Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mosolyogj 12. Winston Churchill.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mosolyogj 12. Winston Churchill."— Előadás másolata:

1 Mosolyogj 12. Winston Churchill

2 Winston Churchill szellemes mondásainak se vége, se hossza.
Parlamenti ellenfeleit is gyakran a gúny eszközével késztette meghátrálásra. A londoni parlamentben ezt mondta egyszer: „- A tiszteletre méltó lord beszéde jó és új volt. De ahol jó volt, ott nem volt új, és ahol új volt, ott nem volt jó.” * „Nincs semmi pezsdítőbb annál, mint mikor rálőnek az emberre, de nem találják el.” „Értelmetlen azt mondani: minden tőlem telhetőt megteszek. Azt kell tenned ugyanis, amit a helyzet megkövetel.”

3 „Nem csak ahhoz kell bátorság,
hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat”

4 „Rengeteg hazugság van a világon
és a legrosszabb benne az, hogy a fele igaz.” * ”A hazugság már félig megkerülte a világot, amikor az igazság még csak a nadrágját húzza.” „Az élet egyik legkegyetlenebb leckéje, hogy alkalmanként rá kell jönnöd,hogy a bolondoknak is lehet igazuk.” „Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni.”

5 „Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam.”

6 „A nagyság és a jóság csak ritkán találkozik egy emberben.” *
„A legnagyobb dolgok mindig egyszerűek, és egyetlen szóval ki lehet fejezni őket. Szabadság. Igazság. Becsület. Kötelesség. Irgalom. Remény.” "Mindig bölcs dolog előre nézni; de nehéz messzebbre tekinteni, mint ameddig ellátunk.„ ”A kimondatlan szavaknak a mesterei vagyunk, míg a véletlenül kiejtetteknek a szolgái.”

7 "A történelem kegyes lesz hozzám, mert szándékomban áll átírni."

8 ”A történelmet a győztesek írják.” *
”Ez nem a könnyed kényelem ideje. Ez a merészség és kitartás ideje.” ”Az USA mindig helyes módon cselekszik, miután minden más alternatívát kimerített már.” "Nem neheztelek a bírálatért még akkor sem, ha a hangsúly kedvéért pillanatnyilag eltér a valóságtól."

9 Miért vesztette el Hitler a háborút? - Mert az olló üti a papírt !

10 "Abból élünk, amit kapunk, de az éltet minket, amit adunk.„ *
"Kész vagyok a teremtővel való találkozásra. Hogy a Teremtő felkészült-e erre a megpróbáltatásra, az más kérdés." "Ez nem a vég. Nem is a vég kezdete. De talán ez a kezdet vége.”

11 ahol egy igen kicsi labdát egy még kisebb lyukba továbbítanak
"A golfozás az a sport, ahol egy igen kicsi labdát egy még kisebb lyukba továbbítanak a célra tökéletesen alkalmatlan eszközzel."

12 ”Egy politikusnak meg kell tudnia mondani,
hogy mi fog történni holnap, a következő héten, hónapban vagy évben. És később meg kell tudnia magyarázni hogy ezek miért nem történtek meg.” * ”Nincs olyan, hogy közvélemény. Csak közzétett vélemény van.” * ”Sosem féltem a tettektől, csak a tehetetlenségtől.”

13 ”Tízezer szabállyal a jog tekintélyét rombolod le.”

14 "Sose bízz az olyan emberben,
aki egyetlen rossz tulajdonságot sem hozhat fel mentségére.„ * "Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben." "Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget."

15 Szép napokat, Vidám hetet!


Letölteni ppt "Mosolyogj 12. Winston Churchill."

Hasonló előadás


Google Hirdetések