Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú."— Előadás másolata:

1 Szentendre Épített örökségek

2 Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú vize halkan" (Vas István: Szentendrei elégia)

3 Belváros

4 Elhelyezkedése  Szentendre a Dunakanyar kapujában, a pilisi K ő hegy és a Duna találkozásánál, a Szentendrei-szigettel szemben, gyönyör ű természeti környezetben található. Budapest irányából könnyen megközelíthet ő autóval, HÉV-, autóbusz- és sétahajó járatokkal. Kedvelt kirándulóhely.

5

6 A Szabadtéri Néprajzi Múzeum  A szabadtéri múzeum létesítését Szentendrén már 1958-ban elhatározták. Ekkor még nem önálló múzeumként, hanem a Néprajzi Múzeum szervezeti egységeként. Az eredeti helyér ő l áttelepített objektumok felépítése 1968-ban kezd ő dött meg. A múzeumban felépítend ő objektum részletes m ű szaki, néprajzi, berendezéseinek, kulturális foglalkozásainak és rendezvényeinek terve a bontások alapján készült el. A konzervált és restaurált tárgyak ez alapján kerültek végleges helyükre.

7 Skanzen AAAA Szabadtéri Néprajzi Múzeum Magyarország legjellegzetesebb tájainak népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját mutatja be. A többnyire eredeti épületek és tárgyak a 18. század végétől a 20. század első feléig, tájegységekbe csoportosítva mutatják be a látnivalókat. Lehetőség nyílik továbbá az adott táj természeti környezetének és növénykultúrájának megismerésére is.

8 Az él ő múzeum  Az él ő múzeum koncepciónak köszönhet ő en a látogatók aktívan részt is vehetnek a népm ű vészetek és néphagyományok felfedezésében. A portákon és kertekben tevékenyked ő szakemberek tájékoztatást adnak a házak történetér ő l, egykori lakóinak életér ő l. Valamennyi tájegységben kialakításra került olyan m ű hely, ahol a látogatók maguk is bekapcsolódhatnak a munkákba.

9 Találjátok ki hol jártunk!

10 Készítette : Bónácz Annabella Judit  Gál Andrea  7.osztály


Letölteni ppt "Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések