. 1/16 Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Célok, feladatok 2004. évben Budapest, 2004. január 8. Dr. Kökény Mihály miniszter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionális politika
Advertisements

Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
Rogán Antal sajtótájékoztatója április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
a Nyugat-dunántúli Operatív Program
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
A Magyar Köztársaság kormánya
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
VEDD KI A RÉSZED! minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Dandé István Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
KÖLTSÉGVETÉS 2006 FEJLESZTŐ ÁLLAM JÖVŐKÉPES ORSZÁG Európai Ügyekért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala november 3.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Hajléktalan-ellátás Felkészülés a télre.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
Integrált közösségi szolgáltató terek
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
A Közös Agrárpolitika reformja és a magyar vidékfejlesztés Podmaniczky László Szent István Egyetem, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat “A magyar vidékfejlesztés.
Térségi Integrált Szakképző Központok (TISZK)-ek létrehozása és infrastrukturális feltételeinek javítása (HEFOP ) március 21.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Szociális regiszter publikus felület használata
A szociálpolitika kulcsproblémái gyermekvédelmi metszetben Gyermekvédelmi napok 2011 „Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben” konferencia Budapest, 2011.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
Tisztességes munka és európai szociális párbeszéd Kihasználatlan jelen?
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Biztos Kezdet Gyerekházak
A Nemzeti Fejlesztési Terv
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Családtámogató ellátások
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat azaz települési önkormányzati nézőpontok a szociális ellátórendszer átalakításáról.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
Társadalmi tudatformálás
Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, november.
Megbecsülés az idős embereknek
Európai Uniós ismeretek
Lorem ipsum.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

. 1/16 Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Célok, feladatok évben Budapest, január 8. Dr. Kökény Mihály miniszter

. 2/ AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN I. Az átalakulás, a reformok, az alkalmazkodás, az Európai Unióhoz történő csatlakozás, a fejlesztések ÉVE.

. 3/ AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN II. Az egészségügy átalakításának felgyorsítása - a működőképesség megőrizhetősége - a fenntartható fejlődés megalapozása - a finanszírozási helyzet - a munkajogi változások miatt óhaj helyett kényszerré vált. Érdemi, de betegérdekeket nem sértő, a működőképességet nem veszélyeztető változásokra van szükség. A munka kerete az irányított betegellátás (gyógyítás szervezés) fejlesztése, de ez nem írja felül, csak keretbe foglalja a kormányprogram céljait, feladatait.

. 4/16 FEJLESZTÉSI FORRÁSOK 2004-BEN EU strukturális alapok (elmaradt térségek) Magánbefektetés Állami fejlesztéspolitikai program – ingatlanhasznosításból Címzett támogatások költségvetési forrásból

. 5/16 EU CSATLAKOZÁS KIEMELT FELADATAI 2004 EU Népegészségügyi Akcióprogramja A betegek mobilitásával foglalkozó folyamat Az európai egészségügyi kártya bevezetése Gyógyszerekre vonatkozó közösségi szabályozás korszerűsítése A társadalmi beilleszkedéssel kapcsolatos tevékenységek A személyek szabad áramlásához kapcsolódó szabályozás alkalmazására felkészülés, illetve azok alkalmazása a szociális biztonsági koordináció és az egészségügyi diplomák és szakképesítések elismerése területén

. 6/16 STRUKTURÁLIS ALAPOKBÓL TÁMOGATOTT FEJLESZTÉSEK (egészségügyi terület) Egészségügyi infrastruktúra fejlesztése az elmaradott régiókban: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Dunántúl (Felhasználható keret 22,66 Mrd Ft: 17 Mrd Ft ERFA forrás és 5,66 Mrd Ft hazai forrás) Egészségügyi információtechnológia fejlesztése az elmaradott régiókban: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Dunántúl (Felhasználható keret 4,05 Mrd Ft: 3,04 Mrd Ft ERFA forrás és 1,01 Mrd Ft hazai forrás) Pályázatok meghirdetése: 2004 első negyedév

