Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes."— Előadás másolata:

1

2 Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes előadásokkal  Mozgás kultúrával  Szűrés támogatásokkal Erre a település összetartását erősítő rendezvények a legalkalmasabbak: városnapok,falunapok, kistérségi napok, rendezvények, véradás „Az egészség egy életen át egészségvédelmi szűrőprogram célja az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az egészségi állapot szűrése. Az egészség egy életen át programban a szűrések mellett külön figyelmet fordítunk a társadalom egészségét fenyegető káros jelenségekre: dohányzás, alkohol, mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, elhízás, melyek az életmód tanácsadással megelőzhetőek.”

3 A szűrőprogram által támogatott célok Egészséges életmód előtérbe helyezése, szemléletformálás a lakosság és a települések vezetői, egészségügyi ellátói körében Az egészséges életmódra való nevelés, élhető környezet alakítására irányuló programok szervezése A témába illő, már hagyományosan megrendezésre kerülő programok támogatása Együttműködés generálása adott mikro térségek települései, a területet ellátó háziorvosok, védőnők, közoktatási intézmények, civil szervezetek között. Közös gondolkodás és cselekvési tervek készítésének indítása.

4 A programot támogató szervezetek, települések –célja elsősorban az egészséges életmód szemléletének erősítése (mozgásos, sport-, egészséges táplálkozást népszerűsítő programok), –előtérbe helyezik a betegségek megelőzésére, korai felismerésére irányuló egészségügyi szűrővizsgálatok fontosságát, –törekszenek az egészséges, élhető környezet kialakítására (gyommentesítés, szemétgyűjtés, virágosítás, parkosítás), –információt nyújtanak a lakosság számára a jelzett témakörökben, –a lakosságot önkéntes és aktív részvételre késztetik, –információt gyűjtenek a lakosság egészségi állapotára, életvezetési szokásaira vonatkozóan (kérdőívek, önértékelés).

5 A Medical Group Kft által üzemeltetett egészségügyi szűrőkamion a jól ismert „Egészség egy életen át” program kereti között működik. A kamion a teljes országra kiterjesztett működési területtel áprilistól késő őszig nyújtja szolgáltatásait. A programban szereplő szűréseket nyújtó szakemberek orvosok, szakasszisztensek. A programban közreműködnek egészségügyi szervezetek, alapítványok is, akik pedig a dohányzás ellenes és egészséges életmód, táplálkozás témákban működnek, az előadás és figyelemfelhívás módszereivel.

6 A szűrőprogram fókuszában a helytelen életmód okozta népbetegsége állnak. Mérések: vérnyomás, vércukorszint, koleszterinszint, húgysav, trigliceridszint, érszűkület, has térfogat Vizsgálatok: véroxigén, EKG, szemfenék, vázizom tömeg Testtömeg index számítás, testzsír analízis, súly és „célsúly” megállapítása Együttműködő szervezetek:

7 A program szakértői a mérési eredmények elemzése által rávilágítanak a résztvevők esetlegesen helytelen életmódja által okozott károsodásaikra, rizikóikra. A helyes életmóddal kapcsolatos és a dohányzásról leszoktató célú előadásokat a vizsgálati eredményekkel támasztják alá, akár egyénenként is. Referencia: Évente több, mint 1 500 000 elvégzett vizsgálat és regisztrált eredmény, 200 000 ember egészségi állapotának mérése.

8 A mobil szűrőkamion szolgáltatásaival kapcsolatos információk, árajánlat, és időpontkérés: info@publica.hu 06 1/ 789 40 70


Letölteni ppt "Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések