltató felé Az esélyegyenlőségi terv teljesülésének vizsgálata, beszámoló készítése

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében Az egyenlő bánásmód betartása és az esélyegyenlőség elősegítése a munkaügyi folyamatokban Legfontosabb teendők: A polgármesteri hivatal munkaügyi szabályzatának folyamatos felülvizsgálata Az álláshirdetések megfogalmazásakor és a közalkalmazottak kiválasztásánál véleményezési kötelezettség A dolgozói teljesítményértékelő rendszert kidolgozásában együttműködés

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében A megfelelő munkakörülmények biztosítása Főbb szempontok: A fogyatékkal élők munkakörülményei A munkavállalók jó egészségi állapotának, biztonságának és jó közérzetének megtartása

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében A képzési programokhoz való egyenlő hozzáférés elősegítése Főbb területek: Az egész életen át tartó tanulás lehetősége Az éves beiskolázási tervek készítésénél az esélyegyenlőségi célcsoportok igényeinek figyelembe vétele A munkáltató kiemelten támogatja a saját szervezésű képzéseit

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében A nyugdíjas korba való átmenet megkönnyítése A munkáltató vállalásai Felvilágosítja az alkalmazottat a nyugdíjba vonulás lehetőségéről, körülményeiről, munkajogi vonzatáról A közvetlenül nyugdíj előtt álló alkalmazott munkaidejét, munkavégzés helyét csak a dolgozó kifejezett kérésére csökkenti A munkaköri feladatok megállapításánál lehetőség szerint figyelembe veszi a nyugdíj előtt álló dolgozók fizikai terhelhetőségét.

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében A családos munkavállalók számára biztosított kedvezmények Főbb szempontjai: A gyermekgondozási, oktatási intézmények nyitva tartási ideje A gyerekek elhelyezését a nyári szünidő alatt A szabadságolási ütemterv egyeztetése a munkavállalókkal

viaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Konkrét célok, feladatok, intézkedések az egyes célcsoportok érdekében A panaszkezelési eljárás A munkáltató teljes körű lehetőséget biztosít a panasztételre és –kezelésre az esélyegyenlőségi terv, illetve a vonatkozó jogszabályok szerint