. 7/16 STRUKTURÁLIS ALAPOKBÓL TÁMOGATOTT FEJLESZTÉSEK (szociális terület) A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével (Felhasználható keret: 4,24 Mrd Ft: 3,18 Mrd Ft ESZA forrás és 1,06 Mrd Ft hazai társfinanszírozás) A társadalmi befogadást támogató szolgáltatások infrastrukturális fejlesztése (Felhasználható keret: 8,4 Mrd Ft: 6,3 Mrd ERFA forrás és 2,1 Mrd Ft hazai forrás) Pályázatok meghirdetése: 2004 első negyedév

. 8/16 AZ EGÉSZSÉG ÉVTIZEDÉNEK JOHAN BÉLA NEMZETI PROGRAMJA 2004-ES FŐ CÉLOK a Program jusson el a mindennapi életbe „ahol emberek élnek és dolgoznak” – színtér orientált programok (iskola, munkahely, település) Képzés, továbbképzés

. 9/16 AZ EGÉSZSÉG ÉVTIZEDÉNEK JOHAN BÉLA NEMZETI PROGRAMJA KIEMELT TERÜLETEK ÉVBEN Dohányzás visszaszorítása Alkohol- és drogprevenció Népegészségügyi szűrővizsgálatok Környezet-egészségügy Táplálkozás, testmozgás HIV/AIDS prevenció Környezetegészségügy: NEKAP, „Gyermekeink jövője” konferencia A magasvérnyomás és cukorbetegség terén szűrés-gondozási tevékenység

. 10/16 A SZOCIÁLIS VÉDŐHÁLÓ 2004-BEN IS ERŐSÖDIK

. 11/16 EMELKEDŐ NYUGDÍJAK januárban a nyugdíjak 6,3 %-kal nőnek Folytatódik a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetése: novemberben minden nyugdíjas már kétheti nyugdíjat kap Közel ember özvegyi nyugdíja emelkedik 25-ről 30 %-ra, ezzel megvalósul az özvegyi nyugdíjak 50 %-os növekedése A méltányossági nyugdíjemelési kérelmek elbírálása egyensúlyba kerül

. 12/16 BŐVÍTJÜK A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK KÖRÉT A Kormány fejleszti az idősek szociális ellátását, a kistelepüléseken élő idősek is hozzájutnak a házi segítségnyújtáshoz 120 új házi gondozói körzet jön létre A jelzőrendszeres házi segítségnyújtó központok szolgálatonként Ft támogatást kapnak (összesen 125 millió Ft)

. 13/16 ELŐMOZDÍTJUK A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉT Emelkedik a fogyatékos személyek nappali intézményeinek normatívája A kormány kistérségi támogató szolgálatokat hoz létre a falun élő fogyatékos emberek számára Regionális jeltolmács-hálózat kiépítése Az ingyenes parkolásra jogosultak körének kiterjesztése

. 14/16 MÉG TÖBB SEGÍTSÉGET NYÚJTUNK A CSALÁDOKNAK A lakásfenntartási támogatás rendszerének kiterjesztése 1.Új jogcím bevezetése 2.A minimális összeg felemelése 3.Osztott finanszírozás hozzárendelése Ingyenes bölcsődei étkeztetésben részesül mintegy rászoruló gyermek

. 15/16 JOGALKOTÁSI FELADATAINKRÓL Jogharmonizációs törvénycsomag A szociális törvény megújítása Új törvény a humángenetikáról

. 16/16

. 17/16 Változás nélkül lehetetlen a haladás és aki képtelen módosítani a véleményét, semmin nem tud változtatni. G.B. Shaw Változtatni nehéz, nem változtatni végzetes Robert Frey Van aki jól megvan a régi feltételek mellett, van aki jól megvan az újakkal. Az átmenet: ez az, ami veszélyes… (anonim)