Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Feltehetek egy kérdést?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Az Élet Igéje április.
Krisztus uralma alatt élni 5.
A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel.
ApCsel
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
Olyan vagy nekem mint csendnek a szó, Úgy kellesz mint télnek a hó,
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Jézus te vagy minden álmom
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
LÁBNYOMOK ismeretlen szerzőtől Túrmezei Erzsébet fordítása
A húsvét utáni negyvenedik napon ünnepeljük Krisztus felemeltetését.
Ébresztő!.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A békéltetés szolgálata
BB Biblia-kör.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
AZ ÚRNAK SZELLEME VAN ÉNRAJTAM, FELKENT HOGY A SZEGÉNYEKNEK ÖRÖMHÍRT MONDJAK, ELKÜLDÖTT HOGY BEKÖSSEM A MEGTÖRT SZÍVEKET, HOGY SZABADSÁGOT HÍRDESSEK A.
JÓ REGGELT !.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Isten mondta.
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Jöjj, ha éhes vagy.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
187.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
ÖKUMENIKUS IMAHÉT a Krisztus-hívők egységéért
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Ökumenikus imahét bezárása
Amikor kegyelmed elrabolt Foglyul ejtett Szerelmed szívemig hatolt
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Előadás másolata:

Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel MONDD EL A JÓ HÍRT! Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel

Nagyon kevés Krisztus nélküli ember hallotta valójában az Evangéliumot – az Örömhírt – manapság. Miért?

Mert túl sok keresztény van azzal elfoglalva, hogy tévesen azt hirdesse a világnak: Isten haragszik rájuk, és az emberek milyen rosszak.

Egyesek ezt jó hírnek nevezik – pedig nem az Egyesek ezt jó hírnek nevezik – pedig nem az! És nem ilyen téves dolgok hirdetésére küldte el Isten az Ő gyermekeit.

„Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.” (2 Kor. 5,19) Ő a békéltetés Igéjét bízta ránk! Azért küldött bennünket, hogy elmondjuk a jó hírt:

Isten visszaállította a harmóniát és a közösséget Önmaga és az ember között – minden ember között. Ez nem csak a hívőkre vonatkozik. Nemcsak a gyülekezetbe járó hívőkre, hanem mindenkire!

Ez így van. Isten a legelvetemültebb bűnöst is éppúgy megbékéltette magával, mint téged. A Róma 5,10-es versből meg fogod érteni ezt.

Így szól az igevers: „… mikor ellenségei voltunk, meg lettünk békéltetve Istennel az Ő Fiának halála által.” (King James-féle bibliafordítás alapján)

Meg lettünk békéltetve. Ez múlt idő Meg lettünk békéltetve. Ez múlt idő. Isten már helyreállította a közösséget Önmaga és a világ között.

Akkor tette ezt, amikor nem volt a földön – Jézuson kívül – senki, aki hitt volna az újjászületésben. Akkor tette ezt, amikor még az egész világ bűnben élt.

Jézus halála és feltámadása által Isten minden férfit, nőt és gyermeket megigazított; helyreállította a velük való közösséget.

Most csak annyit kell tennünk mindannyiunknak, hogy – miután befogadtuk Jézust a szívünkbe – az Evangélium örömhírének világosságában járjunk.

Ez az a jó hír. Az Ige az, amit Isten adott nekünk Ez az a jó hír. Az Ige az, amit Isten adott nekünk. Ezt kell megosztanunk az elveszettekkel, akik még Krisztus nélkül vannak kint a világban.

Ha megtesszük, amire Isten elhívott bennünket, keresztényeket, szinte garantált, hogy nem lesznek sokáig elveszettek!

Jézus ma is kéri, de nemcsak a szolgálóktól, hanem minden hívő embertől: „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek.” (Márk 16,15)

Az Evangélium jelentése: örömhír Az Evangélium jelentése: örömhír! Azt jelenti, hogy nem kell egyetlen embernek sem elnyomottnak, betegnek, szegénynek lennie, mert Krisztus minden átoktól megváltotta!

Egy bajban levő és kiutat kereső embernek a legjobban úgy tudsz segíteni, ha megosztod vele az Evangélium örömhírét.

Jézus ezt olvasta fel a zsinagógában: „Az Úrnak Szelleme van énrajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az Evangéliumot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyílását, hogy szabadon bocsássam a lesújtottakat, hogy hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét.” (Luk. 4,18-19)

Jézus kereszthalálával és feltámadásával a megváltás műve bevégeztetett. Isten minden keresztényt elhívott arra, hogy bátran hirdesse ezt az Örömhírt.

Jézusról további információt kaphatsz a következő oldalakon: AZ ÚT – www.azut.shp.hu BÉKEVÁR WEBKIKÖTŐ – www.bekevar.fw.hu Jézusról további információt kaphatsz a következő oldalakon: Ima az üdvösségért: http://www.freeweb.hu/bekevar/udvossegima.htm Ima a Szent Szellem keresztségért: http://www.freeweb.hu/bekevar/szentszellemima.htm

További pps-ppt letöltése: http://www.ppsvilag.extra.hu