Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)"— Előadás másolata:

1 A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
Mitől lesz egy történet érdekes? © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship

2 Mitől lesz egy történet érdekes?
Gondos előkészület Érdekfeszítő előadás Mitől lesz egy történet érdekes?

3 Mitől lesz egy történet érdekes?
I. Válassz jó bevezetést! Remek lehetőség az érdeklődés felkeltésére Óriási kockázat, hogy elveszted az érdeklődésüket Mitől lesz egy történet érdekes?

4 Mitől lesz egy történet érdekes?
Milyen a jó bevezetés? Rövid 2. Érdekes 3. Izgalmas 4. Kapcsolódik a történethez Mitől lesz egy történet érdekes?

5 Mitől lesz egy történet érdekes?
b. Mit gondolsz a következő bevezetésekről? c. Milyen típusú bevezetéseket használhatsz? 1. Közvetlen kezdés 2. Kérdés 3. „In medias res” („a dolgok közepébe vágva”) 4. Példatörténet Mitől lesz egy történet érdekes?

6 Mitől lesz egy történet érdekes?
II. Építsd föl gondosan a történetet! Csúcspont Befejezés Az események kibontakozása Bevezetés Mitől lesz egy történet érdekes? 6

7 Mitől lesz egy történet érdekes?
II. Építsd föl gondosan a történetet! Az események kibontása 1. Történet főbb eseményei 2. A BIBLIÁBÓL!!! 3. Ne térj ki minden apró részletre! 4. Kerüldd a hosszas körülírást! rövid pont Mitől lesz egy történet érdekes?

8 Mitől lesz egy történet érdekes?
A béna meggyógyítása Márk 2,1-12; (Mt 9,1-8; Lk 5,17-26) 1.v. 2.v. 3.v. 4/a. 4/b. 5/a. 5/b. 6-7. 8-9. 10-11. 12.v. Jézus visszatér Kapernaumba Sokan összegyűlnek, hogy hallják Jézust Négy ember közeledik a házhoz a bénával Nem tudnak bemenni az ajtón Leengedik a gutaütöttet a tetőn keresztül Jézus látja a hitüket Jézus megbocsátja a gutaütött bűneit – Első csoda Az írástudók kritizálják Jézus látta a gondolataikat Jézus meggyógyítja a gutaütöttet – Második csoda Mindenki dicsőíti Istent Mitől lesz egy történet érdekes?

9 Mitől lesz egy történet érdekes?
Jézus a vízen jár Máté 14,22-33 22.v. 23.v. 24.v. 25.v. 26.v. 27.v. 28-29. 30.v. 31.v. 32-33. Jézus a túlsó partra küldi a tanítványokat Felment a hegyre imádkozni Kitör a vihar Jézus hozzájuk megy a vízen Megrémülnek Jézus: „Bízzatok, én vagyok” Péter az Úrhoz megy Péter süllyedni kezd és segítségért kiált Az Úr megmenti Pétert A tanítványok leborulnak az Úr előtt Mitől lesz egy történet érdekes?

10 Mitől lesz egy történet érdekes?
A kánai menyegző János 2,1-11 1.v. 2.v. 3/a. 3/b. 4.v. 5.v. 6-7. 8.v. 9-10. 11/a. 11/b. Menyegző a Galileai Kánában Meghívták Jézus anyját, Jézust és a tanítványokat Elfogyott a bor Jézus anyja Jézushoz megy „Nem jött még el az én órám” Anyja: „Bármit mond megtegyétek” Jézus megtölteti a kővedreket Szót fogadnak, majd visznek belőle A víz borrá változik Jézus első csodája Tanítványok hittek benne Mitől lesz egy történet érdekes?

11 Mitől lesz egy történet érdekes?
II. Építsd föl gondosan a történetet! b. Csúcspont 1. A probléma megoldódik 2. Legyen izgalmas 3. Ne mond el előre a „poént” 4. Röviddel a befejezés előtt 5. Ha nehéz megtalálni… Mitől lesz egy történet érdekes?

12 Mitől lesz egy történet érdekes?
A béna meggyógyítása Márk 2,1-12; (Mt 9,1-8; Lk 5,17-26) Jézus visszatér Kapernaumba Sokan összegyűlnek, hogy hallják Jézust Négy ember közeledik a házhoz a bénával Nem tudnak bemenni az ajtón Leengedik a gutaütöttet a tetőn keresztül Jézus látja a hitüket Jézus megbocsátja a gutaütött bűneit – Első csoda Az írástudók kritizálják Jézus látta a gondolataikat Jézus meggyógyítja a gutaütöttet – Második csoda Mindenki dicsőíti Istent Cs. Mitől lesz egy történet érdekes?

13 Mitől lesz egy történet érdekes?
Jézus a vízen jár Máté 14,22-33 Jézus a túlsó partra küldi a tanítványokat Felment a hegyre imádkozni Kitör a vihar Jézus hozzájuk megy a vízen Megrémülnek Jézus: „Bízzatok, én vagyok” Péter az Úrhoz megy Péter süllyedni kezd és segítségért kiált Az Úr megmenti Pétert A tanítványok leborulnak az Úr előtt Cs. Mitől lesz egy történet érdekes?

14 Mitől lesz egy történet érdekes?
A kánai menyegző János 2,1-11 Menyegző a Galileai Kánában Meghívták Jézus anyját, Jézust és a tanítványokat Elfogyott a bor Jézus anyja Jézushoz megy „Nem jött még el az én órám” Anyja: „Bármit mond megtegyétek” Jézus megtölteti a kővedreket Szót fogadnak, majd visznek belőle A víz borrá változik Jézus első csodája Tanítványok hittek benne Cs. Mitől lesz egy történet érdekes?

15 Mitől lesz egy történet érdekes?
II. Építsd föl gondosan a történetet! c. Befejezés 1. Röviddel a csúcspont után 2. Legyen rövid 3. Már ne taníts újat Jól kösd be a zsák száját! Mitől lesz egy történet érdekes?

16 Mitől lesz egy történet érdekes?
III. Használj egyszerű, kifejező nyelvezetet! teológiai fogalmak hangulatfestő szavak párbeszéd a gyermekek szó szerint értik szófordulataid 2Timóteus 2,16 IV. Használd a hangodat! Mitől lesz egy történet érdekes?

17 Mitől lesz egy történet érdekes?
Házi feladat a. Írj bevezetést a bibliai leckédhez! b pontban bontakoztasd ki az eseményeket! c. Jelöld be a csúcspontot és a befejezést! Mitől lesz egy történet érdekes?


Letölteni ppt "A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések