Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munka témája:Törökbecsei kirándulás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munka témája:Törökbecsei kirándulás"— Előadás másolata:

1 Munka témája:Törökbecsei kirándulás
Tantárgy:Műszaki és informatikai oktatás Iskola:Petőfi Brigád Általános Iskola Kúla Munka témája:Törökbecsei kirándulás Osztály:VII.1 Tanuló:Balla Georgina 8/10/2013

2 Tartalom 1.Bevezető 2.Gion Nándor 3.Aracsi vár 4.Sóskopó
5.Tisza partja 6.Hungária szobor 7.Játszóház 8.Befejező

3 Bevezető A magyar nemzeti tanács úgy döntött,hogy elvisz minket ,magyarokat egy kirándulásra.A Petőfi Brigád Á.I.-ból az V.1, VI.1 , VII.1 és a VIII.1 osztályokból mentek.

4 1.Hely : Gion Nándor élete és háza
Gion Nándor (Szenttamás, 1941. február 1. – Szeged, 2002. augusztus 27.)vajdasági magyar író, újságíró, forgatókönyvíró, tanár; az újvidéki rádió magyar főszerkesztője. Iparos családból származott. Szabadkán ipari iskolába járt, majd 1963-ban az újvidéki egyetem magyar nyelv és irodalom szakán szerzett diplomát.

5

6 2.Hely:Aracsi vár Aracs, Vránova vagy Frányova, a Tisza bal partján feküdt. Ősi neve Aracsa volt. Az évi pápai tizedjegyzék is e néven említette, ekkor már egyháza is volt.  közötti oklevelek is Aracsa néven említették, 1422-ben pedig már vásáros hely is volt. 1440-ben Becse várához tartozott, és egy 1441 körüli, a becsei vár tartozékait felsoroló oklevél, a városok köze számította. Aracs az egész középkorban a becsei vár sorsában osztozott. A 15. század közepén Torontál vármegye közgyűléseit is gyakran tartotta itt. 1888-ban a helység nevét Aracs-ra változtatták.

7

8 3.hely:Sóskopó Törökbecsén található a Sóskópó tó is,ami több ezer ritka madárfajnak ad othont.A Sóskopó 2004-ben került fel a rasari listára.

9 4.hely:Tisza partja

10 5.Hely :Hungaria -szobor
A törökbecsei temertőben áll az 1848/49-es magyar szabadságharc emlékére készült Hungária szobor.

11 6.hely:Játszóház Különböző logikai játékokkal van tele.

12 Befejező Ez a nap nagy élmény volt számomra, mert érdekes volt megtudni,meglátni dolgokat az akkori időszakról és közben szórakozni és barátkozni.

13 Köszönöm a figyelmet !!!!!


Letölteni ppt "Munka témája:Törökbecsei kirándulás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések