Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az XI.A osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Magyarázata:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az XI.A osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Magyarázata:"— Előadás másolata:

1 Az XI.A osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Magyarázata:

2 Tanulmányi előmetel szemléltetéséhez használt függvények Átlag Szumha Ha Darabteli

3 Átlag Az átlag az a függvény megadott adatok számtani középarányosát számitja ki. Jelen esetben a magyar a hittan és a matek jegyek képezték az osztály átlagát. A függvény figyelembe veszi az argumentumaként megadott számokat, logikai értékeket és szövegként megadott számokat is. Tipp: Amikor átlagot számol, ne feledkezzen meg arról, hogy az üres cellák és a 0 értéket tartalmazó cellák nem egyenértékűek. Különösen akkor nem azok, ha üresen hagyta

4 Darabteli A darabteli egy tartományban öszeszámolja azokat a cellákat amelyek megfelelnek a megadott feltételnek Használhatja például arra, hogy az egy bizonyos betűvel kezdődő cellákat, vagy a megadott számnál kisebb vagy nagyobb számot tartalmazó cellákat számolja meg.

5 Ha A HA függvény egy meghatározott értéket ad eredményül, ha egy megadott feltétel IGAZ értékű, és egy másik értéket, ha a feltétel HAMIS. Összetett vizsgálatok esetén legfeljebb 64 HA függvényt ágyazhat egymásba érték_ha_igaz és érték_ha_hamis argumentum formájában.

6 Szumha A SZUMHA függvénnyel összeadhatja azokat az értékeket egy tartományban (tartomány: Két vagy több cella egy lapon. Az adott tartományban lehetnek szomszédos és nem szomszédos cellák is.), amelyek megfelelnek a megadott feltételeknek. Fontos: Bármely szöveges feltételt vagy bármely olyan feltételt, amely logikai vagy matematikai szimbólumokat tartalmaz, dupla idézőjelbe (") kell tenni. Ha a feltétel numerikus, nem szükséges a dupla idézőjel.

7 Köszönöm a FIGYELMED!!!!


Letölteni ppt "Az XI.A osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Magyarázata:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések