Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Smidéliusz Marcell 7.a

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Smidéliusz Marcell 7.a"— Előadás másolata:

1 Készítette: Smidéliusz Marcell 7.a
Káros szenvedélyek Készítette: Smidéliusz Marcell 7.a

2 Káros szenvedélyek Káros szenvedélyek: alkohol koffein nikotin
szerves oldószerek

3 Káros szenvedélyek Alkohol
Az emésztőrendszer összes szintjét károsítja. A szájüreg, a gége, a nyelőcső, a gyomor, a máj és a hasnyálmirigy rosszindulatú daganatos betegségeinek kockázatát jelentősen emeli.

4 Káros szenvedélyek Koffein
Nagy esetszámú tanulmányok alapján azt bizonyították napi 4 csésze kávé fogyasztása mellett mutatható ki egyértelműen, hogy ez az infarktus és egyéb szív- és érrendszeri betegségek

5 Káros szenvedélyek Nikotin
perifériás hatásai: a vérnyomás, a szívfrekvencia növelése, verejtékezés, a vizelet elválasztás csökkenése, a vér szabadzsírsav-szintjének növekedése

6 Káros szenvedélyek Szerves oldószerek
Hatása: nagyfokú nyugalom vagy aktivitás jellemzi, majd 40 perc múlva jelentkeznek a hallucinációk, az mámor kb. a 70. perc körül indul és kb. 6 óráig tart, de a befolyásolt állapot még napokig tarthat. 

7 Játékszenvedélyek, internetfüggőség
Nagy teret nyert hazánkban a hazárdjáték, melynek lényege, hogy a játékos nem szórakozásból, hanem a nagy nyeremény reményében tesz kockára egy bizonyos összeget. A hazárdjáték vagy a szerencsejáték probléma végzetes formája a kóros játékszenvedély. A probléma sajátossága, hogy az internet egy virtuális világ, azaz sokkal összetettebb élményekkel látja el a rabját, mint egyéb függőségek tárgyai.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Smidéliusz Marcell 7.a"

Hasonló előadás


Google Hirdetések