Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológiai továbbképzés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológiai továbbképzés"— Előadás másolata:

1 Asztrológiai továbbképzés

2 A nap gondolata: óra

3 Direkció elemzés Zsanett Pécs, 1985. 11. 02. 4:00
Első gyermek: Pécs, Anya halála: Budapest, Második gyermek: Budapest,

4 Szinasztria Szinasztria = együtt + csillag
A szinasztria segítségével két olyan személy horoszkópját hasonlítjuk össze, akik valamilyen kapcsolatban vannak (pár, szülő-gyerek, üzlettársak, főnök-beosztott, testvérek, stb.). Az elemzés analógiáit a kapcsolat jellege alapján kell meghatározni. Pl. párnál ki, mire választott.

5 Szinasztria Nincs rossz, vagy jó kapcsolat. Minden emberrel azért találkozunk, hogy megélesse velünk a sorsunkat, ezért a szinasztria lényege, hogy megtaláljuk azokat az analógiákat, amelyeket pozitívan (boldogan) tudunk együtt megélni, vagy legalább el tudunk fogadni a másiktól. Jellemzően párkapcsolati elemzést kérnek, ezért ezen fogunk lépésenként végigmenni, de más kapcsolat esetén egyes lépéseket ki kell hagyni, vagy az analógiákat meg kell változtatni.

6 Szinasztria Ki a célkijelölő, illetve a megvalósító a kapcsolatban?
Sorsfeladatok meghatározása. Sorstípusok megállapítása, majd annak meghatározása, hogy a megélési területeket a másik hogyan tudja házúrral (egóval) megéletni a másikkal. Párválasztás.

7 Szinasztria Tengelykapcsolatok vizsgálata. Aszcendens a házakban.
MC a házakban. Fényszög kapcsolatok.

8 Párválasztás Nő a Nap jegyére, vagy a Holdjával szemben lévő jegyre, illetve a Mars jegyére, vagy a Vénuszával szemben lévő jegyre választ. Férfi a Hold jegyére, vagy Napjával szemben lévő jegyre, illetve a Vénusz jegyére, vagy a Marsával szemben lévő jegyre választ. Sok esetben csak az egyik választ. Máskor „mellé választ” valaki.

9 Tengely kapcsolatok A tengelyek jegyazonossága (együtt állása) erős kapcsolatot mutat: Aszcendens – Aszcendens jegyazonosságnál elvileg könnyebb az összhangot megteremteni, mert hasonlóan állnak a dolgokhoz. Ugyanakkor ha más szinten élik meg a dolgokat, vagy eltérőek a célok, akkor nem könnyíti meg az elfogadást. Pl. Ikreknél utazás – kapcsolatok.

10 Tengely kapcsolatok Aszcendens – Deszcendens jegyazonosságnál az elfogadás irányába indulnak el. Minden elmozdulás egymáshoz való közeledést jelent. Aszcendens – MC jegyazonosságnál az egyik ember egója egybeesik a másik ember céljaival. De az is lehetséges, hogy az MC tulajdonosa az anyját éli meg a másikban.

11 Tengely kapcsolatok Aszcendens – IC jegyazonosságnál az Aszcendens tulajdonosának egója a másik gyökereihez, vagy az apjához kapcsolódik. MC – MC jegyazonosságnál a célok, az érdekek azonossága jelenik meg. MC – DC jegyazonosságnál azt a párt találja meg, amire vágyott: célja a párja.

12 Tengely kapcsolatok MC – IC jegyazonosság nagyon pozitívan élhető meg, mert azt érzi, hogy a „jövő elkezdődött”, a múlt és a jövő összekapcsolódik.

13 Aszcendens a házakban Mindig az Aszcendens kapja az adott analógiát a háztól. (Fél orbisz!) Asc - I. ház: Az Asc tulajdonosa azt várja, hogy a másik irányítson, vállalja a felelősséget a helyzetekben. Asc ház: Anyagiakat, vagy biztonságot akar. Lehet olyan, hogy motiválja az anyagiak területén. De lehet, hogy az élvezeteket keresi benne.

14 Aszcendens a házakban Asc - 3. ház: Kapcsolatot akar. Azt várja, hogy kommunikáció legyen. Lehet, hogy azt várja, hogy okos legyen. Hozhat közlekedési eszközön való ismerkedést. A közös környezet fontossága is előjöhet. Asc - IV. ház: Otthont, családot akar, de lehet, hogy ingatlant. Az érzelmek iránti igényt is jelezheti.

15 Aszcendens a házakban Asc - 5. ház: Szerelmet keres, de lehet, hogy a vágyait akarja megélni. Hozhat olyat, hogy a gyermek miatt jön létre a kapcsolat. A közös vállalkozás igénye is megjelenhet. Asc ház: Az Asc. tulajdonosa alárendelődést vár el. Sokszor főnök-beosztott, vagy orvos- beteg kapcsolatnál is előjöhet.

16 Aszcendens a házakban Asc - VII. ház: Leggyakoribb analógia, hogy párkapcsolatot akar. Előjöhet üzlettársak esetén, de ügyvéd-ügyfél kapcsolatban is. Baleseteknél is lehet ilyen kapcsolat. Asc ház: Ideál háznak mondták régen, mert azt kapja, ami neki ideális. Ma nem könnyű elfogadni, mert amit elfolyt, vagy hiányzik neki, azt teszi a másik. Szexualitást akar. Pénzt akar a párjától.

17 Aszcendens a házakban Asc - 9. ház: Házasságot akar. Külföldet akarja megélni. A hitet, az isteni törvényeket keresi a másikban. Megjelenik a bizalom, az elfogadás. Egyetemi társaknál is előfordul. Asc - X. ház: Azt várja, hogy a másik célokat adjon. A házastárstól várja az anyagi biztonságot, vagy a kötődést.

18 Aszcendens a házakban Asc ház: Vágyai beteljesülését várja: szerelmi jelölő. Segítők, barátok, de a pár gyerekével is jöhet ilyen kapcsolat. Asc ház: Szeretőt akar. Az egységet, a feltétel nélküli elfogadást várja.

19 Az eddigiek elemzése párra, gyermekre, vagy testvérre.
Házi feladat Az eddigiek elemzése párra, gyermekre, vagy testvérre.

20 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológiai továbbképzés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések