Indulatok, érzelmek kezelése absztrakt játék környezetben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
„ TÁBLAJÁTÉKOS BIRODALOM ” ?
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Kezdő hadsereg játékosként:
Több játékot az oktatásba Honti Pál. Előítéletek.
a Birodalom „lerakosgatósai”
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
Szülői elégedettség mérés eredménye
Játéktár-tréning A kreatív gyakorlatok, szituációs játékok tréningje vezetők, trénertársak, moderátorok, animátorok, belső oktatók, pedagógusok részére.
Hol is lehet az a „ TÁBLAJÁTÉKOS BIRODALOM ” ?
KOOPERÁCIÓ ÉS VERSENGÉS
Pac-Man játék tanulása Megerősítéses Tanulással Mesterséges Intelligencia algoritmusok tesztelése játékokon Gyenes Viktor Eötvös Loránd Tudományegyetem.
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
A Belga LSZ fejlesztési terve
A játék és a nevetés “Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk.” Szerkesztette: Dr. Hídvégi Márta pszichológus.
Kérlek, koncentrálj erősen!
Elbukni... Kudarcot vallani... Csődöt mondani... Taccson lenni...
G AMIFICATION Tananyagok igazítása a megváltozott igényekhez.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária
Összeállította: Horváth Csabáné NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Instrukció – kompetencia Megelőzés – Alkalmazkodás - Gondoskodás.
Kompetencia alapú oktatás bevezetése az alsó tagozaton
A játék eredete Winnicott értelmezésében
A játék A játékosság.
ALAPIGE: 1Kir 3,
A NEVELÉS FOLYAMATA ÉS MÓDSZEREI
Védőangyal!.
Képesség, készség, adottság, tehetség
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
KREATIVITÁS ALKOTÓKÉPESSÉG.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Mérő László egyetemi tanár ELTE Gazdaságpszichológiai Szakcsoport
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
A JÁTÉKTERVEZÉS PSZICHOLÓGIÁJA
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
Hol is lehet az a „ TÁBLAJÁTÉKOS BIRODALOM ” ?
Az szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak.
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
A golf pálya 61 hektáron elterülő, gyönyörű természeti környezetben található, Debrecentől 25 km-re, 25 perc távolságra gépkocsival. 1 Boya Eagles Golf.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Amíg el nem indulunk, míg a láb a vízre lép, még a legkisebb út is
Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni.
Vallomások Vallomások Az igazat mond, ne csak a valódit!
Módszertani lehetőségek a digitális nemzedék megszólításában
Elemzési szempontok az óvodai matematikai foglalkozásokhoz.
Zene: Autumn Rose Kattints! Amíg a munka nincs befejezve, ne fizesd ki az árát!
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Nem minden az aminek látszik…
1 PLAY Lapkombinációk az ellenvonalon. ELLENJÁTÉK.
Mesterséges intelligencia 8. Stratégiai játékok A játék kimenetelére a játékosoknak ellenőrizhető módon van befolyásuk. Pl.: sakk, dáma, póker stb. A.
Konzervatív gamifikáció: módszer és eredmények Fekete Zsombor.
Lehetőségek az esztétikai nevelésben - esztétikai nevelés és drámajáték -
Az amőba játék algoritmusa. A játék  Az amőba játék, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik, az ötödölő, az egyik legnépszerűbb logikai játék. Sikerét.
A malomjáték. A malom részei 9-9 korong Tábla Legfeljebb 2 játékos.
A játék A játékosság.
A tehetséggondozás rögösebb útján
Hogyan készülnek a HÓD kérdések?
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Asztrológiai továbbképzés
Amíg el nem indulunk, míg a láb a vízre lép, még a legkisebb út is
Előadás másolata:

Indulatok, érzelmek kezelése absztrakt játék környezetben Táblás játékok kedvenc deviánsnak mondott gyermekeimmel

Előitéletek és valóság Nem mindenkinek való Zenei alapműveltség…? Sakk mint kiismerhetetlen mumus! Kicsit talán jogos.. Malom mint kimerült, értelmetlen időtöltés Meta szabályok? A két játék közt több száz, izgalmas és könnyen tanítható játék, játékvariáció van

Absztrakt játék? Nincs keretmese Nem konkrét helyzeteket modellez A rekvizit absztrakt A matematikai jelleg rejtett

…. miért szeretsz játszani? Innen indulunk: Mert jó irtani! Jó megölni az ellenséget! A fiúk nagy szájúak és tök bénán játszanak, jó szétverni őket.

Játékok felosztása Célok szerint Kiütős játékok (Dámák, Annuvin) Lepattolós játékok (Sakkok, Hobbes) Terület szerző játékok (GO, Amazon) Vonalnyerő játékok (Gomoku, Amőba) Hídépítő játékok (Tantrix, Hex) Célbajutós játékok (Cubicup, Quorridor) Helycserélős játékok (Halmák) Pontgyűjtős játékok (Zoki) Dedukciós játékok (Mastermind, Da Vinci Code)

Játékcsoport… de hogyan? Válasszunk egy központi játékot az agresszívebbekből Rendelkezzen szakirodalommal Legyenek összehasonlíthatóak a teljesítmények Ismerjük meg az egyéb játékcsoportok fontosabb, szórakoztató darabjait

Nemzetközi Dáma 15 perc alatt elsajátíthatóak szabályai Élethosszig tanulható Nemzetközi Veszélyes mulatság Csak előre! Ütni kötelező! Mindig a többet kell ütni! Vitéz de önző, kapzsi kis manusokat kell belátással koordinálni Hamar megfeneklik az energiává alakuló direkt agresszió Fantázia, közvetlen, szimbolikus

„A frusztráció, a kudarc, az agresszióátvitel új kreatív tevékenység kiinduló pontja is lehet. Agresszió fűt át minden lendületet nekigyürkőzést valamilyen testi vagy szellemi munkát. Az agresszió célja ilyenkor az akadályok leküzdése, teljesítőképesség, kreativitás.” Tk.: Az agresszió kezelése Absztrakt környezetben sikertelenség esetén nehéz mást hibáztatni. „Én rontottam el…” A gyerek megijed saját magától az oktondi lendülettől, rájön valamin változtatni kell.

A gyerekek által megtalált fogalmak Meggondolatlan lépés (- Jó ötletnek tűnt…) Áruló korong Vakmerő előnyomulás Rosszul előkészített támadás Szemben állás (Oppozició)

Mi lesz az agresszióval Becsatornázódik - kreatív irány Kis részben elkopik Töredéke akkumulálódik Vészhelyzetekre Verseny szituációkra Irányításra

Döntés Kezdő szinten Tervek nélkül vagy hibás tervekkel Minimális számítás után vagy nélkül Érzelmi alapon „Az első 100 partit gyorsan el kell veszíteni” Látszólagos ellentmondás amit a vezető tanár tud feloldani

Döntés Haladó szinten Mester szint Jó tervekkel Elegendő számítás után Érzelmeket kontrollálva Mester szint Rugalmas tervekkel Kívánatos számítás után Sokszor intuitív alapon

Miért szeretsz játszani… Jó kitalálni a megoldást. ( - Kérlek ne mond meg méég…léci léci…) Mert közben nem gondolok másra. ( - Anya? Mióta állsz mögöttem?) Mert sok szépség van benne. ( - Apám! Ez gyönyörű.)

Ami nem esik jól Ha nem tud oda figyelni Fölényes győzelem Nagy tudáskülönbség miatt Az ellenfél rossz formája miatt Sportszerűtlenség Lovagi erények!?

A végeredményről az útra a minőségre került a hangsúly