Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,"— Előadás másolata:

1 Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita

2 Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető, hogy kelta és ókori római település állt a mai város területén. A településen végzett kutatások alapján, az őskor óta lakott helyen a honfoglaló magyarok fejedelmi törzse telepedett meg Árpád vezetésével. A sziget nevét Árpád főlovásza, Csepel ispán (aki itt telepedett le) kölcsönözte. Szigetszentmiklóst elsőként 1264. október 14-én említi IV. Béla levele, melyben ír az akkori falu templomáról is. Szigetszentmiklós és környezete a Kádár-rendszer alatt stratégiai fontosságú része volt az országnak, a közelben volt repülőgép-, autó- és acélgyár, katonai repülőtér, laktanya, valamint számos ipari és katonai létesítmény. A kiemelt szerepet az is jelzi, hogy a Duna-menti gátrendszer szigetszentmiklósi szakasza helyenként két-három méterrel magasabb, mint a folyó más szakaszainál. A város kedvelt célpontja a Budapestről kitelepülő szuburbanizációs rétegeknek, ezért is erősödik az utóbbi időben a település kertvárosi, kisvárosi jellege. A város rendezési tervein is főként a fent említett két lakóövezeti formának szántak helyet a helyi önkormányzat szakemberei. Jelentős a környék idegenforgalma és a szuburbanizációs folyamatok mellékhatásaként emelkedik a térség gazdasági szerepe is. A leshegyi ipari park folyamatos növekedése és számos nagyvállalat letelepedése Szigetszentmiklóson az ország munkahelyekkel legellátottabb régiói közé emeli a várost. Érdekességképpen megemlíthető, hogy a munkavállalók egy jelentős része a Ráckevei kistérség más településeiről ingázik, míg a város lakosai közül sokan budapesti munkahelyeken dolgoznak.

3 Látnivalók: Oázis Egy hely ahol élmény a fürdőzés!(:

4 Látnivalók Tanösvény Az egyik legjobb hely Szigetszentmiklóson!

5 Programok: Húsvéti animációs programok az egész családnak az Oázis Wellness Parkban! - szenzációs szauna szeánsz - kézműves húsvéti foglalkozások: - tojásfestés - tojásmárványozás - nyuszi, bárány készítés - berzselés - rajzverseny gyermekeknek - diavetítés gyermekeknek - élő nyuszi simogatás - habos kakaó friss kaláccsal gyermekeknek - tojásvadászat a medencékben

6 THE END


Letölteni ppt "Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések