Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Boole Algebra Felhasználása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Boole Algebra Felhasználása"— Előadás másolata:

1 Boole Algebra Felhasználása
Created by „Mátyás” O

2 A Boole algebra „Története”
George Boole angol matematikus fejlesztette ki a (19.sz.) logikai algebrát, melyet nevéről Bool algebrának nevezünk. A digitális áramkörök segítségével könnyen megvalósítható. Az 1 és 0 jelek vannak a logikai algebrában nem számok, hanem csak célszerű szimbólumok.

3 A Boole algebra „Története” 2
Boole munkássága viszonylag ismeretlen volt, és úgy tűnt, hogy nincs gyakorlati jelentősége. Körülbelül hetven évvel Boole halála után Claude Shannon bukkant rá a Boole-algebrára, amikor filozófiát tanult. Shannon doktori értekezése arról szólt, hogyan lehet a Boole-algebra segítségével optimizálni az elektromechanikus relék rendszerének a tervezését. Ezenkívül azt is bebizonyította, hogy ezekkel az áramkörökkel Boole-algebrai feladatokat is meg lehet oldani. Az eletromos kapcsolók tulajdonságainak használata a logikai műveletekhez az alapja az egész modern számítástechnikának. Így Boole, Shannon közreműködésével, megteremtette a digitális korszak elméleti alapjait.

4 Boole Algebra a Matekba:
A Bool algebra segítségével meghatározhatjuk a halmazok: Közös részét Unióját Különbségét

5 Boole Algebra a Keresőbe:
Google: A Boole algebra nem más, mint hogy használhatjuk az ÉS, VAGY szavakat és a zárójeleket . A Google ezen egy kicsit változtatott, mivel alapértelmezésként az ÉS kifejezést használja, ennek jelzésére az egyszerű szóköz szolgál beírt szavak között. A VAGY-ot angolul kell beírnunk, tehát OR szót használhatjuk erre a célra (nagy betűvel kell írni!). Másik lehetőségünk a VAGY kifejezés beírására a | jel használata. Ha szeretnénk, hogy egy szó ne legyen benne a találati oldalban, akkor a - jelet használhatjuk. Pld.: -banán vagy sajt|túró

6 v é g e V É G E


Letölteni ppt "Boole Algebra Felhasználása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések