Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Vegyünk egy nagy levegőt”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Vegyünk egy nagy levegőt”"— Előadás másolata:

1 „Vegyünk egy nagy levegőt”
…és tegyünk is ezért

2 Hallottatok már róla??? Környezet- védelem

3 Környezetvédelem: célja az ember egészségének és fennmaradásának biztosítása, a megfelelő életkörülmények kialakítása és védelme.

4 Hallottatok már róla??? Fenntartha- tóság

5 A Fenntarthatóság: „Jólétet biztosítani a Föld minden lakójának, miközben csak annyi vizet, fát és egyéb természeti erőforrást használunk el, amennyit a Föld újra tud termelni.”

6

7

8

9

10 Fenntarthatóság otthon

11 Fenntartható viselkedésminták otthon
Hőmérséklet-szabályozás (hűtés, fűtés) 1°C fokkal alacsonyabb hőmérséklet  akár 6%-kal kisebb energia-felhasználás Szellőztetés-árnyékolás Rövid, intenzív szellőztetés Külső árnyékoló használata télen fűt, nyáron hűt Energiatakarékos izzók A világ áramfelhasználásának 20%-a világításra megy el!

12 Fenntartható viselkedésminták otthon
Készenléti üzemmód: A normál üzemmód fogyasztásának 3-15%-a Megoldás: kapcsolóval ellátott konnektor v. hosszabbító Készülékek ésszerű használata Zárjon jól a hűtő, és ne tegyél bele meleg ételt! Moss/mosogass alacsonyabb hőfokon Gazdaságos vízfelhasználás Kádfürdő helyett zuhanyozz! Zárd el a vizet, amíg a fogadat mosod!

13 Fenntartható viselkedésminták otthon
Kevesebb papírt! Egy átlag európai kb. 20 kg papírt használ el havonta Nyomtatás, háztartási papíráru Szelektív hulladékgyűjtés Minden ember, aki részt vesz az újrahasznosításban, több mint évi 400kg-val csökkenti a CO2-kibocsátást Veszélyes hulladékok Elemek, akkumulátorok, használt olaj, gyógyszerek  ne tedd a háztartási szemétbe!

14

15 „Sok kicsi sokra megy” - Népi bölcsesség


Letölteni ppt "„Vegyünk egy nagy levegőt”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések