L ÉGSZENNYEZÉS 9.Ny Oxigén csoport. Ha a családalapításon gondolkoztok… Fontos, hogy lehetőségeitekhez mérten a fővárostól legalább 30-40 kilométerre,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hosszú útra indultunk…
Advertisements

Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
A hulladékok újrahasznosítási célja
Milyen anyagok kerülnek a levegőbe?
Mivel fűtünk majd, ha elfogy a gáz?
Amiért érdemes idejönnöd…
Környezetvédelem Tanuló: Ursinyi Krisztián 1/9 élelmiszer eladó osztály (1/9 E2) Felkészítő tanár: Fülöp Márta Marianna Iskola neve: Terézvárosi Kereskedelmi.
Gégegyulladás - Laryngitis
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Süli Petra Van-e élet az olaj után?-A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Energiatakarékos otthon
Négy fal között – egészségesen. Négy fal között – egészségesen Pál János Levegő Munkacsoport Tatabánya, november 23.
Szekszárd klímastratégiája Légszennyezettség
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Sportolás hatása szervezetünkre
Gyakorlat Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
1994 Homerseklet 1. het2.het3. het4. hetmaxminatlag Junius ,75 Julius ,75 Augusztus , Homerseklet 1. het2.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai.
Los Angeles-típusú, London-típusú
Arany János A legszebb virág A legszebb virág.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
A környezet-szennyezés
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
A közlekedés és levegőszennyezés; A szmog
Születésnapi Versek Jókívánságok!
ÖKO iskola, de hogyan?. Miért akart az iskola pályázni? Iskolai élet TevékenységekPÁLYÁZAT Fenntartói támogatás.
ÖKOISKOLA A HERNÁD ÉS A BÁRSONYOS ÖLELÉSÉBEN Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Környezetünk levegő minősége
SZMOG. Köztudomású, hogy a nagyvárosok levegője meglehetősen rossz minőségű, a szmog megnehezíti a lélegzést. Az ablakok résein a lakásba szivárgott szennyezett.
Ismerjük meg a szmogot kicsit közelebbről.
Minden, amit érdemes róla tudni
Saját magunk ellen… A SZMOG. Elrendelte a szmogriadót Budapesten a főpolgármester. E szerint páratlan napokon csak a páratlan rendszámú járművek, míg.
Ember és környezete Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Környezetvédelem.
Mit tennél, ha te is ilyen helyzetben élnél, mint a képeken látható gyerekek és felnőttek? Gondolkozz el ebben a pár percben, hogy te milyen szerencsés.
 Környezetünkre legalább annyi figyelmet kell fordítanunk, mint bármi másra az életben. A mai emberek nagyon keveset törődnek környezetükkel és egészségükkel.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Ha nem jön álom a szemedre
Ez egy üzleti reklámlevél. Konkrét ajánlatot nem tartalmaz, ezért nem minősülhet spam-nek. Dönthetsz úgy, hogy nem nyitod meg, vagy bezárhatod bármikor…
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
Jézus az igazi kincs.
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
Környezettechnika Levegőtisztaság-védelem
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
KÜLFÖLDI GYAKORLAT. Szabadidőmet nagyon ki kellett, hogy élvezzem mert nem volt sok belőle. Az első napokban még furcsa volt kicsit a közlekedés.
7.évfolyam. Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete.
Ez egy könnyed fogyókúra, amit mindenki be tud tartani...
A LEVEGŐ FELHASZNÁLÁSA,SZENNYEZÉSE
Levegő védelem Készítette: Kánya Gergő.
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Környezetvédelem: olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzése,
Szakmák éjszakája Wosisok.
Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében.
„Vegyünk egy nagy levegőt”
A királyréti kirándulás Azért tetszett a kirándulás, mert utaztunk kisvonattal is. Amikor leszálltunk a kisvonatról,a tanösvény felé vettük utunkat. A.
ELMONDOM HÁT MINDENKINEK!
A háztartási hulladékok csökkentése Újrahasználat és újrahasznosítás Összeállította: az Ökológai Stúdió Alapítvány, Győr A projektet támogatta:
Cím és kép elrendezés Alcím
Előadás másolata:

L ÉGSZENNYEZÉS 9.Ny Oxigén csoport

Ha a családalapításon gondolkoztok… Fontos, hogy lehetőségeitekhez mérten a fővárostól legalább kilométerre, erdős területen keressetek magatoknak otthont. Ugyanis tavaly a fővárosban számtalanszor rendeltek el szmogriadót, ami azt jelenti, hogy a levegőben jelentősen megnövekedett a szálló por koncentrációja. A szmog, különösen csecsemőknél és kisgyermekeknél, belélegezve légzőszervi, idegrendszeri károsodást, illetve szív-, és érrendszeri megbetegedéseket okozhat. 9.Ny Oxigén csoport

Ha a családalapításon gondolkoztok… Érdemes a mindennapokban az autót tömegközlekedésre vagy kerékpárra váltani, így környezetetek megóvása érdekében is tehettek egy keveset. 9.Ny Oxigén csoport

Ha a családalapításon gondolkoztok… A hagyományos gázzal működő fűtésrendszereket, megéri fa-, illetve vegyes tüzelésű kályhára cserélni. Otthonotokat pedig jól szigetelni, így csökkenthetitek a fogyasztást és a felesleges káros anyagok kibocsátását is. 9.Ny Oxigén csoport

Ha a családalapításon gondolkoztok… A kerti, valamint háztartási hulladékokat gyűjtsétek szelektíven illetve komposztáljatok, soha ne égessétek el. 9.Ny Oxigén csoport

Tegnap az iskolai környezetvédelmi projektnapon vettünk részt. A következő pár dián, az ezen a napon készült képeink közül mutatunk meg néhányat. 9.Ny Oxigén csoport

Akadályverseny 9.Ny Oxigén csoport Nagyon tetszett az első akadály, mindenki kivette a részét a keresésből és a feladványok megoldásából. Viszonylag gyorsan és eredményesen túljutottunk rajta.

Akadályverseny 9.Ny Oxigén csoport A második akadályt is sikerrel vettük. Itt 2 csoportra oszlottunk, hogy gyorsabban megoldhassuk a feladatokat.

Akadályverseny 9.Ny Oxigén csoport A harmadik akadálynál szintén 2 csoportra váltunk és keresztrejtvényeket oldottunk meg. Az egyik kis csoportunk hamarabb végzett, így segítettünk egymásnak.

Akadályverseny 9.Ny Oxigén csoport Az utolsó akadálynál frappáns jelmondatokat kellett kitalálnunk környezetvédelemmel kapcsolatos plakátokhoz. Némelyikünk egészen ötletes mondatokkal állt elő.

9.Ny Oxigén csoport Az utunk során sokat sétáltunk az erdőben. Nagyon jó volt kicsit kikapcsolódni és kirándulni. Néhány szép állatkát is láttunk, főleg lepkéket és bogarakat.

9.Ny Oxigén csoport Vége