Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA."— Előadás másolata:

1 S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA

2 A Z ÉN FALUM Közép-Európa szívében, Szlovákiában élek, egy kis faluban: Mikolán. Mivel nagyon kis faluról van szó, ezért a közeli városhoz: Zselízhez tartozik. Lakosainak száma: 565 A magyar és a szlovák nyelv egyaránt használatos. A magyar és a szlovák nyelv egyaránt használatos.

3 L ÁTNIVALÓK Ha a környéken járunk, az els ő meglátogatandó hely a Garam folyó partja. Sétálni, tábortüzet rakni, halászni, kikapcsolódni, élvezni a természet és még sok más tevékenységet folytathatunk itt. A parthoz egy ösvény vezet.

4 Két templom található itt: egy római katolikus (Fotó-1) és egy református (Fotó-2), mind a kettő felújításra vár. A falu közepén található egy park, amelyben asztalok, székek, a gyermekeknek pedig fából faragott állatok vannak elhelyezve. A park szélén a focipályán az ifjú focisták kedvük szerint játszhatnak.

5 Az emberek igazi falusiak módjára vetnek, ültetnek és állatokat tenyésztenek.

6 Egy egyesület szervez különböző rendezvényeket, elnevezése: „Mikulčan“. Önkéntesek segítenek a falut felújítani. Tavasszal az óvodát rekonstruálták, nyáron a Garam partját hozták rendbe.

7 További rendezvények közé tartozik a nyári gulyásfőző verseny (Fotó 1-4), a lecsófőző verseny, a farsangi disznótor (Fotó 5), májusfaállítás, a szilveszteri bál és még sok más…

8 Minden főbb eseményt a kultúrházban ünneplünk meg. A legfiatalabbtól egészen a legöregebb lakosig mindenki talál magának valamilyen érdekes rendezvényt. Rendszeresen ünnepeljük a Gyereknapot, és még sok más foglalkozást szervezünk a gyerekeknek.

9 C ÍMER Címerünket a Garam folyó hullámai, az itt termett búza és gyümölcsök, valamint az elnevezésre utaló M betű alkotja Címerünket a Garam folyó hullámai, az itt termett búza és gyümölcsök, valamint az elnevezésre utaló M betű alkotja.

10 K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET ! Varga Anikó Comenius Gimnázium Zselíz Comenius Gimnázium Zselíz III.o., 2013 - 2014


Letölteni ppt "S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések