Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rogán Antal sajtótájékoztatója 2006. április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rogán Antal sajtótájékoztatója 2006. április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs."— Előadás másolata:

1 Rogán Antal sajtótájékoztatója 2006. április 4.

2 Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs törvényt terjesztett a Parlament elé. A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs törvényt terjesztett a Parlament elé. A törvényt az Alkotmánybíróság 2003. december 15-én megsemmisítette.

3 Kórházprivatizációs népszavazás (2004. december 5.) A népszavazáson A népszavazáson 2 957 320 fő vett részt. A közel 3 millió vélemény alapján megállapítható, hogy az emberek 65%-a elutasította a kórházprivatizációt. A közel 3 millió vélemény alapján megállapítható, hogy az emberek 65%-a elutasította a kórházprivatizációt.

4 A Gyurcsány-kormány 2004 novemberében és decemberében érvelt a kórházprivatizáció mellett, és azóta sem változtatta meg álláspontját!

5 Kökény Mihály az MSZP volt egészségügyi minisztere: „Rögzíteni kell, hogy mely egészségügyi szolgáltatások járnak ingyen, és melyek azok az igény szerint „megvásárolható” többlet szolgáltatások, melyek térítési díj ellenében vehetők igénybe.” (2004. január 20.)

6 Veres János Gyurcsány Ferenc pénzügyminisztere: „Valahogy korlátoznunk kell a jelenleg korlátozás nélkül rendelkezésre álló szolgáltatásokat. Ez igaz a támogatott gyógyszerekre, az orvosi és a kórházi ellátásra. Ilyen intézkedés lehet az egészségügyi szolgáltatásoknak a tb-hozzájáruláshoz történő kapcsolása és valamiféle társfinanszírozás bevezetése, például, hogy a betegek fizessenek a gyógyszerfelírásért, vagy a vizsgálatért.” (2006. február 17. – Bloomberg interjú)

7 Ez nemcsak Veres magánötlete, jól mutatja Gyurcsány Ferenc nyilatkozata: „Receptdíj, vizitdíj, ezeknek a kérdéseknek nagyon gyorsan napirendre kell kerülniük.” (2005. június – Mozgó Világ)

8 Magánkórházak árai SzolgáltatásÁr Fogorvosi vizsgálat 5 000 Ft Szemészeti szűrés 10 000 Ft Szakorvosi vizsgálat 20 000 Ft Teljes kivizsgálás 90 000 Ft Mandulaműtét 300 000 Ft Vakbélműtét 500 000 Ft Szülés 650 000 Ft

9 Az emberek adóikon és a tb-járulékon keresztül már megfizették az egészségügyi szolgáltatások árát. Az emberek adóikon és a tb-járulékon keresztül már megfizették az egészségügyi szolgáltatások árát. Ezért ingyenes ma Magyarországon az egészségügy. Ezért ingyenes ma Magyarországon az egészségügy. A Fidesz nemet mond a fizetős egészségügyre!

10 Aki az MSZP-re szavaz: a kórházprivatizációra szavaz! Aki Gyurcsány Ferencet támogatja: a kórházak eladását támogatja!


Letölteni ppt "Rogán Antal sajtótájékoztatója 2006. április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések