Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett"— Előadás másolata:

1 Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Felkészítő tanárom: Veres Miklós Iskolám: Debrecen, Fazekas Mihály Általános Iskola

2 Bemutatása A világhálón történő keresést helyettünk nagy teljesítményű számítógépek végzik. Speciálisan erre a feladatra írt keresőprogramok segítségével.

3 Keresőprogram A keresőprogram olyan keresőrendszer, amellyel az interneten keresztül tudunk: Információt, híreket, dokumentumokat, képeket keresni. A szövegszerkesztő programok képesek egy adott szót, de szótöredékeket is megkeresni a szövegben. Ez arra jó, hogy nem kell végignézni az egész szöveget ahhoz, hogy megtaláljunk egy szót. Ezt a keresőfunkció megteszi helyettünk.

4 Google Hogyan keresünk benne?
Pl.: Ha ki akarjuk keresni a „recept” szót, akkor belépünk a honlapra. Beírjuk a recept szót. Máris feljönnek a találatok. Ne dőljünk be az első találatnak, mert nem biztos, hogy az a megfelelő! Mindig nézzük meg az összes lehetőséget!

5 Yahoo A olyan földrajzi honlap, ahol külföldi országokat, városokat lehet megkeresni. Pl.: Szeretnéd megkeresni Kínát, akkor: Beírod, hogy Kína, és feljönnek a különböző találatok. Kikeresed a neked megfelelőt!

6 E-bolt - Amikor meg szeretnék keresni egy áruházban az elektronikus dolgokat, akkor: klikk a oldalra. Ez az oldal elektronikus műszaki áruházról szól. Ha szeretnék egy notebookot, akkor megnézhetjük, hogy mennyibe kerülhet, és hogy néz ki.

7 Index www.index.hu – ahol híreket érhetünk el.
Pl.: El akarsz utazni, és még nem tudod, hogy hová szeretnél, akkor erre az oldalra lehet lépni, és híreket keresni. Ha érdekel a sport, rögtön megtalálhatod a sporthíreket. Ha a bulvár és a kultúra érdekel, akkor azt is megtalálhatod.

8 Keresőprogramok használata
Ez a rész a keresőmotorok által felismert bonyolultabb kifejezéseket tárgyalja a GOOGLE-t használva példaként. Minden keresőmotor képes végrehajtani egyszerű és összetett keresést. Pl.: Simán begépeled a keresett szavakat. Utóbbi segítségével bonyolult kifejezésekre kereshetünk.

9 Milyen eszközökkel érdemes keresni?
Én általában GOOGLE keresővel szoktam kezdeni, mert szerintem ez a legjobb. Amellett szoktam használni a STARTLAP keresőjét, ha nem kulcsszavak, hanem témakör alapján keresek, és annak megfelelő oldalait böngészem. Érdemes a GOOGLE keresővel keresni, gyorsabb, és időt takarítunk meg vele.

10 A felhasznált források
A néhány képet a ClipArt-ból kerestem ki. Saját szavaimmal írtam mindent a diákba.


Letölteni ppt "Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett"

Hasonló előadás


Google Hirdetések