Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)"— Előadás másolata:

1 A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)
Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship

2 Ki használja a leghatékonyabb módszert?
„Én egyszerűen elmondom a bibliai történetet bibliai igazságok nélkül.” „Én minden igazságot megtanítok, amelyet a bibliai történetben találok.” „Én elmondom a bibliai történetet és az igazságokat a végkövetkeztetésben mondom el.” „Én kiválasztom a legfontosabb igazságot és azt az egész bibliai történeten keresztül tanítom.” Jó történet csupán, vagy bibliai lecke?

3 I. Hogyan találod meg az igazságokat egy igeszakaszban?
a. Mit tett Isten ebben az igeszakaszban? b. Mit mutat ez róla? c. Mit tanulhatok az emberi főszereplő(k)től? d. Mit tanulhatok a bűnről és annak következményeiről? e. Van-e a szakaszban olyan szó, kifejezés, amit meg kell magyaráznom? Jó történet csupán, vagy bibliai lecke?

4 II. Milyen igeszakaszokat tanítsak?
Ne tegyél igazságokat az igeszakaszba, hanem fedezd fel a benne elrejtett igazságokat! Mit kell a gyermekeknek hallaniuk? 1. A nem megtért gyermekeknek? 2. A megtért gyermekeknek? Jó történet csupán, vagy bibliai lecke?

5 Ki használja a leghatékonyabb módszert?
„Én egyszerűen elmondom a bibliai történetet bibliai igazságok nélkül.” „Én minden igazságot megtanítok, amelyet a bibliai történetben találok.” „Én elmondom a bibliai történetet és az igazságokat a végkövetkeztetésben mondom el.” „Én kiválasztom a legfontosabb igazságot és azt az egész bibliai történeten keresztül tanítom.” Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? 5


Letölteni ppt "A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések