Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összegzés a pályázatok tükrében, a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címek elnyeréséhez vezető útról Katóné Antal Yvette.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összegzés a pályázatok tükrében, a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címek elnyeréséhez vezető útról Katóné Antal Yvette."— Előadás másolata:

1 Összegzés a pályázatok tükrében, a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címek elnyeréséhez vezető útról Katóné Antal Yvette

2 Tevékenységek bemutatása a pályázatokban

3 Tevékenységek bemutatása a pályázatokban
Helyi regionális prioritások megfogalmazásába, megvalósításába való bevonódás Továbbképzések Tevékenységek (hulladékgyűjtés, energiatakarékosság, gazdaságosság) Környezeti nevelés – környezettudatosságra nevelés Eszközök sokszínűsége, (saját készítések) Fejlesztési célok, igények, szükségletek Pályázatok elkészítése a kritériumok mentén

4 Minőségi gyakorlatok 1. Célként, valamint feladatok elemeként az óvodai tevékenységekbe beépülnek a „hungarikumok” - a helyi sajátosságok figyelembevételével. (4. kritérium) Megfogalmazásra kerül: népművészeti és kézműves tevékenységek néptánc, a népdalt, a magyar növény- és állatfajok, a gyógynövények, a magyar konyha jellemzői a magyar népi viseletek vagy akár az építészet ismerete.

5 Minőségi gyakorlatok 2. Az óvoda rendelkezik külön kidolgozott erdei óvoda programmal. (5. kritérium) Megtalálható az alapvetően fontos fogyasztói, táplálkozási, élelmiszerhigiéniai, hulladékkezelési szokások alakítása, ételkészítési ismeretekre nevelés, szoktatás. (6. kritérium) A nevelőmunka folyamatában résztvevő szakemberek és a pedagógiai munkát segítő alkalmazottak, (logopédus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, pedagógiai asszisztens, szociális munkás, pszichológus. dajka, óvodatitkár, karbantartó stb.), tiszteletben tartják az adott óvoda helyi nevelési elveit, melyek a település- és vidékfejlesztéssel, egészségneveléssel és környezeti neveléssel is kapcsolatosak. (11. kritérium.)

6 Kritériumok megvalósulását segíti:
„Zöld Óvoda” „Örökös Zöld Óvoda” Belső tudásmegosztás az intézményben közreműködő segítőkkel Fenntartó bevonásában elért eredmények Erdei Óvodai programok kidolgozása A folyamatok megjelenítése a dokumentumok, a tevékenységek és az elemzések szintjén egyaránt Fejlesztési célok megvalósulása

7 Kritériumok teljesülése a statisztika világában

8 "Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem a szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük.„ John James Audubon Köszönöm a figyelmet!

9 A prezentációban fellelhető képek forrásmegjelölése:
1. és 7. dia: t%C3%B3-%C3%A9s-Arbor%C3%A9tum-Gomb%C3%A1s- Parkerd%C5%91/ 3. dia: diakokat-nevelnek-turkeven 4. dia: zselickisfalud/kepgaleria- zselickisfalud/hagyomanyok/somogyi-nepviseletek.html 5. dia: 6. dia: base/endangeredspecies/feher-golya-ciconia- ciconia/?pagenum=2


Letölteni ppt "Összegzés a pályázatok tükrében, a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címek elnyeréséhez vezető útról Katóné Antal Yvette."

Hasonló előadás


Google Hirdetések