Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TANULÓSZOBA FÉLÉVI BESZÁMOLÓ
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Sajó-Bódva regionális hulladékgazdálkodási program
Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program PR kampányának ismertetése István Zsolt osztályvezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Logisztikai.
Szülői elégedettség mérés eredménye
A Than Károly Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, mint Ökoiskola
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Környezeti nevelés az óvodában
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
III. Magyarországi Klímacsúcs Szakmai Konferencia
Napocska Napköziotthon
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
SZONEK Liszt Ferenc Utcai Bölcsőde és Óvoda Szentlőrinc
Martfű.
Zöld Óvoda – Élhetőbb Jövő!
Fecske úti Óvoda bemutatása
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Környezettudatos magatartás és kapcsolatalakítás az óvodában
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
ÖKO iskola, de hogyan?. Miért akart az iskola pályázni? Iskolai élet TevékenységekPÁLYÁZAT Fenntartói támogatás.
Zöldszemlélet minden napra avagy a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
Óvodai szülői klub Kisvaszaron
NATURLAND A KÖRNYEZETÉRT Szerző: Parászka Előd Irányító tanár: Leopold Anna Mária 2009 Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós.
Közép - Dunántúli Régió Zöld Óvoda Bázisintézmény tevékenységei
Körlánc Egyesület.
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
A kritériumrendszer elemeinek teljesülése a pályázatok tükrében – szakmai összefoglaló.
PROGRAM.
Nagyné Horváth Emília.
Ötletek, javaslatok a kritériumok tevékenységekben való megvalósulására Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda pályázatok ünnepélyes eredményhirdetése 2014.December.
ÚT AZ ÖRÖKÖS ZÖLD ÓVODÁHOZ
Összegzés a pályázatok tükrében, a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címek elnyeréséhez vezető útról Katóné Antal Yvette.
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Óvodai környezeti nevelési program megvalósításának tapasztalatai a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Újbuda Önkormányzat közötti együttműködésben.
„A Zöld Óvoda megvalósult gyakorlata”
Ötletek, javaslatok a kritériumok teljesítését szolgáló szükségletek, célok és megjelenő igények szintjén Budapest, 2014.
A néphagyományok, jeles napok, ünnepi szokások szerepe az óvodai nevelésben
Iskolakert.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Önkormányzati lehetőségek a gyermekek környezeti nevelésének segítésére Önkormányzati lehetőségek a gyermekek környezeti nevelésének segítésére Előadó:
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Budapest, A „fenntarthatóság” alappillérei Környezetvédelem Társadalom Gazdaság Megvalósulásának alapvető feltétele a szemléletváltás.
Általános tájékoztatás Körzetünk Feál1-2. évfolyam Darus3-8. évfolyam „Gurulós módszer” Általános osztály (a) - projektoktatás Emelt óraszámú matematika.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
DARUS a gyermekekért.
„Ahol igazán szabad lehetsz”- Megújuló energiák
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
Helyi védett értékek bemutatása a
Válogatás nevelők, pedagógusok országos visszajelzéseiből, a „Mandula a Manó” című előadást követően A minősítések eredeti példányai személyesen megtekinthetők.
DARUS a gyermekekért.
Szeretettel köszöntjük
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Esély a szülőknek, lehetőség
HELP Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

NAGYKANIZSA KÖZPONTI RÓZSA ÓVODA ATTILA TAGÓVODA ZÖLD ÓVODA BÁZISINTÉZMÉNY

Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik. Udvarunkat több éven keresztül sok virággal, bokorral, tujákkal alakítottuk egyre zöldebbé, „Zöld-szigetté” és „Madárbarát kertté”.

Kialakítottunk egy sövénylabirintust, kert- és tájépítő szakember irányításával, amit a gyerekek szívesen használnak bújócskázásra.

Növénysimogató és gyógynövényes fűszerkertünk komposztálóval, aszalóval illetve vízgyűjtő edénnyel. Tavasszal és ősszel a gyermekek naponta tevékenykednek itt.

„Jó gyakorlataink” egyike „Az újjáéledő óvodakertben rejlő lehetőségek”, változatos tevékenységeket tartalmaz.

Szedjük a kamillát és az érett bioparadicsomot.

Almaszüret a nagycsoportosokkal. Dimbes-dombos udvarunk a Zalai-dombságot szimbolizálja, játékeszközei az egészséges életmódot szolgálják. Almaszüret a nagycsoportosokkal.

Másik „jó gyakorlatunk” a „Tudatos vásárlói szokások alakítása”, melynek során a gyermekek játékosan ismerkednek az egészségmegőrzés, a vásárlás és hulladékkezelés környezettudatos módjával.

A fenntarthatóságra nevelés jegyében már 2001-ben a város intézményei közül elsőként vezettük be a szelektív hulladékgyűjtést.

Harmadik „jó gyakorlatunk” „A múlt öröksége és a fenntarthatóságra nevelés” a közeli Kendli majorban valósul meg, melynek során a lakótelepi gyerekek sok-sok élménnyel gazdagodnak.

A néphagyományok, a hagyományápolás óvodánk egyik fő feladata, minden évben fellépünk a helyi rendezésű Pintyőke Fesztiválon. Az évkör jeles napjai mellett a hagyományos „Mesetarisznya” programunk keretében drámajátékos mesenappal ünnepeljük az Attila napot január 7-én.

Évente több rendezvényünk van a szülőkkel, mint pl Évente több rendezvényünk van a szülőkkel, mint pl. a sportdélután, ahol a mozgásé a főszerep valamint a Környezetvédelmi játszódélutánok, melyek a szülők tudatformálását is szolgálják.

Címeink: 2004. Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának tagsága 2006. Zöld Óvoda cím és KOKOSZ tagság 2009. Zöld Zala díj, Zöld Óvoda Bázisintézményi felkérés 2014. Minősített Referenciaintézmény 2014. Örökös Zöld Óvoda tagság