Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja"— Előadás másolata:

1 A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
A Lurkó-tábor rövid leírása

2 A megvalósítás helyszíne:
Intézmény: Eötvös Loránd Napközi Otthonos Óvoda, Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Intézmény OM azonosítója: Régió: Dél-Alföld Megye: Bács-Kiskun Település: Lakitelek Irányítószám: Utca, házszám: Kiss János u. 1.

3 . A „jó gyakorlat” Megnevezése:
Lurkó-tábor – Közösségépítés, személyiségformálás, differenciált foglalkoztatás, a lakóhelyekhez kötődő lehetőségek segítségével hagyományőrzés, kreatív tevékenységek során a multikulturális értékek megismerése – napközis jelleggel

4 A jó gyakorlatunk céljai:
Élményekben gazdag, boldog gyermekkor lehetőségének biztosítása a vakáció idején. A családok megsegítése a programokban gazdag gyermekfelügyelet biztosítása által. Három héten át tartó programsorozat, amelyben a különböző korosztályok (nemek) egyaránt megtalálják a nekik megfelelő tevékenységi formát.

5 Esélyadás a hátrányos háttérrel rendelkező gyerekeknek is arra, hogy beilleszkedési találjanak, és a közösségben végzett tevékenységüket élvezzék.

6 Élmény-és tapasztalatszerzés.

7 A néphagyományok megismertetése, ápolása, a mindennapi életbe való beillesztése.

8 A természet, a természetes anyagok iránti érdeklődés felkeltése.

9 A gyermekek mozgásigényének kielégítése.

10 Érdeklődés felkeltés, ismeretátadás, egyéni- és csoportos munkaformában sikerhez juttatás.

11 Más népek nyelvével, hagyományaival való ismerkedés.

12 Kreativitás fejlesztése sokféle alkotó tevékenység során.

13 „Jó gyakorlatunk” kapcsolódik a kompetencia alapú programhoz, érdeklődést felkeltő, ismeretszerző- és átadó, valamint gyakorlat- és élményszerző tevékenységek, egyéni és csoportos munkaformákban. Összekapcsolja a különböző területeken szerzett ismereteket (képzőművészet, zene, tánc, dráma, hagyományőrzés, mozgásfejlesztés, egészséges életmódra nevelés)

14 CSAPATÉPÍTÉS,KÖZÖSSÉGTEREMTÉS

15 A közös éneklés, tánc, alkotás, drámajáték, sporttevékenység örömet okoz a gyermekeknek, ezáltal határozottabb, magukat vállaló, egészséges személyiségű felnőtté válhatnak.

16 „ELŐADÓMŰVÉSZET”

17 Megtanulják a társaikhoz, felnőttekhez való alkalmazkodást, önismeretre, önértékelésre tesznek szert, mindezt életkoruknak megfelelő, számukra élményszerű tevékenységgel.

18 A tábor programjának közös kialakítása a gyermekek közötti előzetes felmérés alapján. A gyerekek maguk is szervezik a résztvevőket, támogatókat és segítő szülőket. Bizonyos munkafolyamatokban olyanok is feladatot kapnak, akik a tanulmányi munkában háttérben maradnak. Itt más jellegű vállalásaikkal vívhatják ki a közösség elismerését.

19 Amikor a szülők is segítenek


Letölteni ppt "A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja"

Hasonló előadás


Google Hirdetések