Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina"— Előadás másolata:

1 ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Felkészítő tanár:Szabó Mária Magdolna Iskola:Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

2 Az első nyom a FÉNY A fény az állatok és a növények fejlődésének elengedhetetlen része. A napfény révén juthat a szervezetünkbe a nélkülözhetetlen D vitamin. A napkollektorokkal csökkenthetjük az energia felhasználást. A mesterséges fény igaz nagyon fontos, de egyben drága is. Lehetőség szerint minél több tevékenységet végezzünk természetes fénynél, ezzel óvjuk a szemünket és energiát takarítunk meg. Ha lámpát használunk cseréljük le a régi nagyteljesítményű égőket energiatakarékos égőre, ami ugyan drágább, de hosszú távon energiát spórolunk és óvjuk a környezetet.

3 A második nyom az ÚJRAHASZNOSÍTÁS
Nagyon sokan belátják most már,hogy az újrahasznosítás nagyon jó dolog, de sajnos még vannak olyanok, akik a hulladékot még nem szelektíven gyűjtik. Pedig nagyon egyszerű csak kiválogatod a papírt, a pet palackot összetaposod és kidobod. Ja és persze közben megmentesz egy fát.

4  Tanuljunk egy kicsit! 
Vajon melyik színű konténerbe mit kell dobni? SÁRGA: Műanyag illetve pet palackot KÉK: A papírt SZÜRKE: Fémet FEHÉR: Fehér üvegeket ZÖLD: Színes üvegeket Csak ennyi, ezt kell megjegyezni, vagy a konténeren elolvasni, hogy megmentsd környezetedet!

5 SÁRGA:Műanyag illetve pet palack
Pl:Sprite, Fanta, Cola ez mind műanyag palack de ne feledd taposd laposra.

6 KÉK:Papírt Pl: Kartondoboz, újság, pizzás doboz illetve egyéb papír.

7 SZÜRKE:Fémet Pl:Konzerves és sörös doboz

8 FEHÉR:Fehér üvegek Pl:Szörpös, pálinkás, és bizonyos boros üvegek

9 ZÖLD:Színes üvegek Pl:Pezsgős, boros, sörös üvegek.

10 ÉS MI EBBEN A VICC  Egyes cégek, de akár mi is foglalkozhatunk azzal, hogy újrahasznosítható dolgokból bútort, tárgyakat, vagy akár egész garnitúrákat készíthetünk. Szerintem nagyon ötletesek és költségtakarékosak, ja és persze jól is néznek ki. A kerti bútortól kezdve a karácsonyfa díszig. Csak használjuk képzeletünket, és elképesztő dolgokat tudunk csinálni.

11 ÍME PÁR ÖTLET Báli ruha ötletek:

12 Bútor ötletek:

13 Amit az iskolában csináltunk

14 PÁR LÉPÉS, HOGYAN KELL ELPUSZTÍTANI EGY FÁT ÉS AZ OTT ÉLŐ ÉLŐLÉNYEKET

15 A papír újrahasznosítása

16 Az újrahasznosítás előtt amikor papírra volt szükség kivágták a fákat.
2.lépés

17 KÉRDÉSEK A mindennapi életben mit tesztek az energia felhasználás csökkentése érdekében? Pl :lekapcsoljátok-e mindig a villanyt Gyűjtitek-e szelektíven a hulladékot? Hova dobjátok az elhasznált fénycsöveket, elemeket? Mit kell dobni a szürke kukába?

18 Én a szöveget a saját megfogalmazásommal írtam
Én a szöveget a saját megfogalmazásommal írtam. A képeket meg a Google képkeresőből kerestem vagy például az egyiket a paint-en rajzoltam, illetve az iskolában fényképeztünk.


Letölteni ppt "ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina"

Hasonló előadás


Google Hirdetések