1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Fémkereskedelem szabályozása
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Szakemberek – Szakértők melyikből – mennyit ? XII. FOE Szakmai Napok Balatonalmádi 2012.
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
Varjú Potrebić Tatjana Szabadka, június 6.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
A évi változások a kötelező folyamatos továbbképzésben
Az ügyvédi továbbképzés alapelvei Kitekintés  Kötelező továbbképzések  könyvvizsgálók  orvosok  gyógyszerészek  tanárok  Az ügyvédi képzés.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Elektronikus kérelem benyújtás
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Az MNB tőkepiaci engedélyezési eljárásai
A pedagógusminősítési és tanfelügyeleti rendszer bevezetése
IKSZT A támogatás igénylésének feltételeit érintő változások, aktualitások.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
A Vasúti vizsgaközpont
Tájékoztató az e-kifizetésről Molnár Balázs, projektmenedzser Völgy Vidék Közösség LEADER HACS Vál,
A környezetvédelmi termékdíj évi változásai Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Osztály.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Tudnivalók a továbbtanulásról
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Szakképzési változások
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Megújuló működési nyilvántartás
A kamarai garanciavállalás jogi kérdései
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Láncügyletek áfa kezelése szeptember 19.. Láncügylet Definíció: ugyanazon termék több alkalommal történő továbbértékesítése oly módon, hogy a termék.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Készítette: Szűcs Krisztina.
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése.
E-ügyintézés az adózásban 2006.
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Megjelent a végrehajtási rendelet!
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
Pályaválasztási szülői értekezlet
Az ügyvédi továbbképzés alapelvei
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Előadás másolata:

1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása

93/2002. (V.5.) Kr. módosítása (1) A módosítás tervezeti formában van, még nem kihirdetett. Okai: a régi továbbképzéssel szemben felhozott negatívumok Hatálybalépés: től Lényege: a kreditpontos rendszerben való továbbképzés A évi továbbképzési kötelezettség teljesítésére vonatkozik első alkalommal A jövőben nem az NGM adja ki a képzéshez a központi tematikát, hanem az oktatást szervező,folytató cég tematikája alapján történik majd az oktatás, ha azt kreditpontos minősítés keretében elfogadják A könyvviteli szolgáltatást végző választja ki, hogy melyik oktatásszervezőt és tematikát veszi igénybe től indulhatnak már kreditpontos képzések, de az így szerzett kreditpontok csak 2013-ra számíthatók be.

93/2002. (V.5.) Kr. módosítása (2) kreditpont-minősítési eljárás: a miniszter minősíti >az akkreditált szervezetek továbbképzési programjait, >a szakmai kiadványokat, és >a szakmai szervezeteket (2 éve nyt-ban, 100 fő, 5 rendezvény) meghatározott szempontrendszer szerint és a programok minősítési adatait közzéteszi a kormányzati portálon kreditszerű továbbképzési kötelezettség teljesíthető: >képzések látogatásával >szakmai kiadványokból való ismeretszerzéssel >szakmai szervezeti tagsággal történő kreditpont gyűjtéssel a továbbképzési időszak: január 1-től december 31-ig tart a képzés csoport-létszámkorlátja megszűnik Valamennyi regisztrált szakterületen teljesítendő a továbbképzés Az engedélykérelem benyújtása előtt egy évvel is teljesíteni kell a továbbképzést.

93/2002. (V.5.) Kr. módosítása (3) Felmentés kérelem igazolással történhet Továbbképzés lebonyolításának ellenőrzése szigorúbb lesz Kreditpontok gyűjtése: 16 pontot kell gyűjteni összesen egy évben, ebből min. 8 számviteli témakörben, a több szakterületen regisztrált a 16 ponton belül kell teljesítse valamennyin a továbbképzést (4-4pont) 2-2 pont vehető figyelembe a szakmai kiadványok és szakmai szervezetekben való tagság alapján (de nem a számviteli 8 pontból) Kreditpontok igazolása: >továbbképző szervezet igazolása a magánszemély felé, valamint összesítő jelentése a miniszter felé >szakmai kiadvány vásárlásáról szóló bejelentés, ill. számla a magánszemély részéről a miniszter felé >szakmai szervezet bejelentése a miniszter felé a tagokról Államháztartási szakterület sajátossága: ig fennmarad a központi tematika szerinti továbbképzés, itt államháztartási szakterületre minősített programon 12 kreditpontot kell szerezni.

93/2002. (V.5.) Kr. módosítása (4) Felmentés a továbbképzés alól: >kérelmet kell benyújtani a miniszternek a kimentésre >a továbbképzést követő év március 31-ig >ebben nyilatkozni kell arról, hogy minden tőle elvárható lépést megtett a kötelezettség teljesítésére >és nem nyújtott az adott évben könyvviteli szolgáltatást >két egymást követő évben kimentési kérelem nem fogadható el A továbbképzés elmulasztása miatt törölt könyvelő ismét kérheti a felvételét, ha az engedélyezés feltételeinek megfelel (nem kell 2 év) Továbbképzések ellenőrzése: >a miniszter ellenőrzi az általa megbízott személyek útján, >jegyzőkönyv készül róla >szabálytalanság esetén először figyelmeztet, majd 2 hónapra felfüggeszti a továbbképzésre való jogosultságot, végül visszavonja az akkreditációt

93/2002. (V.5.) Kr. módosítása (5) Akkreditációs szabályok: >a továbbképző kérelmére indul az akkreditációs eljárás, amelyen vizsgálják, hogy a szervezet megfelel-e a jsz-i feltételeknek >az akkreditált intézmények adatait és a kreditpont-minősítési eljárásra vonatkozó tájékoztatást a miniszter teszi közzé a kormányzati portálon >az akkreditált szervezet továbbképzési programot nyújt be a miniszternek minden évben minősítésre, amelynek elbírálását és kreditpont értékét, valamint magát a programot a kormányzati portálon tesznek közzé >az akkreditált intézmény köteles a továbbképzést a kérelemben foglaltak szerint lebonyolítani, és 10 nappal az oktatás előtt annak időpontját és helyét bejelenteni, valamint jelenléti ívet vezetni, továbbá igazolást kiállítani a résztvevőknek, és összesített jegyzéket készíteni arról a miniszternek >az akkreditáció a visszavonásig hatályos, amelyre sor kerülhet, ha 2 évben nem nyújt be képzési program minősítésére kérelmet, valótlan v. megtévesztő adatot közöl, maga kérelmezi a visszavonást, jogutód nélkül megszűnik.

93/2002. (V.5.) Kr. módosítása (6) Nyilvántartásba vételt megelőző továbbképzési kötelezettség: =2013. január 1-jétől a nyilvántartásba való felvételhez és újrafelvételhez igazolni kell, hogy a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban továbbképzésen vettek részt, amelyen 16 kreditpontot szereztek =az erről szóló igazolást a nyilvántartásba való felvételre vonatkozó kérelemhez csatolni kell =akik korábban a könyvviteli szolgáltatás végzéséhez kérelemmel nem rendelkeztek, átmeneti jelleggel mentesülnek az előzetes továbbképzési kötelezettség alól, így csak a ét követően benyújtott kérelmekre vonatkozik az előzetes továbbképzési kötelezettség.