Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem."— Előadás másolata:

1 Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem

2 Fényképek megosztása Osztálykiránduláson telefonoddal fényképet készítettél társaidról. Hogyan oszthatod meg ezt a képet az osztálytársaiddal? Beszéljétek meg, hogy mi történik, ha a mobilodról feltöltötted a képet egy közösségi oldalra!

3 Csoportosítsátok a közösségi oldalakon megjelenő adatokat! Iskolám pontos neve, címe Kedvenc zenekarom Fényképem Teljes nevem Lakcímem Email címem Telefonszámom Városom

4 Vigyázzunk személyes adatainkra! A mobil eszközök használata során is figyelj arra, hogy kinek adod ki adataidat! A PIN kód és jelszó is személyes adatok. A mobil eszközök használata során is figyelj arra, hogy kinek adod ki adataidat! A PIN kód és jelszó is személyes adatok.

5 Kinek adnád oda? jelszó a blogomhoztelefonszámomPIN-kódomtelefonkészülékemlakcímemfényképem Beszéljétek meg, hogy ezeket az adatokat és eszközöket kinek adnátok oda és kinek nem! Miért? Szüleim/testvéremBárkinekKözeli barátok

6 Mire kell figyelni? „Idegeneknek ne adj ki személyes adatokat, mert visszaélhetnek vele!”

7 Védelmi beállítások a közösségi oldalon

8 Nem várt helyzetek… Veszélyek és megelőzés Őrizetlenül hagyod a telefonod, és valaki SMS-t küld egy barátodnak róla Használj PIN kódot és NE hagyd őrizetlenül a telefonodat! Bekapcsolva hagytad a „bluetooth” funkciót és kéretlen üzeneteket kaptál Kapcsold ki a „bluetooth-t” és ne válaszolj az üzenetekre! Mobilodat nagyobb gyerekek erőszakkal el akarják venni Add oda! A testi épséged sokkal fontosabb! Válassz az igényeidnek megfelelő készüléket, ami nem biztos, hogy a legdrágább! Ne dicsekedj a mobiloddal !

9 Veszély esetén kérj segítséget! Mit tegyél, ha veszélyes helyzetbe kerülsz? SZÓLJ a szüleidnek vagy a tanárodnak!

10 Kilépő feladat: Ha már mindent megtettél a biztonságos mobilhasználatért, gondolj a környezetedre! Figyelj arra, hogy: hogyan használod a mobilodat társaságban, mások zavarása nélkül! az elektronikus hulladékot (telefon, töltő, elem) a megfelelő gyűjtőbe dobd! Helytelen?Helyes?


Letölteni ppt "Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem."

Hasonló előadás


Google Hirdetések