Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012."— Előadás másolata:

1 KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.

2 A TEVÉKENYSÉG CÉLJA Olyan szolgáltatások biztosítása, elérhetővé tétele, amelyek az érintett háztartásokban hiányoznak vagy korlátozottan állnak rendelkezésre. A családok életminőségének javítása, a szegénység újratermelődésének megelőzése.

3 CÉLCSOPORT A Kisvaszaron élő általános iskolás és középiskolás korú gyermekek, valamint családjaik.

4 EDDIG MEGVALÓSULÓ/MEGVALÓSULT PROGRAMOK
TANULÁST SEGÍTŐ FOGLALKOZÁS: célja: Az iskolába járó gyermekek felzárkóztatása, hiányosságaik iskolán kívül történő felmérése, csökkentése. A tanulást segítő foglakozást egy képzett pedagógus végzi, heti 2 alkalommal. 3-3 órában. A pedagógus a gyermekek iskolájában tanít, sok a programra járó gyermeket személyesen ismer. Ezáltal ismeri a gyermekek képességeit, tanulási nehézségeit, szokásait, elmaradottságait mindezekkel szemben tisztában van a gyermekek tehetségeivel is.

5

6 EDDIG MEGVALÓSULÓ/MEGVALÓSULT PROGRAMOK
FILMKLUB célja: A programot látogató gyermekek és fiatalok multikulturális ismereteinek bővítése, tudásuk gyarapítása a film kategóriák megismerése, a filmben látottak és a saját életútjuk tapasztalásainak összehasonlítása. A filmklub havi egy alkalommal 3 órában kerül megrendezésre.

7

8 EDDIG MEGVALÓSULÓ/MEGVALÓSULT PROGRAMOK
TÁNCOKTATÁS: célja: A gyermekek és fiatalok, a tánc által jobban megismerhetik a saját kultúrájukat. Az oktató által képzett két helyi fiatal folytatja a táncoktatást december hónaptól heti egy alkalommal. A táncoktatást egy képzet tánctanár végezte, heti két alkalommal 2-2 órában.

9

10 KÉP (Közösség Építő Program):
célja: A gyermekek és fiatalok konfliktuskezelésének javítása, a programon résztvevők kommunikáció készségük, öngondoskodásuk fejlesztése, egymás előtt való megnyílás, nyíltabbá válásuk elősegítése, valamint közösségé kovácsolása. A program havi egy alkalommal kerül megszervezésre 2 órában, állandó csoporttal.

11

12 NYÁRI ÉTKEZTETÉS: célja: A hátrányos helyzetben élő gyermekek részére a nyári szünidő alatt biztosítva legyen a meleg étel. A meleg étkeztetés 80 főre, a nyári szünidő alatt (2 hónap) valósul meg.

13 NYÁRI TÁBOROZTATÁS: célja: A családok rossz anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a gyermekek elszakadjanak az otthoni környezettől, valamint viselkedési normák megismertetése a fiatalokkal, gyermekekkel. A nyári tábor a pályázat ideje alatt két nyár alkalmával biztosít lehetőség 30 gyermek részére a Balaton partján.

14

15

16 JÁTSZÓHÁZ

17 További szolgáltatások
KOMPLEX SZOLGÁLTATÁSOK: 1. Mosási lehetőség 2. Tisztálkodási lehetőség 3. Adósságkezelési tanácsadás 4. HSZAK ügyfélfogadás 5. Klasszikus Szociális Munka

18 Tervezett programok Csak csajok klub Barkács klub Nyári tábor
Étkeztetés

19 HOSSZÚ SÁNDOR GERGELY 2012. KISVASZAR
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! HOSSZÚ SÁNDOR GERGELY 2012. KISVASZAR


Letölteni ppt "KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012."

Hasonló előadás


Google Hirdetések