Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára"— Előadás másolata:

1 A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára
Prevenciós előadás A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára

2 szenvedély szenvedély ≈ mánia pozitív vagy negatív? szeretet,szerelem
vékony a mezsgye szeretet,szerelem zenében,filmekben elhivatottság: munka, vagy hobbi iránt sport gyűjtőszenvedély utazás

3 betegség tartós vagy rövid idejű gyógyíható vagy gyógyíthatatlan
mentális vagy fizikai szív-és érrendszeri betegség rák depresszió függőség

4 szenvedélybetegség Bármi okozhatja ami az egészségeses határon túl mutat ha a szenvedély túlzott függőséről beszélünk étel,édesség→ elhízás és egyéb egészségi kockázat kártya-és játékgép szenvedély→ anyagi helyzet romlása mely családi és egyéb szociális problémákhoz vezet alkohol→alkoholizmus→szociális gondok→leépülés→betegségek→sikeres elvonókúra vagy halál drog→azonnali erős függés→bűnözés→antiszociális viselkedés→beszűkült élet→fájdalmak→elvonók / halál

5 ALKOHOL Hol találkozunk vele először?
→ szüleink és a felnőttek kezében (külső szemlélőként) → házibuli, disco (itt már nem csak kivülről szemléljük) egyéntől függően vált ki különböző hangulati állapotokat és magatartási zavarokat Megváltozott tudatállapotban nem vagyunk képesek irányítani cselekedeteinket és gondolatainkat film:

6 DROG Miért pont drognak nevezzük ezeket a szereket?→idegen nyelvű elnevezésből szárm. csoportosításuk: 1.opiát (morfin,heroin)→mákgubó nedve 2.pszihostimulánsok (kokain) 3.hallucinogének (LSD) 4.szerves oldószerek→inhalánsok (higító, ragasztószer) 5.kannabinoidok (vadkender) 6. antidepresszánsok→központi idegrendszerre hatnak (alkohol) 7.koffein,nikotin 8. !!!!! partidrogok !!!!!

7 Mit tesz veled a drog? Íme:

8 Mindez egy a poklot megjárt szemszögéből:
Peti a drogfüggő

9 Köszönöm a figyelmeteket!
A prezentációt készítette és az előadást megtartotta: Bauer Barbara – tanár Boglári Általános Iskola AMI 8630 Balatonboglár, Árpád.u.5 2013. január 30.


Letölteni ppt "A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára"

Hasonló előadás


Google Hirdetések