A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nehézfémek idegrendszeri hatásai
Advertisements

Formula 2: Multivitamin-komplex
Egészséges táplálkozás
Zöldségfélék.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Táplálékok, tápanyagok
Testünk építőkövei: A vitaminok
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Táplálékok,tápanyagok
A rák megelőzhető!.
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
Az elhízás.
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
A szervezetünk megfelelő működéséhez létfontosságú folyamat
Reformtáplálkozás.
Természetes Színezékek
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
A szem betegségei.
Táplálkozási szervrendszeri betegségek,tünetek,kezelések
A helyes táplálkozás.
Ca forgalom szabályozása
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Osteoporosis (csontritkulás)
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
Oszteoporozis ( csontritkulás ).
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Egészséges Táplálkozás
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
Táplálékok , tápanyagok
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Az egészséges életmód és a stressz
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
Vírusok.
VITAMINOK.
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Testünk építőkövei – a vitaminok
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
rendellenességei, betegségei
Készítette: Smidéliusz Marcell 7.a
Mikroelemek.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
rendellenességei, betegségei
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina

A vitamin olyan szerves vegyület, amely nélkülözhetetlen egy él ő lény számára Az A-vitamin hat vegyület, összefoglaló neve hétköznapi nevén retinol zsírban oldódó

Hatása bőr épsége szürkületben való látás növekedés a csontok és fogak szív- és érrendszeri betegségek megelőzése koleszterin csökkentése szürkehályog megelőzése

Hiánya farkasvakság vagy szürkületi vakság egyes daganatok kialakulása a bőr szárazzá válik a haj eltöredezik

Túladagolása Túladagolása felhalmozódáshoz, esetleg mérgezéshez vezethet Tünetei a fejfájás, hányás, gyomorpanaszok, rossz közérzet, étvágycsökkenés, fáradékonyság, ingerlékenység, ízületi fájdalmak, vesebántalmak, csont elváltozások és hajhullás. bőr sárgára színeződhet

Élelmiszerek máj, vese, szív tej és tejtermékek tengeri halak Tojássárgája sárgarépa, sárgabarack, paraj, sütőtök, sárgadinnye, paprika

Érdekességek A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A- vitamin-hiány. Az A-vitamin a májban raktározódik felnőtt ember szervezete 1-2 évre elegendő mennyiséget tárol Kismamáknak különösen ügyelniük kell az A-vitamin fogyasztására, mivel mind hiánya, mind túl nagy mennyisége magzatkárosító hatású lehet!