Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium Ökoiskolai képregény 2009.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium Ökoiskolai képregény 2009."— Előadás másolata:

1 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium Ökoiskolai képregény 2009

2 Egyszer volt, hol nem volt, túl a turjánoson, volt egyszer egy Ökoiskola Dabason, melynek kiváló tanuló leánya, ÖkoLilla ér be reggel iskolába. Iskolánk Ökohőse őrködik a renden, hogy az ökoiskolai szellem elterjedjen. Íme, öko- címünk a bejárat ormán, felelősségem, hogy betartsuk e portán!

3 Ökohősünk figyel a biosz tanórán, kint is árgus szemmel, iskolánk udvarán. Újrahasznosított anyagokból készült ökoszobor van itt, figyelmeztetésül. Ökotanárnőnk szól előadást tartva, miből készült, s mi a jelképes tartalma. A fenntarthatóság itt az óra tárgya, mutatja diákok újrahasznosított ruhája. Felelőtlen szemetelés jelképe e szobor, elrettentő példa, eredménye komor!

4 Tízórai szünet ideje érkezik, ÖkoLilla az iskolai büfében étkezik. Ti se termeljetek fölösleges szemetet, van más megoldás a nejlonzacskó helyett! Látom, ÖkoLillánk tudja már a leckét, kosárkába teszi a szalámis zsemlét.

5 A tanítás után ökoszakkör végül, szelektív gyűjtésről faliújság készül. Közös munka folyik, összetartó erő, összefogással a Föld is megmenthető!

6 Kézi zsugorítás a PET palack sorsa, aulánkban gép van szerelve a falra. Ökohős kitanít, hogyan kell kezelni, kisebb helyen elfér, nem kell szemetelni. Újrahasznosítják a sok üres flakont, póló lesz belőle, ára sem egy vagyon. …könnyen megy, s áram lesz így megtakarítva! Ügyesen zsugorít immár Öko Lilla…

7 Óvjuk a fákat, ne kelljen kivágni szegényeket, használj, ha csak lehet, könyvtári könyveket. Tartós tankönyvekkel kíméld környezeted, papírt spórolsz, s a zsebpénzed is több lehet!!! Válassz, ha csak lehet, tartós tankönyveket!

8 Tedd a hulladékot szelektív gyűjtőbe, van edény itt külön papírra, fénycsőre! Nem oda! Külön van erre is egy edény… …legyen minden szemét megfelelő helyén!!!

9 Légy kreatív az újrahasznosításban! Iskolatabló motorház- tetőből, kerék lábak hozzá, hosszabbít- va csőből.. Micsoda ruhák??? Micsoda lányok??? Éljen! Az ökoszalonban új ökodivat hódít éppen. Ruhát választhatsz az ökoruhatárban !

10 Komposztálj könnyedén, nyesedék öntve tény! Udvar hátsó sarkán áll a komposztáló, szerves hulladékot gyűjteni kiváló!

11 Iskola után most indul ÖkoLilla, vásárolni, s ezzel a helyi kispiacot támogatni. Bevásárlólistát írt, tudatosan tervezőt, olcsón jót vesz ő itt, s támogat termelőt.

12 Otthon is figyeljünk, csökkentsd a szemeted, egy jó felirat is remek ötlet lehet!

13 Az ökocsapat tőletek így búcsúzik el: A fenntarthatóságért Ökokalandra fel! Készítette: Rudas Anita, Füleki Gábor, Laja István és az ökoszakkörös diákok


Letölteni ppt "Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium Ökoiskolai képregény 2009."

Hasonló előadás


Google Hirdetések