Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai."— Előadás másolata:

1 E-hulladék Zöldikék

2 Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai berendezéseket sok háztartásban csak ide-oda pakolják, pedig lenne mód arra, hogy megszabaduljanak a berendezésektől. Jó tudni, hogy a szelektív hulladékgyűjtő udvarokban ezek is leadhatók. A begyűjtés napján, a begyűjtést és újrahasznosítást koordináló Ökomat Kht. hulladékhasznosító partnere transzparenssel felszerelt teherautóval érkezik és fogadja a lakossági elektromos és elektronikus hulladékokat.

3 Veszélyes hulladékok az e-hulladékban

4 Az e-hulladék mikor válik veszélyessé? Rendeltetésszerű használat mellett ezek az eszközök nem jelentenek veszélyt a környezetre. Működésképtelenségük esetén azonban haszontalan hulladékká válnak és ha a kommunális hulladék közé keverednek, égetés vagy csapadékvíz hatására a bennük található, addig kötött állapotban lévő veszélyes anyagok a környezetbe jutnak.

5 Miért érdemes gyűjteni és leadni a feleslegessé vált elektronikai berendezéseket? Azért mert direkt erre szakosodott szervezetek elfogadják és felhasznosítják az e-hulladékot.

6 Mi lesz a leadott hulladék sorsa? Feldolgozzák és újrahasznosítják.

7 Lakókörnyezetünkben leadott e- hulladék helye


Letölteni ppt "E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések