Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

“Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "“Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”"— Előadás másolata:

1 “Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”

2 Készítették: Balla Marietta Baricsán Norbert Birta Bernadett
Foto rolunk Balla Marietta Baricsán Norbert Birta Bernadett Szász Balázs „Cserey-Goga” Iskolacsoport Kraszna X. B osztály

3 Hogyan lehet tökéletesíteni a számításokat az Excelben?
Az Excel több lehetőséget nyújt a számítások tökéletesítésére: Függvények és képletek használata; Képletek másolása; Adatsorozatok használata. Az Excel program egy számítogépnek tekinthető, amely számtalan megoldási módot biztosít.

4 Milyen cellahivatkozások léteznek?
Három fajta cellahivatkozás létezik: Relatív hivatkozas; Abszolut hivatkozás; Vegyes hivatkozás.

5 Hogyan írunk be egy képletet az Excelbe?
=függvény_neve(argumentum) Argumentum:cellák, amelyek behelyettesítve jönnek.

6 Logikai függvények 6.HAMIS()
Az Excelben a logikai műveleteket függvényekkel valósították meg. 1.ÉS(logikai_kifejezés1;logikai_kifejezés2;…) Igazat ad vissza, ha minden benne szereplő logikai kifejezés értéke igaz. 2.VAGY(logikai_kifejezés1;logikai_kifejezés2;…) Igazat ad vissza, ha a paraméterként megadott bármelyik logikai kifejezés igaz. 3.NEM(logikai_kifejezés) A logikai kifejezés ellentettjét adja vissza. 4.HA(logikai kifejezés;érték_ha_igaz;érték_ha_hamis) Ha a logikai kifejezés igaz, akkor az első értéket (a második paramétert), egyébként a második értéket adja vissza. 5.IGAZ() ha az összes argumentuma IGAZ, akkor IGAZ értéket ad vissza. 6.HAMIS() ha egy vagy több argumentuma HAMIS, akkor HAMIS értéket ad vissza.

7 Logikai függvények 1.ÉS IGAZ értéket ad vissza, ha az összes
argumentuma IGAZ; HAMIS értéket ad vissza, ha egy vagy több argumentuma HAMIS.

8 Logikai függvények 2.VAGY
Az IGAZ értéket adja eredményül, ha legalább egy argumentumának értéke IGAZ; a visszatérési érték HAMIS, ha az összes argumentum értéke HAMIS.

9 Logikai függvények 3.NEM Az argumentum értékének
ellentettjét adja eredményül. A NEM függvényt akkor használjuk, amikor biztosítani szeretnénk, hogy egy érték egy megadott értékkel ne egyezzen meg. Ha az argumentum értéke HAMIS, a függvény visszatérési érték IGAZ lesz, ha az argumentum értéke IGAZ, a visszatérési érték HAMIS lesz.

10 Logikai függvények 4.HA Más értéket ad vissza, ha a megadott feltétel kiértékelésének eredménye IGAZ, és másikat, ha HAMIS. Logikai_vizsgálat:     Tetszőleges érték vagy kifejezés, amely kiértékeléskor IGAZ vagy HAMIS eredményt ad. Például az A10=100 logikai kifejezés, amely kiértékeléskor IGAZ értéket ad, ha az A10 cella tartalma 100, minden más esetben az eredmény a HAMIS érték. Az argumentumban tetszőleges összehasonlító operátor használható. Érték_ha_igaz:     Ezt az értéket adja a függvény eredményül, ha a logikai_vizsgálat eredménye IGAZ. Ha például az argumentum értéke "Költségvetésen belül", és a logikai_vizsgálat eredménye IGAZ, akkor a HA függvény a "Költségvetésen belül" szöveget jeleníti meg. Ha a logikai_vizsgálat IGAZ és az érték_ha_igaz üresen hagyott, a visszatérési érték 0 (nulla) lesz. Az IGAZ szó megjelenítéséhez használjuk az IGAZ logikai értéket az argumentumban. Az érték_ha_igaz képlet is lehet. Érték_ha_hamis:     Ezt az értéket adja a függvény eredményül, ha a logikai_vizsgálat eredménye HAMIS. Ha például az argumentum értéke "Költségvetésen kívül", és a logikai_vizsgálat eredménye HAMIS, akkor a HA függvény a "Költségvetésen kívül" szöveget jeleníti meg. Ha a logikai_vizsgálat HAMIS és az érték_ha_hamis nincs megadva (azaz az érték_ha_igaz után nincs pontosvessző), a visszatérési érték a HAMIS logikai érték. Ha a logikai_vizsgálat HAMIS és az érték_ha_hamis üresen hagyott (azaz az érték_ha_igaz után pontosvessző és a záró zárójel áll), a visszatérési érték 0 (nulla) lesz. Az érték_ha_hamis képlet is lehet.

11 Logikai függvények 4.HA

12 Logikai függvények 5.IGAZ Az IGAZ logikai értéket adja eredményül.
Az IGAZ logikai érték a függvény használata nélkül is bevihető a cellákba és képletekbe egyszerűen az IGAZ érték beírásával. Az IGAZ függvényt elsősorban a többi táblázatkezelő programmal való kompatibilitás megőrzése érdekében tartalmazza a Microsoft Excel.

13 Logikai függvények 6.HAMIS A HAMIS logikai értéket adja eredményül.
A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS szót a munkalapra vagy a képletbe, a Microsoft Excel azt HAMIS logikai értékként fogja kezelni.

14 Könyvészet 0910/k5.pdf help/CH aspx - Segédanyagok


Letölteni ppt "“Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések