Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy."— Előadás másolata:

1 MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy közel legyen a szívdobbanásunk." Benedek István

2 PEDAGÓGIÁNK Óvodánk 116 éves, műemlék épület, az első óvodák egyike. Öt csoportunkban 129 férőhely van. Kiemelt feladatunk az EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS. A tornaterem és a nagyméretű nyitott szín jól szolgálja a gyermekek tevékenységét. Az udvaron természetes anyagból készült, előírásoknak megfelelő játékok találhatók. Udvarunk jól elszigetelt a külvilág zajától, a gyermekeknek kiváló lehetőség a minél színesebb, sokrétűbb játékra. Havonta megjelenő óvodai újságunkban a szülőket érdeklő témákról olvashatnak, néha maguk a szülők is írnak cikkeket. Tavasszal nyílt héttel mutatkozunk be.

3 PEDAGÓGIÁNK Kulturális programok: Bábszínház látogatás, kirándulások, előadóművészek meghívása, Állatkerti kirándulás. Kiemelt feladatunk az ANYANYELVI ÉS KOMMUNKIKÁCIÓS NEVELÉS. ÜNNEPEINK: Mikulásvárás, Adventi készülődés, Húsvét, Anyák napja, évzáró, Március 15. Intézményünkben KREATÍV-KÉZMŰVES-JÁTSZÓHÁZ működik. Alkotó tevékenységekben, játékos formában fejlődik a gyermekek képzelete, esztétikai világa, kézügyessége. A gyermekek fejlesztését FEJLESZTŐPEDAGÓGUS, LOGOPÉDUS segíti. INGYENES SZOLGÁLATÁSAINK: úszás, francia torna, hittan, labdás-előkészítő, kézműves foglalkozás, Húsvéti - Karácsonyi vásárok, stb. TÉRÍTÉSÉRT igénybe vehető szolgáltatásunk: angol nyelv, Alapozó Terápia.

4 CÉLOK Az óvodai nevelés célja: 3 éves kortól a gyermek sokoldalú, harmonikus személyiségfejlődésének elősegítse, pszichés - értelmi - testi fejlődésének biztosítása, legfeljebb 8 éves korig. FUNKCIÓI - óvó - védő - szociális - nevelő - személyiségfejlesztő AZ ÓVODA FELADATAI - A gyermek testi - lelki szükségleteinek kielégítése, életkorának megfelelő étrend kialakítása, az egészséges fejlődés feltételeinek biztosítása. - Érzelmi biztonságot nyújtó derűs, szeretetteljes, a gyermeki személyiséget tiszteletben tartó óvodai légkör megteremtése. - A gyermekek játék- és mozgásszükségleteinek kielégítése. - Érzelmi fejlesztés. - A gyermeki szabadság biztosításával a szocializáció szempontjából fontos szokások és magatartásformák támogatása, kialakítása. TARTALOM - Rugalmas heti - napirend biztosítása. - A gyermekek óvodában töltött idejének tudatos megtervezése. - Speciális preventív és korrektív testi - lelki - értelmi feladatok ellátása.

5 Tiszteletben tartjuk, hogy a gyermekek nevelése a család joga és kötelessége, s ebben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. VALLJUK - A gondjainkra bízott gyermekeknek érzelmi biztonságot kell nyújtanunk. - Úgy kell megszerveznünk a gyermekek életét, hogy abban az otthon meghittsége, derűs kötetlensége, sokoldalú tevékenysége érvényesüljön. - Hivatásunkhoz nélkülözhetetlen a meleg szeretet, elfogadás. - Maximálisan tiszteletben tartjuk a gyermeki személyiség egészét. - Okosan csak az tud szeretni, aki tetteivel a gyermek javát szolgálja, megfelelő védelmet, biztonságot ad a gyermekeknek. - A gyermeket minden életkori szakaszban orientálni kell egyéni fejlődéséhez. HISZÜNK - Minden gyermek képességeihez mérten való fejleszthetőségben. - A tudatos nevelői és közösségi ráhatásban. - A család és óvoda értékközvetítő szerepében. TOVÁBBI FELADATAINK - Pedagógiai önállósság fokozása. - Módszertani szabadság biztosítása. - Önképzés. - Pedagógiai, pszichológiai kulturáltság emelése. - Együttes gondolkodás. - Kommunikáció fejlesztése. ALAPELVEK


Letölteni ppt "MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések